Åt helskotta med fjärdeplaceringar!

Efter dagens och för den delen även gårdagens tävlingar i Osaka börjar man, så smått, som svensk medborgare fundera på om det inte vore möjligt att avskaffa fjärdeplaceringar?!

 

I går var det Musse som tog en imponerade fjärdeplacering i 3000 meter hinder, idag var det Kallur's tur att göra ett storlopp (PB) som ledde till en placering precis utanför pallen. När sedan Stefan Holm inte heller lyckades ta sig upp på prispallen kändes liksom Osaka VM lite som förhäxat. Extra trist blir det när härliga personligheter som "Musse" och Susanna blir drabbade av denna förbannelse. Det är sådana idrottare man verkligen unnar framgång och medaljer! Människor och idrottare som Asafa Powell ger jag inte speciellt mycket för, de kan hamna på fjärdeplats hur många gånger som helst utan att det rör mig i ryggen!

 

När det gäller sorgliga filmer gråter jag aldrig, när det gäller rörande återföreningar gråter jag väldigt sällan, men när det gäller idrott och känslor kopplade till detta fenomen, ja då gråter jag ALLTID. Tillfällen då en svensk idrottare står högst på pallen, funktionärerna hissar den svenska flaggan och Du Gamla Du Fria ljuder ur högtalarna, de ögonblicken framkallar alltid någon form av vätska från ögonvrån.  Men när Susanna idag efter sin fjärdeplacering grät under intervjun med SVT, ja då var det inte fråga om tårar bara i ögonvrån!

 

Johan Wissman visar ju en underbart härlig sprinterform! När han i år lade om från 200 meter till 400 meter tänkte jag; Nej inte nu när du har blivit så ruskigt bra! Men den gode Johan visste onekligen vad han gjorde när han sadlade om till den längre distansen. Idag i semifinalen krossade han verkligen sitt svenska rekord med 38/100, och han gjorde det avstannande! Det nya svenska rekordet lyder nu på 44:56. När Johan kom till VM hade han inte ens tidigare sprungit under 45 sekunder och nu är han plötsligt en medaljkandidat! I flera av de senaste stora mästerskapen har Johans nya PB räckt till bronsmedalj och då tror jag ändå att han har möjlighet att göra en ännu bättre tid i finalen! Jag säger som en av kommentatorerna gjorde ; - Nämen, det var något alldeles väldigt!

 

Donald Thomas som började hoppa höjd (pga av ett vad!) för två år sedan vinner finalen på 2,35. Hans stil påminner mer om en sprattelgubbe än något annat. Kanske det vore något för de övriga i höjdhoppseliten att prova på? Kunde Jan Boklöv uppfinna och sätta en standard för framtidens backhoppare med V-stilen, kanske "Sprattelsparken" kan utveckla höjdhoppet framöver?

 

Franka Dietzsch må vara en sjujäkla kvinna till att kasta diskus, men att segerjubla, det kan hon inte. Hon ser mest ut som Bambi på hal is. En kvinna av hennes bastanthet skall helt enkelt inte ge sig i kast (!) med att hoppa runt på innerplan som en segerrusig trettonåring, det ser på något vis,  inte helt naturligt ut?

 

* Det sägs att man kan bli fyrkantig av för mycket TV tittande, jag undrar vad som kan hända med Jonny Holm med tanke på allt videofilmande?image127

Dagens Fråga!

Måste man vara så jäkla snygg, piffig, cool och hipp när man spelar innebandy?

-Vad hände med hederliga hårspännen och gummiband?!

Bad Hairday!


Satt och letade på nätet efter snygga frisyrbilder men hittade inte några bilder som gav mig någon större inspiration. Dock hittade jag följande sida;
http://apps.wox.no/aller/blinypaanett/se/

En kanonbra sida där man kan ladda upp en bild på sig själv och sedan prova olika frisyer, olika typer/färger av smink, brillor och en massa annat kul!

Kolla In Snyggve;


image126

...

Helgen är över och har följande saker i sitt bagage;

* VM Guld och Europa Rekord i 7-kamp till Carolina Klüft, grattis!

* Min födelsedag, nästa år blir det 30!

Denna vecka är fullspäckad som vanligt och något av det roligaste som händer blir matchen Elfsborg-Valencia som jag kommer att följa på plats på Borås Arena, blir kanonkul!

Idag skall jag gå och frisera mig, återstår att se om jag vågar mig på något vågat eller om jag fegar ur som vanligt och bara fixar till topparna...

Till helgen är det träningsläger och säsongens första träningsmatch som står på schemat, skall bli riktigt roligt!

Kram K

AFTONBLADET!!!

När jag gick hem från jobbet idag fick jag syn på Aftonbladets löpsedel;
Ulf Larsson: Jag skall begravas med mina hundar, vi skall återförenas...

Detta medförde två funderingar;
1. Kära Ulf Larsson, försvann ditt vett tillsammans med ditt fett?
2. Kära Aftonbladet, har Ni för F-N inget vettigare att skriva om på Era löpsedlar??!!


Ja jösses, jag tror jag svimmar av....

Förövrigt, HEJA SVERIGE!


Jajamensan!

Gårdagens träning gick bättre än vad jag trodde, foten kändes betydligt mycket bättre än under förra veckan. Det kändes bra ända fram tills dess att jag drämde foten rätt in i matsalsbordet när jag skulle äta frukost vill säga...

* Känns skönt att jag inte är den yngsta som är medelålders! Synd bara att min syster som är sex år äldre än mig, är betydligt yngre!

* Pappa har fixat biljetter till Elfsborg-Valencia nästa onsdag, ibland är pappor allt bra att ha!

* Vid den här tiden om fyra månader befinner Magnus och jag oss i Thailand!

* Ser framemot en härlig golfbatalj med A-K, Anki och Olle på Lördag.

* Fotboll ikväll, Zlatan är inget kaptensämne enligt honom själv och tidningarna, No Shit Sherlock!

* Tror att lagskivan föll i god jord hos de flesta i laget....

Kram K

Ny vecka, Nya kort!

Så var ännu en alldeles för kort helg över och det är dags att sätta tänderna i en ny arbetsvecka. Denna vecka har vi fått en ny kollega så nu hoppas jag att arbetet blir lite mindre betungande framöver...

Helgen bjöd på mycket golf på TV, me like! Scandinavian Master fick en riktigt spännande upplösning. Det måste Parnevik och Nilsmark varit mycket nöjda med!

Annars blev det inte så mycket golfande i helgen för egen del. Dåligt väder och extremt blöta banor var den största orsaken... Att man förresten spelar ett KM när det är vattenpölar på greenerna tycker jag är riktigt illa! Hade varit bättre att skjuta fram tävlingen i alla fall enligt min mening.

Magnus lag lirade förövrigt sin första "riktiga" träningsmatch för säsongen. Man mötte Fredrikshavn som föregående säsong slutade på en 5.e plats i den danska elitserien, matchen slutade med vinst 5-3 för våra 0302 herrar! Magnus fick också göra ett inhopp i matchen i sista perioden då en av killarna fick ett jourlarm om en bilolycka och drog i väg till olycksplatsen iklädd full matchmundering... Magnus första byta slutade med en klubba i truten och en härlig fläskläpp! Men han tyckte nog att det var roligt iallafall! För att citera en av killarna i laget; -Gladast för att Skager fick ett larm var nog coach, då fick ju han hoppa in och lira!
Härliga gubbar det där!

I morgon är det dags för innebandyträning igen, nu är det verkligen dags för min fot att ta sig i kragen så att jag kan börja vara med och köra för fullt igen, börjar bli lite långtråkigt nu...

Årets uppvärmningskiva är nu klar, det kommer att bli ös på damernas träningar och matcher i år!

Kram K

Medelålders!?

Nu är det bekräftat, jag har inträtt i den förhatliga (?) medelåldern....

Jag har alltid ansett mig vara verkligt ung i sinnet (även om den faktiskta åldern nu börjar närma sig 30-strecket allt mer), men idag har min uppfattning om mig själv satts helt på sniskan...

Enligt GP's högst vetenskapliga test är min mentala ålder nämligen; Medelålders! Testresultatet säger också att om man är närmare 30 än 40 och har fått det resultat som jag fick, då har man hamnat fel och borde ta tag i sitt liv!

Din mentala ålder är medelålders

Du är mitt i livet, mitt i karriären, mitt i barnuppfostran eller så har barnen precis flyttat hemifrån. I din ålder är det viktigt att ha det bekvämt för att hinna med en stressig vardag med både egna åtaganden, skjutsa ungar (om du fick barn sent), passa barnbarn (om du fick barn tidigt) och ta hand om åldrande föräldrar. Du känner dig ofta sliten och funderar på att sälja sommarstugan och köpa husbil i stället.
Drömmen om att odla har bara sträckt sig så långt som till att plantera kryddor och annat i krukor. I bokhyllan trängs olästa romaner och annat som du borde ta dig igenom. Men det blir mest glassiga magasin en slö kvart i soffan eller precis innan du slocknar i sängen. Du är trött, men försöker hålla skenet uppe!
Om du är närmare 30 än 40 år har du hamnat i fel kategori. I så fall är det dags att lägga om livsstilen så att du orkar mer, har mer lust och trivs mer med dig själv. Skicka ungarna till farmor och unna dig något som ger energi.
Om du har pensionerat dig, eller närmar dig pensionsstrecket, har du en livsstil som inte helt överensstämmer med din ålder. Det är hög tid att acceptera livet som det blev. Försök göra något nytt i andra riktningen i stället: det är inte helt fel att åka på en arrangerad resa i ett sammanhang som andra av samma årgång.

Vilken ålder är du egentligen?

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=369&a=363205

Ha en bra helg!
Kram K

Nu är det över!

Nästan iallafall....

Igår tog den tyngsta delen av försäsongsträningen slut och på tisdag är det dags att gå in ihall igen, UNDERBART!

Det är mycket i "pipen" nu, spelarpresentationer, fototagning, sponsorarbete, insamling av kläder, bränning av uppvärmningskiva och en massa andra förberedelser inför seriestarten. Det är nog väldigt många människor som inte förstår hur mycket arbete som görs bakom kulisserna i en förening. De som sitter i en styrelse på frivillig basis gör ett enormt arbete och får oftast mest skit tillbaka. Det vore verkligen något för alla att tänka på innan man blir förbaskad och tycker till på ett mindre trevligt sätt...

Det finns en massa saker att göra så är det något man har på hjärtat så är all hjälp välkommen!

Lagom till helgen börjar det naturligtvis att regna igen, får hoppas att det har slutat tills i morgon. Då är det nämligen tänkt att vi skall lira lite golf och på söndag sedan bär det av till Barsebäck för att kolla på sista dagen av
TPC - Hosted By Anikka. Skall bli otroligt roligt, hoppas bara att man får lov att fota! När pappa och jag var och kikade på Solheim Cup på Barsebäck för några år sedan smugglade vi in kameran och fotade tills någon funktionär kom och sa till oss. Då var det bara att spela dum turist och låtsas som om vi inte förstod svenska.... Jag fick iallafall ett halvt kort på Annika, den andra halvan upptas av funktionärens ansikte...

Ha det så gott Alla!

Kram

Träning

En härlig träning med härlig uppslutning ägde rum på Stonehills friidrottsanläggning igår! Träningen innehöll allt från kulstötning till löpskolning och häckhoppning. Tanken är att våra kroppar skall bli mer explosiva när säsongen kör igång, idag känner jag mig inte speciellt explosiv på något sätt...

* Olle visade tillslut vem som var äldst och bäst i kulstötning och raderade Sällans "rekord", du hade ju ändå något att bevisa Olle, eller hur?

* Har vi spelare med ryskt medborgarskap i vårt lag?

* Det är inte så lätt att kasta skeva bollar!

* Kan inte den där killen som sprang varv efter varv på banan visa mig hur han gjorde!? Man han knappt blinka innan han passerade igen!

* Lelle försökte komma med uppmuntrande ord när jag kastade kula, mest tror jag att han gjorde det för att kunna hålla sig för skratt. Vänta bara tills han får se hur GRYM jag är på att kasta diskus....

* 17 dagar kvar till friidrottsVM och jag är inte uttagen i en enda gren, skandal!

Olle och Rebban; se till att ta revancsh snart, mannen i mitt liv kan behöva lite jordkontakt igen! :-)


Hoppas bli av med min feber och mitt halsont tills i morgon, vill ju inte missa en friidrottsträning till med "All Star Team" eller som man också kan kalla det; Veteranlaget!

Kram till världens bästa lagkamrater, OK då Lunne, du kan också få räknas i det gänget,  där trots att du försökte (på ett mindre bra maskerat sätt) sätta käppar i hjulet för mig i går och förstöra min vattenflaska!


Kakan


Solig helg!

Det blev tillslut en tripp till Båstad på lördagen för att sitta på centercourten och kolla på innebandy och glassa i solen! Väderprognoserna för lördagen sade mulet i Båstad, om det var mulet tar jag den väderleken alla dagar i veckan. Efter fyra timmar på solsidan fick vi krypa till korset och sitta med solen i ryggen resterande delen av dagen.

* (lör) Dagens bästa; Karl-Johan Nilsson,  den killen kan lira innebandy!

* (lör)Dagens kommentar: Sköt du ditt så sköter jag mitt!

* (lör) Dagens "pånyttfödda": Mina gamla lagkamrater Hagel och Larsson såg riktigt spelsugna ut i sin nya omgivning. Hagel satte två mål i matchen mot Båstad och Larsson bidrog som vanligt med en härlig vilja och frenesi och dessutom en snygg ass.

* (lör)Dagens längtan: Jag vill också lira innebandy, NU!

* (lör)Dagens mest "trötta": PIB's herrar...

* (lör)Dagens komplimang: Nä men se, nu får Båstad storfrämmande! Hoppas att det är samma attityd från domaren i fråga när han kommer till Rydsberg och dömmer i vinter! :-)

* (lör)Dagens grattis: Till Jenkan och Magnus!

* (lör)Dagens tvättbjörn: Olle, snygga solbrillor, även utan solbrillor!


På söndagen blev det en runda på golfbanan, resultat 35 pinnar, 73 slag (netto) nu börjar det släppa igen efter operationen, känns skönt!. Tyvärr lyckades jag inte vinna vår lilla "tävling" på det resultatet eftersom Magnus lyckades få ihop 36 pinnar och 72 slag netto...

Såg Ni inslaget på Sportspegeln igår om Frölundas förra klubbdirektör? Jag tror nog aldrig att jag har sett en människa så fullständigt knäckt, jag hade förtusan tårar i ögonen när inslaget var över.  Att se en människa utlämna sig så som han gjorde till hela svenska folket, det var ett starkt ögonblick. Det märktes att programledaren också var tagen när han skulle avsluta programmet.


Kram K

Rubriker, varför skall man ha det?

* Det vi har vetat ett tag är nu officiellt, Thilda är tillbaka i 0302, välkommen!

* Ikväll är det grusgropen som gäller, hoppas att min fot mår lite bättre då, den har varit svullen och öm i två dagar nu.

* Läktaren i
Båstad eller golf till helgen? Svårt val!

* I morgon är det fredag igen, tacka gud för helgerna!

* De säger att vädret i augusti skall bli bättre än i juli, ja inte FAN kan det bli sämre iallafall!

* Jag har tappat bort mina solglasögon, bästa sommaren att göra något sådant, man har ju inte direkt överkonsumerat sol!

* Potter är snart slut, bara 10 sista sidorna kvar nu!

* 20 veckor kvar till julafton!

* 138 dagar tills vi åker till Thailand!


Dagens roligare från tjuvlyssnat.se

Mamma, pappa och dotter lämnar stranden och går mot bilen. Dottern skriker och gråter men får ingen respons från föräldrarna. Hon går hela tiden framför fötterna på pappan för att han ska ta upp henne och bära henne till bilen.
Pappan (tappar till slut tålamodet och ryter):
Jag ska fan aldrig mer ta semester!

Planer är till för att ändras!

Jag hade en plan igår, Magnus hade en annan...

Min plan var att träna,Magnus plan var att vi skulle hitta på något mysigt och fira vår tredje bröllopsdag.

Den ursprungliga planen för "firandet" var att vi skulle gå och simma och träna på Hagabadet men när vi kom ut från mitt kontor var det så fint väder så vi bestämde oss för att åka bort till Slottskogen och promenera i Azaleadalen och kika lite på djuren, sedan tänkte vi äta på Villa Bel Park (stavas det så?).

Sagt och gjort, vi rullade bort till Slottskogen, parkerade bilen och promenerade bort mot Azaleadalen. När vi hade passerat säldammen slog det plötsligt Magnus att vi, helt sonika, hade glömt av att lägga på pengar och betala parkeringen så det var bara att vända om och hoppas på att det inte hade hunnit gå förbi någon "sniklisa". När parkeringsbiljetten var betalad gick vi en promenad (dock inte till Azaleadalen) och sedan gick vi bort för att hitta en bord och att fixa något att äta. Eftersom inte ett bord fanns ledigt och det var fullt av äckliga fiskmåsar bestämde vi oss för att åka till La Vacca och äta istället.

När maten var uppäten kom vi på att det var Blåvitt mot Örebro kl 19:00 så vi bestämde oss för att för att gå på matchen och kika. Väl inne på Ullevi satte vi oss ner i stolarna för att vänta på att matchen skulle dra igång. Vi satt där och hade det allmänt bra i solen och värmen men när matchen drog igång insåg vi att vi hade hamnat mitt i klacken, och dessutom på ståplats! Det var sådeles bara att hugga tag i en av vakterna på Ullevi och dra en historia om att jag precis hade opererat min fot (vilket iofs är sant) och därför inte klarade att att stå en hel match. Vakten var en härlig prick så han drog oss med utanför Ullevi (vi missade första 10 minuterna av matchen) visade oss upp på en annan läktare och sedan kunde vi äntligen få lite lugn och ro och titta på fotbollen!

En fråga uppdagades i våra huvuden när vi satt i bilen påväg hem efter matchen, Hur många andra par firar sin bröllopsdag med att gå på fotboll!?

Ha det fint alla, idag blir det äntligen golf i härligt väder!

Kram K

Fotnot; Vi klarade oss från P-böter och Blåvitt vann matchen med 2-0, på det hela taget alltså, en bra dag!