10 Raka Segrar!

I går var det dags för ett toppmöte i Div 2 damer Göteborg. Nykomlingarna Frölunda stod för motståndet denna Söndag. Det var en riktigt tuff match som vi slutligen lyckades vinna med 3-2, första matchen iår som vi har vunnit endast med udda målet... Redan på lördag får vi chansen att visa vårt spel från en bättre sida, då vänder nämligen serien och vi tar med varm hand emot Frölunda i Rydsbergshallen kl 18:30.

Matchen började inte direkt bra för vår del, Frölunda lyckades pilla in en boll redan efter 16 Sekunder, och Leif som innan matchen påpekat att vi ännu inte varit i underläge under de första fem minutrarna i någon match... Säg aldrig mer så Leif! :-) Vi kämpade oss dock tillbaka in i matchen och hade flera bra chanser att kvittera och också att ta ledningen. Det skall dock sägas att Frölunda inte var chanslösa heller!

Första perioden slutade 1-0 till Frölunda och i pausen var vi fast beslutna att se till att komma segrande ur närkamperna, vara mer rörliga i våra uppspel och fortsätta att ta avslut.

Om första perioden började bra för Frölunda så var det precis vad andra perioden gjorde för oss. Vårt nyförvärv, Camilla Ahlberg utnyttjade sin snabbhet och fick tag på ett snabbt uppspel, tog sig ner bakom kassen i Gretsky position och serverade Millan ett bra läge som hon tog vara på och nu stod det 1-1. Nu kändes det som om vi var på G och äntligen hade vi lyckats få hål på motståndarnas målvakt. VG som alltid ger gärnet och också gärna tar lite offensiva utflykter sköt ett skott från backposition som Ahlberg snyggt styrde in, nu hade vi lyckats snyta åt oss ledningen, 1-2! Trots flera bra lägen och ett par ramträffar så var ställningen densamma när vi skulle sätta igång 3.e perioden.

Den sista perioden såg ungefär ut som de två andra, mycket kamp och inte något speciellt bra spel. Det känns dock bra att vi kan behärska detta också, ett bra lag skall klara av alla matchbilder! Efter halva sista perioden tilldömdes vi ett straffslag efter härligt jobb av Julle som tvingade motståndarna in i egen målgård för att förhindra 1-3. Mattis frågade mig om jag ville göra min "patenterade", men jag kände att jag var för trött efter en häftig rusch för att kunna göra en bra straff. Då visar vår kapten, Olle, varför hon är en grym kapten. Trots att hon hade suttit på bänken största delen av matchen tar hon sitt ansvar och stegar ut på planen och till allas stora glädje lyckas hon pilla in vårat tredje mål för kvällen! Frölunda lyckades sedan pilla in ytterligare ett mål men kom sedan inte närmre trots spel i nästan 2 minuter 5-3, efter att både jag och VG satt på botbänken! Vår 10:e raka seger och vår trettionde poäng i årets seriespel, HÄRLIGT! :-)

Nu ser vi fram emot en tuff och rolig träningsvecka och så hoppas vi på ytterligare tre poäng på Lördag!

En annan reflektion, det var kul att se att Frölunda också försöker få till lite "arr" kring sina matcher, musik på uppvärmningen och speaker under matcherna borde verkligen vara ett minimum krav i div 2. Att tex spela sina matcher i en kanonhall som Lundbystrand 1 och inte ens lyckas få igång lite musik till uppvärmningen är verkligen katastrof!