Vad irriterar du dig på?

Häromdagen läste jag en artikel i en av dagstidningarna där de uppmanade sina läsare att skicka in sin "lista" på saker som de irriterade sig på. Jag skickade inte in något bidrag till tidningen den gången men uppmaningen sådde ett litet frö i min ostimulerade hjärna... Därför kommer min lista här;

1. Västtrafik och tåg som inte kommer i tid!

2. Folk som har HÖGSTA volym på ringsignalerna på sina mobiltelefoner, man skall väl inte behöva gå omkring med öronproppar på dagarna?!

3. Folk som TITTAR länge och väl på sina telefoner när det ringer för att avgöra om de skall svara eller inte! Knoppa av samtalet eller svara på en gång!
4. Folk som pratar om riktigt PRIVATA angelägenheter på tåg och bussar, hallå jag kanske inte vill veta ALLT om Er!
5. Rökare som luktar illa och skräpar ner, vad är det för fel på att använda askkoppar och soplottor för Ert avfall. Finns det inget lämpligt att kasta fimpen i på nära håll, stoppa ner den i paketet!
6. Folk som häller på sig parfym och förorenar alla tåg och bussar, vet Ni inte vad ordet LAGOM betyder?
7. Elaka Golfare!
8. Skitsnack, lögner och falska människor!
9. Osportsliga spelare som gör efterslängar och går in för att skada andra spelare!
10. Tidningar som uppmanar sina läsare att skicka in listor med saker de irriterar sig på, världen hade väl varit trevligare om vi hade fått gå och fundera på saker som gjorde oss glada istället!


Kommentarer
Postat av: Den salutogena

Intressant det som du skriver och en bra avslutning som kan leda till följande;
Ditt arbete har varit lite ostimulerande ett tag när en rad samspelande omständigheter leder dig till drömjobbet.
Tåget är sent och i väntan på nästa kommer du i samspråk med en främling. Ni samspråkar lite och det visar sig vara en chef på ett företag som behöver din kompetens.
Några dagar senar sitter du på ditt halvtrista jobb och tänker på främlingen som du träffade. Telefonen ringer och ? det är just den personen.
Vilket sammanträffande! säger vi och avfärdar kanske händelsen som en lycklig slump. Men sammanträffanden är så mycket mer än tillfälligheter. De är fingervisningar om att en viss sida av tillvaron kräver vår särskilda uppmärksamhet.
Att se möjligheter lär oss att upptäcka vår inre kraft som hjälper oss att skapa ett liv i harmoni.
Det gäller bara att vara uppmärksamm och tolka de sammanträffanden som möten ger!

2007-03-15 @ 10:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback