Sista Februari

Har Ni också varit med om dagar då det händer precis ingenting? En sådan dag hade jag igår tills dess att jag åkte upp till träningen. Ibland undrar man vad det är för typer som man har i sitt lag, men visst är det härligt med lite glädjespridare!

 


Återstår att se om vi faktiskt kommer att ha någon Josefi, förlåt, Josef Lindarw i truppen om 10 år! Eller om undertecknad faktiskt kommer att känna mig som Caroline Af Ugglas kl 03:00 på Lördag?

 


Hur som helst ser vi framemot en bra träning på Torsdag och hoppas att alla krassliga är fit for fight då. Skall bli en ruskigt kul match mot Björkekärr och vi kommer att vara tokladdade, lita på det! Det ryktas också om att klubben försöker mobilisera storpublik, hoppas att de lyckas med det, alltid roligt att spela inför mycket folk. Man blir lite extra laddad då!

 


Nu snöar det ute igen och jag har tankar på att försöka ta en långsam skidtur efter jobbet ikväll, bara för att rensa ur kroppen och bli av med den eviga hostan som förföljer mig! Får smita bort till Intersport på lunchen för att köpa lite valla, tror att det kan passa bra med den blåa idag!

 


Funderar på att försöka skaffa mig WAP till min mobil så att jag kan följa upplösningen i Div 1 Västra ”live” trots att jag tänkte befinna mig i Lexby kl 13:00 på Lördag. Tänk vilka bra uppfinningar som finns nu för tiden! När jag gick förbi utanför Synsam igår så jag att de gjorde reklam för ett par solglasögon med inbyggd radio och hörlurar..De var inte speciellt snygga, men ändå!

  


Kram K


Måndag 26/2

Ännu en helg över, kan man inte utöka helgerna med minst 1 dag? Egentligen är det helt sjukt att man skall jobba 5 dagar och få vara ledig endast 2! Var det verkligen så gud (?) tänkte sig att det skulle vara när han skapade oss?

 

Annars har helgen bestått av kalas, melodifestival och såklart, innebandy!

Magnus lag mötte RBK i Lördags. RBK var tvugna att ta poäng för att  inför sista omgången kunna spela utan press med ett säkrat kontrakt i bakfickan. Det märktes att RBK var betydligt mer laddade och motiverade än 0302 killarna som trots ledning med 4-2 inte kunde knyta åt den berömda säcken. Matchen slutade tyvärr med förlust 5-6 och det innebar också att Pantern kunde ta sig förbi 0302 i tabellen. Återstår att se om det blir ”slutresultatet” också. I sista omgången åker Magnus ner till Veddige för att spela mot nästjumbon, Veddige som redan är klara för en nedflyttning till div 3 nästa säsong. Pantern tar emot tabell trean GS-86 i Rydsbergshallen. GS-86 ligger trea i tabellen och kan varken avancera till plats nummer två eller bli av med sin bronspeng. Det kommer förövrigt bli en spännande kamp om seriesegern i div 2
Västra Götaland mellan Skoghall och Pixbo Wallenstam.

Just nu leder Skoghall serien på samma poäng som Pixbo, men med bättre målskillnad än Pixbo. (+50 mot +43) Om jag får sia om utgången så tror jag att Skoghall kommer att dra det längsta strået. Skoghall möter jumbon Ale, Pixbo skall möta Marstrand som också är nedflyttningsklart, men ett betydligt bättre lag än Ale. Dessutom har man ju redan 7 plusmål att gå på.

I går mötte vårt lag Guldheden och vi var förberedda på en tuff match då Guldheden i tidigare matcher spelat jämt mot både Björkekärr och Marstrand. I matchen mot Marstrand ledde man länge med 4-1 innan Marstrand vaknade till och vände matchen till vinst med 5-4. Matchen blev inte alls så jämn som vi hade förväntat oss, och vi vann med övertygande 9-2. Vinsten innebar att vi har möjlighet att spela hem seriesegern och säkra ett avancemang till div 1, redan nu på Lördag! Har Ni inget för Er så kom gärna dit och stötta oss, kl 16:30 på Lördag i Rydsbergshallen! Vill ni läsa mer om matchen som har som vanligt coach Mattis skrivit ett referat.

Förbundet har faktiskt lyckats att uppdatera sin hemsida med helgens resultat redan, så för Er som är intresserade kommer den senaste tabellen här; 
                                    
                                            tabell 2007-02-26

Nu väntar en vecka med, två, förhoppningsvis riktigt bra träningar som gör att vi kan vara ordentligt förberedda och laddade till tusen inför matchen mot Björkekärr till helgen. Tänk om vi kunde få fira på Lördag, det hade varit så fantastiskt kul!

Ett annat lag som jag hoppas kan få ”fira” på Lördag är mitt gamla lag Partille. Som Ni kanske har läst tidigare har de haft en tung säsong och är nu piskade att vinna den sista seriematchen på Lördag. Detta räcker dock inte eftersom de är beroende av att både Vänersborg och Sunnanå måste förlora sina matcher för att de skall ha någon chans att ta sig över det förhatliga nedflyttnings strecket! Olle och jag (kanske några fler) har funderingar på att åka ner och kika på deras match på Lördag, vi hinner precis innan vår egen samling.


Det kommer att bli många rafflande upplösningar i seriespelet till helgen! Skall RBK vinna mot Backadalen och därmed säkra en plats i kvalet till Elitserien? Samtidigt är Backadalen piskade att vinna mot RBK för att vara säkra på att behålla sin div 1 plats. Jag hoppas att RBK håller nerverna i styr och fixar seriesegern och sedan även kvalet, Göteborg skulle må bra av att ha två elitlag!

 Blir det Backadalen eller Älvstranden som får lämna div 1 Södra? Backadalen möter som sagt RBK och Älvstranden skall ta sig an Surte, det kommer alltså att avgöras i ett derby iår igen!

Melodifestivalen som gick av stapeln i Gävle denna Lördag innehöll flera bra bidrag, jag var het och tippade helt riktigt även denna vecka! (Kanske skulle man ha anmält sig till Koppens tävling).

Andreas Johnson är riktigt bra, vilken härlig röst den killen har! I Globen tror jag att det kommer först och främst stå emellan följande artister; The Ark, Sebastian och Andreas! Som någon tidning skrev; - Helt klart är att det kommer att bli en schlager kung i år!


Återstår att se vilken kung Olle kommer att bestämma sig för till slut! ;)

 

Simma Lugnt!

 

// K


 


Västtrafik - Ett skämt!

I går hade Olle varit så snäll och erbjudit sig att hämta upp mig på väg till träningen så att jag skulle slippa åka till hallen tidigare än nödvändigt. (Magnus lag har träning innan oss på Torsdagar). Skönt tänkte jag, då hinner jag hem och kan käka i lugn och ro och ta det lite lugnt. Vad händer, jo Västtrafik såklart! ARGH!

Tåget skall i vanliga fall gå från Göteborg kl 17:17 och vara framme i Floda 17:41. Igår var jag hemma 18:45... Det värsta med det här är att Västtrafik är så fruktansvärt URUSLA på att informera sin resenärer om förseningar och orsaker till förseningar. När klockan var 17:35 igår skulle både 17:17 samt 17:27 tåget i normala fall ha avgått och de har fortfarande inte lyckats få fram ett enda ynka ljud om vad som händer och sker... Man kan ju bli tokig för mindre, speciellt när det är svinkallt ute! Man fryser ju både det ena och andra av sig eftersom man inte vågar gå i från perrongen för du vill ju inte missa tåget när det väl kommer... Betalar man 950 spänn varje månad för att kunna åka tåg tycker jag att det minsta man kan begära av Västtrafik är att de informerar sina resenärer om trafikläget!

Något som faktiskt var kul igår var att jag kunde gå för fullt på träningen. Visserligen fick jag göra ett kort avbrott för att plocka ur mina specialinlägg ur skorna och istället köra på med vanliga sulor. Men det får det vara värt, det var iallafall väldigt kul att träna igår. Nu väntar match på Söndag som jag hoppas att vi skall kunna vinna!

Läste i tidningen i dag att Magnus Uggla och Andreas Johnson är favoriter inför morgondagens melodifestival i Gävle. Tippade i botten är Verona och Emilè Azar. Återstår att se om de har tippat rätt! Skall iallafall som vanligt bänka mig framför TV'n för att hissa och dissa.

Förövrigt läste jag att Måns Zelmerlöv och The Ark slåss om att vara populärast på siten You Tube. Just nu "leder" Måns med 80 000 visningar mot The Ark's 70 000. Men som sagt, det är ju att vara bäst när det gäller som räknas, GO SALO GO! (och då menar jag inte Tommy...)

Ikväll har Magnus lovat att laga en god middag, lövbiffsrullader späckade med gogonzola - MUMS! Ibland är det bra att vara gift med en man som är utbildad kock! Nu återstår bara att hoppas att jag kommer hem i tid till middagen...

Snökaos !?

Lerums och Göteborgs kommun måste vara de sämsta på snöröjning i hela landet! Det "lustiga" är ju att det blir samma visa varje år, man blir "tagna på sängen" även om SMHI har gått ut och varnat för "snöoväder" flera dagar i förväg! Mycket märkligt att 1dm snö kan lamslå en hel stad...

Att tågen heller inte går som de skall när det har snöat det allra minsta är också något som man aldrig upphör att förvånas över! Jag har skickat in resegarantiblanketter både igår och idag! Synd bara att det tar sån jäklans tid innan man får ersättningen. Häromdagen fick jag ersättning för ett ärende som jag skickade in i NOVEMBER, så nu har jag passat på att klaga på det också... Jag är förmodligen ytterst populär på Västtrafiks kundtjänst... 

Nä, jag säger som Magnus släktingar i norr; - Blir det snö söder om Sundsvall så blir det kaos! 

Ikväll är det träning igen. Skall bli ytterst kul. Foten känns mycket bättre idag så jag hoppas kunna köra för fullt, men det återstår att se. Magnus konstaterade i morse att det återstår 3 träningar och 2 matcher för deras del innan säsongen är slut. Tiden går fort när man har roligt! Visserligen återstår ju Kungshus Cup innan det är över ”på riktigt”, men det är ju mer som en rolig, men dock prestigefylld avslutning. Det verkar dessutom som om det är många lag som är intresserade av att vara med i år. Hur många lag det är som är anmälda till herrklassen har jag faktiskt inte riktigt koll på, men det brukar aldrig vara något problem att få herrklassen ”fylld”. I damklassen är det 4 lag som är klara för cupen, återstår alltså 4 platser. Då skall vi ta i beaktning att det inte är något av de ”klassiska” deltagande göteborgslagen som har anmält sig ännu. Kul!  

Till helgen väntar två innebandy matcher. Magnus lag skall möta RBK Göteborg på lördagen kl 16:30 i Rydsberg. Hoppas att de kan mobilisera krafter till de två återstående matcherna och få en så bra placering som möjligt! Som bäst kan de sluta på femte plats, men det allra viktigaste är ju såklart att sluta före Pantern i tabellen. 

Mitt lag skall på Söndag åka till Valhalla för att möta Guldheden. I höstas slog vi dem med 8-3, hoppas att vi kan se till att slå dem denna drabbningen också. Deras senaste match mot Marstrand slutade med en knapp 5-4 förlust, efter att de hade ledningen med 4-1 en bra bit in matchen. Helt klart är det att vi måste se till att vara ordentligt förberedda och laddade. Fast laddningen skall ju inte behöva vara ett problem, vi spelar ju för att ta hem serien och avancera till div 1. Hade varit kul att kunna säkra seriesegern på hemmaplan den 3/3, det gör vi om vi ser till att vinna idag och matchen som spelas just den 3/3 mot Björkekärr. Vi har sedan tidigare bestämt att det skall bli gemensam fest och utgång med laget just den dagen, och det är ju aldrig fel att ha ett extra skäl att fira! 

Ikväll efter träningen tänker jag åka hem till pappa och hämta mina längdskidor, tänkte ta mig en tur i spåret i morgonkväll efter jobbet. Ligger snön kvar på Lördag blir det nog en sväng till Öijared med syster och pappa, alltid trevligt med längdskidåkning och lite varm choklad! Annars skulle jag nog säga att det är främst av andra orsaker som man just nu längtar till Öijared... 

Magnus köpte sig en ”ny” driver igår, en Taylor Made R7 460. Han såg en annons på golf.se som han nappade på. Själv får jag nog nöja mig med min Wilson – Deep Red II Distance driver denna sänong också. Inte för att det gör mig något ,jag är väldigt förtjust i den. Min driver kommer inte heller att drabbas av förbudet  som införs 2008 så jag kan lugnt och tryggt spela vidare med den. 

                           Driver                                     Järnklubbor

Mina Titleist järn kommer jag att hålla hårt i, de är ju som gjorda för mig! En klubba som faktiskt ÄR gjord för mig är min 52 graders wedge. Magnus specialbeställde den till mig när jag fyllde år i somras. Lite coolt att det står ”made for Karin Sundell by Titleist” på den, man känner sig nästan som ett proffs! Nä, nu är det dags att ta tag i golfträningen på riktigt, man har ju sådan abstinens!

Förra helgen när vi tog en sväng upp till banan såg vi att de äntligen hade öppnat för spel på vintergreener. Vi bestämde då att vi skulle åka upp en sväng och spela till helgen som kommer, då kom ju typiskt nog snön och förvandlade golfbanan till skidspår istället... 

Ja ja, man tager vad man haver, sa Kajsa Varg!  

Ha det bra alla!Kram K 

Onsdag 21/2

Igår var det innebandyträning igen, visserligen kunde jag inte vara med på så jättemycket eftersom min fot inte har läkt ut till 100% ännu. Men det var otroligt skönt att får känna på klubba och boll igen. Att agera fast passare, vara med på en skott övning och göra några få byten under spelet var vad jag fixade igår. Jag hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll så kanske jag kan vara med lite mer på torsdagsträningen!

Efter vår träning igår satt jag kvar och kikade på herrarnas träning, det slår mig varje gång hur annorlunda Magnus låter när han håller i en träning eller på något annat sätt leder en aktivitet. Har får en otroligt auktoritär röst som gör att alla automatiskt blir tysta och lyssnar när han pratar. Det måste ju vara en bra egenskap för en tränare/coach och inte minst för en idrottslärare! Träningen såg bra ut tyckte jag, det var många fina kombinationer och en hel del snygga mål. Till och med Klabbe gjorde ett mål! Som han själv sa; -Jag gör det ibland!

Ibland är det bra att ha läsare som tipsar om saker. Igår fick jag ett tips från "Golfidiot" om hemsidan
fore.nu som ger dig som golfspelare möjlighet att föra statistik över dina golfrundor, träffa och diskutera golf med andra intresserade och massa annat. Jag kollade lite snabbt på hemsidan och bestämde mig för att bli medlem! Tack för tipset!

Frölunda förlorade igår! Skit också! Vi är tre stycken på jobbet som har våra sympatier i hockeyallsvenskan. En är konstig nog att hålla på Rögle och jag och den andra kollega är såklart smarta (?) och håller på Leksand. Vi har pratat om att åka till Engelholm för att se på matchen Rögle-Leksand i kvalserien, kanske vi inte behöver åka så långt för att se Leksand trots allt.... Jag hoppas dock fortfarande att Frölunda klarar sig undan kvalserien, tror att det blir svårt för både Frölunda och Leksand att klara sig igenom den!

Magnus har varit snäll nog att ta några bilder på hur vårt nytapetserade kök ser ut och mailat över dem till mig. Här kommer bilderna;

Fondvägg Fondvägg2

Fondvägg 3

Kanske det kan blir någon skidrunda denna vintern trots allt. De säger ju att det skall fortsätta att snöa och att kylan skall hålla i sig!

Ta hand om Er i snöyran och kör försiktig!
Kram K


Uppdaterad Tabell

Då har äntligen förbundet lyckats uppdatera tabellen! Den ser ut som följer inför de avslutande 4 omgångarna... (vi har 5 matcher kvar eftersom vår match mot Lindome flyttades och kommer att spelas 18/3 istället) Ser som sagt bra ut nu!


tabell 2007-02-20

Semmeldagen!

I eftermiddag bjuder jobbet på semlor! Tur att de är så snälla så att jag får lov att specialbeställa semla utan mandelmassa eftersom jag är allergisk mot mandel. Jag burkar få en fylld med vaniljkräm istället, mums! Semlan på jobbet brukar annars bli årets enda eftersom det aldrig brukar gå att få tag i semlor utan mandelmassa i affärerna. (fast det kanske man skall vara glad över ?)

 
Igår hände (till skillnad från dagarna under förra veckan) TVÅ roliga saker;  

1. Jag klarar mig numera utan kryckor, även om jag fortfarande haltar lite lätt.

2. Björkekärr förlorade mot Mölndal med 5-3. Detta innebär att om vi vinner vår match på Söndag leder vi serien med 10 pts med 4 matcher kvar att spela! Ser bra ut nu!


 

Försökte gå in på Göteborgs Innebandyförbunds hemsida och kolla hur tabellen ser ut, men tji fick jag! Det var ju det där med den kassa uppdateringen igen, matcherna från helgen är ännu inte uppdaterade och än mindre de två matcher som spelades igår; Mölndal-Björkekärr samt Marstrand-Guldheden. SKÄRPNING förbundet! Jag brukar numera mest använda mig av everysport som är mycket snabbare än gibf.se. De har dock inte ännu lyckats få in resultaten av gårdagens matcher. BIK förlorade det vet jag, och det verkar (enligt info på Marstrands hemsida) som om att Marstrand lyckades vända ett 4-1 underläge till vinst 5-4 mot Guldheden igår.


 

Ikväll hoppas jag att jag skall kunna vara med lite lätt på träningen. Jag kanske kan vara med och skjuta litegrann och agera fast passare på någon övning. Hoppas att jag också kan få med mig en duktig innebandyspelare tillika en härlig tjej på träningen ikväll.Kan vara ett tänkbart nyförvärv att arbeta på inför nästa säsong. Vem? Den som lever får se!


 

Jag har ju glömt att skriva om att Magnus och jag äntligen har fått tummen ur och tapetserat en fondvägg i vårt kök! Vi gjorde det under min lediga fredag förra veckan. Eller rättaresagt; jag satt på stolen i köket och talade om för Magnus hur han skulle göra och Magnus satte sedan upp tapeten. Vi blev supernöjda! På bilden nedan ser Ni hur tapeten ser ut, bilden är dock inte från vårat kök utan tagen från tillverkarens hemsida på nätet. Jag skall försöka ta en ”riktig” bild och lägga upp här så att Ni får se hur det ser ut!


Fondtapet


Magnus var ute på World Of Golf igår och tränade tillsammans med Mattis. Jag fick dock nöja mig med att sitta på jobbet och knega... Nu är man ruskigt golfsugen kan man säga! Något annat kul är dock att vi kommer att åka iväg och spela golf på Himmerland i Danmark över Valborgs helgen. Vi är 6 personer som åker tillsammans och vi har hyrt ett hus på banan. Jag har varit på Himmerland flera gånger tidigare och det är alltid lika kul att åka tillbaka. De har bra och prisvärda golfpaket, trevlig personal och en mysig anläggning! För Er som spelar golf och läser detta kan jag verkligen rekommendera ett besök!
 


Ät nu inte för många semlor idag!


Kram K


Måndag 19/2

Måndag igen! Efter en helg där man har fått nöja sig med att titta på en massa idrott kan man konstatera följande;

* Anja är grym, 5 VM medaljer i samma mästerskap, det har ingen tjej lyckats med tidigare.

* Slalomkillarna körde alla bort sig i vad som måste har varit en av de svåraste slalombanorna på länge!   Till på köpet stakad av en svensk!

* Snart börjar nästa VM, nämligen det för längskidåkning och backhoppning. Tyvärr såg jag på Sportspegeln igår att den svenska byråkratin har satt käppar i hjulet för en tysk backhopparstjärna som velat bli svensk. Innebär att vi fortfarande står utan riktigt bra backhoppare i landet. (Kristoffer Jåfs får ursäkta) Kommer vi att ta någon medalj i längdskidåkningen? Det har ju iallafall inte sett speciellt lovande ut hittils på säsongen. Men vi får väl hoppas att de är som Anja, bäst när det gäller!

Två innebandymatcher har det varit i familjen i helgen;

På Lördagen åkte Magnus ner till Kungsbacka för att spela match mot Bräckan. Ett Bräckan som väl överraskat många under säsongen genom att ligga så högt i serien som man gör. Laget gjorde en riktigt usel match enligt Magnus som inte alls var nöjd med hur matchen hade sett ut.  Man låg under med 5-2 när tredje perioden började och lyckades kvittera till 6-6 när klockan stod på 19:59! Tyvärr förlorade man dock i Sudden Death då Bräckan satte en straff som de tilldelats. Men man fick trots allt med sig 1 pts, vilket säkert inte många hade räknat med i pausen inför 3:e perioden. Det hade säkert inte heller den Bräckan funktionär gjort som rapporterade in resultatet. Man undrar om han stannade tills detta att slutsignalen gick, eftersom de la in 6-5 som slutresultat!?

En annan stilla undran, hur svårt kan det vara att rapportera in korrekta resultat i IDA? OK att programvaran kan vara lite seg och konstig i bland, men ändå! Det är ju trist när det blir felaktiga resultat och en galen tabell som följd, även om detta rättas till iefterhand! Dessutom märkte jag vilka ytterligare konsekvenser denna felaktiga inrapportering kan få; När jag i Lördags kväll gick in för att kika på
Lerums Tidning hade de lagt upp helt galen information på webutgåvan där det stod att 0302 hade förlorat med 5-6 och att Pantern därmed gick förbi dem i tabellen på bättre målskillnad. Eftersom rätt skall vara rätt, mailade jag snabbt in till tidningens redaktion och meddelade felet! Idag när jag kom till jobbet såg jag att de har rättat till båda artiklarna och dessutom hade lagt till min "lilla extra information" om det avgörande straffslaget i artikeln. Kan man begära ersättning för sådant?

"Min"  egen match som spelades i går kväll mot Lindome slutade med vinst 7-2. Jag var dock nervös ända fram tills dess att vi gjorde 5-2, innan det målet kändes det lite darrigt. Inte bra med speluppehåll! Nu återstår det 5 matcher att spela på årets säsong och vi leder serien med 7 pts. Ser onekligen bra ut, men betänk att vi har kvar att möta både lagen på plats 2 och 3! Själv hoppas jag att det var sista matchen för säsongen jag behövde genomlida från läktaren, det är INTE roligt!

Hoppas att bli av med kryckorna idag, det enda bra med att hoppa på kryckor är att folk är vänliga och lämnar sittplatser på tåget samt håller upp dörrar. Men nu får det vara NOG!

Ang melodifestivalen i helgen så var det solklart att Sebastian hade den bästa låten! Måns gjorde bra i från sig, men jag kanske hade velat se Sonja gå direkt till final istället. Att Nanne fick en "andra chans" var för mig obegripligt, vilken urusel låt! Nä, då hade det tom varit bättre om Magnus hade fått en plats i andra chansen, med eller utan ridstövlar!

Kram på Er Alla!

Bara Sport, Bara Massor Utav Sport!

Japp så ser planerna ut för idag, varvat med att plocka ihop och vika tvätt samt att plocka ur diskmaskinen som just nu går för fullt på övervåningen!

Magnus har "precis" gett sig iväg till Kungsbacka för att försöka plocka 3 poäng i dagens match mot Bräckan. Ett Bräckan som har haft 4 raka förluster och som säkerligen är ruskigt revanschsugna efter debacklet (ja, jag kallar det så) mot Pantern där de förlorade med 9-3! Lagets träningar den här veckan har återigen kantats av återbud pga. sjukdomar och skador. Torsdagens träning tyckte jag dock såg lovande ut. Betydligt mer vilja och en hel del sura miner över passningar som inte gick fram och missade målchanser, så som manlig vilja och spel"glädje" brukar se ut! Matchen börjar 12:40 och jag hoppas på ett positivt besked ca 2 timmar senare!

Annars är det herrarnas slalom som pågår just nu. Tyvärr blev jag så trött och grinig av att se alla dess uråkningar så jag helt enkelt struntade i att se klart och gick ner och satte mig framför datorn istället. TÄNK OM Byggmark hade kunnat stå på benen genom de sista portarna, då hade tävlingen helt plötsligt känts intressant. Enda chansen till en svensk topplacering får väl vara att svenskarna tar sig ner i andra åket och att resterande av de tävlande kör ur!

På SVT24 visar man idag 2(!) innebandymatcher, nämligen både dam och herrmatcherna mellan Falun och Dalen. Kan vara intressant att vika tvätten till!

KL 15:00 är det elitseriehockey. Frölunda som har gått på pumpen två raka matcher MÅSTE vinna idag mot Linköping. Jag skriver MÅSTE av två olika skäl;

1. Jag vill INTE att Leksand skall behöva möta Frölunda i kvalserien!
2. Jag vill INTE att Frölunda skall åka ur elitserien, för vart skall jag då åka och titta på Leksand när de har lyckats med sitt tredje återtåg?!

Förutom all sport idag är det också den tredje deltävlingen i årets melodifestival turné. Idag går tävlingen av stapeln i Örnsköldsvik och jag räknar med att Sebastian tar sig direkt till finalen i Globen, kanske tillsammans med Nanne. Magnus Carlsson har jag inte mycket till övers för, jag menar en karl som uppträder i ridstövlar!? Nä tacka vet jag The Ark och Ola Salos utstyrsel! Ni skulle ha sett honom i sina vita hotpants och sina vita änglavingar när de hade sin senaste konsert på Trägår´n!

Och Olle, nu när jag äntligen har förstått vad ditt kryptiska SMS betydde, vill jag bara än en gång poängtera hur FEL du hade/har!

Såg någon på Så Skall Det Låta igår? Alltså Kishti Tomita, kan du aldrig vara tyst!!! Du är ju helt ORIMLIG!

Magnus och jag har nu bokat och betalt vår resa till Kanarieöarna. Tillslut bestämde vi oss för att besöka Gran Amadores. Vi åker 31/3 och jag ser framemot en härligt lat och sollapande vecka!

Kram!


15/2 - Sista Arbetsdagen för Veckan!

Idag är det Torsdag men för mig känns det som Fredag eftersom jag skall vara ledig i morgon! Egentligen skulle jag varit ledig även idag, men eftersom det har varit så många sjukhusbesök kände jag att jag inte riktigt hade hunnit med det jag velat på jobbet så därför bestämde jag mig för att jobba idag. Magnus har ju dessutom sportlov vilket innebär att vi får en bonusdag att vara lediga tillsammans på!

Vad skulle man ha gjort utan pappa och Magnus denna olycksaliga vecka? Förmodligen suttit hemma och blivit både deprimerad och uttråkad. Stora kramar och många tack till Er som har skjutsat mig fram och tillbaka under min inmobila period! Tack också till alla mina kompisar som brytt sig och kommit med glada tillrop och peppningar!

Annars känns faktiskt foten lite bättre idag. Första gången sedan i lördags som jag kunde få ner den i en sko! Visserligen en osnörad, för stor, joggingsko, men ändå, man tar ju alla framsteg man kan få!

Inför helgens innebandy matcher har det varit stor sjukstuga i 0302, både herr och damlag har drabbats av diverse skador och en massa sjukdomar. Bara att hoppas att lagen hinner kurera sig till helgens drabbningar så att man kan ställa upp med slagkraftiga lag. En som definitivt inte kan vara med på någon serie match är herrarnas målvakt, Reine, som fick sitt finger avslaget förra helgen och därför går med fingret i gips. Krya På Dig Reine!

Tänkte försöka åka med upp till träningen ikväll för att få se på lite innebandy och träffa lite människor, man blir lätt osocial när man hoppar på kryckor och inte ens kan köra bil!

Kram K


Onsdag 14/

Äntligen hemma i soffan efter en dag som har kantats av sjukhusbesök..

Jag har svalt en kamera, fått magen fotad och röntgad, fått foten röntgad inför operationen och dessutom  ville ortopedspecialisten röntga min blåa och svullna fot för att utesluta eventuella frakturer på mellanfotsben. Det kommer att dröja någon dag innan jag får svar på röntgen från min fot.

Har jag tur är det "bara" en infektion vilket kanske skulle innebära att jag kan vara tillbaka i träning igen nästa vecka om penicilinkuren verkar som den skall och svullnaden och smärtan lägger sig. Har jag otur kan jag ha spelat min sista match för säsongen, jag hoppas verkligen INTE att så skall vara fallet...

Nu skall jag luta mig tillbaka i soffan och vila upp mig under täcket ett tag, kanske kan få ner ett par Nachochips också. Senare i kväll blir det bakad potatis och färska räkor, det är ju trots allt alla hjärtans dag!

Dessutom fyller min farfar 91 år och mina två kusiner, Åsa och Eva, fyller också år idag - GRATTIS på Er alla 3!

Kram K

Penicilin, Kryckor och sjukhusbesök...

Ja, det är vad den här satans veckan består av... *suck*

Ja, alltså ibland undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna all skit som jag har åkt på... 

jag har fått en remiss för att operera min fot och då lyckas jag åka på en satans infektion i foten som har gjort att hela högerfoten har svullnat upp, och den har en snygg färkombination av blått och rosa. Tårna ser ut som prinskorvar och går inte att böja på. Pga detta har jag nu fått en penicilinkur på 10 dgr och får dessutom hoppa på kryckor tills infektionen har försvunnit...Detta innebär att jag kommer att missa en hel del träning och till på köpet minst en match, kanske fler...

Jag blir så trött, detta har jag varken lust eller tid med... 

Ikväll måste jag dessutom sätta i mig 1 liter laxabon inför ett besök på GEA på Sahlgrenska i morgon, det gör ju att jag inte ens kan åka upp och titta på min träning...

Fy tusan, jag har gjort det förut och det är verkligen inte ngt som jag rekommenderar. 

Summa sumarum, detta är /har varit och kommer att förbli en riktig skitvecka!

 Hoppas att Anja och slalomkillarna kan lysa upp tillvaron lite de närmsta dagarna.
Kanske att Therese Borrsén har bevarat sin slalomform också?

Fredag 9/2 – 2 timmar kvar av arbetsveckan!

Ja då står man helt plötsligt inför en spelledig helg, jag gillar inte när schemat ändras med för kort varsel. (oflexibel?)


Laget vi skulle möta imorgon hade tydligen många spelare sjuka och kunde därför inte ställa upp med ett fullt lag till matchen. De ringde därför till våra tränare för att se om vi kunde flytta matchen... När ett lag ringer två dagar innan match och vill flytta en match behöver man som motståndare inte gå med på att flytta matchen (allt enligt info från förbundet). Våra tränare valde dock att gå motståndarna till mötes och gå med på att flytta matchen. Något som jag personligen inte var så jätteförtjust i av olika skäl.

Dels tror jag att det blir svårt att hitta en bra speltid (som motståndarna lovat) under kvarvarande del av säsongen (det finns ju inte jättemycket utrymme att spela med) utan att det på något sätt ställer till det i lagets planering. Antingen kommer matchen att få spelas på en vardag (som är det värsta som finns) eller också kommer vi att få ett ”dubbel-möte” en helg, vilket naturligtvis inte heller är bra av sportsliga skäl. Alla matcher innebär ju en form av både mental och fysisk urladdning oavsett motstånd eller typ av match. Det som dock är extra olyckligt är ju att detta sker i slutspurten av serien där så mycket (läs serieseger) står på spel. Att få spela denna match efter seriens egentliga slut tror jag blir svårt att få förbundet att godkänna. Skulle det dock bli fallet så innebär det tyvärr att jag inte kan vara med på denna match eftersom Magnus och jag åker till Kanarieöarna. Det är ju så att under en innebandysäsong så planerar man ju i princip ”sitt övriga liv” efter träningar och matcher så sannolikheten för att resterande tid är uppbokad på något sätt är ganska stor! Hoppas bara att vi kan få ihop ett fullt och slagkraftigt lag när matchen än blir av, så att det inte blir vi som i slutändan förlorat på att vara (för) snälla.

En diskussion om just detta med matchflytt har de senaste dagarna pågått i forumet på innebandyportalen.se. Stanstad som ville flytta matchen, anklagar Älvstranden för att vara osportsliga eftersom dessa i sin tur (i enlighet med regler från förbundet) inte ville godkänna matchflytt med så kort varsel. Detta resulterade i en W.O vinst för Älvstranden. Vilket lag som har rätt eller fel lägger inte jag några värderingar i. Jag tycker dock att det är många lag som verkar ta lätt på det här med att flytta matcher hit och dit, det känns oseriöst tycker jag. Med en planering som är gjord i såpass god tid innan själva säsongen kör i gång tycker jag att det borde gå att kräva bättre framförhållning.
 


I morgon spelar Magnus lag mot Sjöstad i Rydsbergshallen, konstigt nog blir det denna helgs enda innebandymatch! Förra helgen hade vi fyra, snacka om snedfördelat... Trots att laget har haft problem med skador, sjukdomar och övrig frånvaro under denna träningsvecka hoppas jag och tror att de har mycket goda möjligheter att plocka ytterligare 3 pinnar!

 • Ikväll skall Magnus och jag gå på bio tillsammans med Julia och Mattias och se på The Queen. Intressant att se om filmen kan leva upp till de fina betyg den har fått

 

 • Imorgon går melodifestivalen av stapeln i Göteborg, för mig finns bara The Ark! Förbannade mitt jobb idag för att jag missade skivsigneringen de skulle ha i femman, Ola For President! (eller kanske inte president, det hade nog iallafall inte varit så uppskattat i staterna...)

 

 • Missa inte kombinationsslalomen idag kl 16:00 då Anja har STOR chans att köra hem sitt andra VM guld uppe i Åre, maken till tävlingsmänniska och vinnarskalle tror jag det är svårt att hitta

Lev Väl!
Karin


Onsdag 7/2

Onsdag och snart har halva denna veckan också passerat!

Tyvärr har jag kännt mig lite krasslig denna veckan och kunde därför inte medverka på träningen igår. Hoppas att mina lagkamrater gjorde en bra träning igår och att jag är tillräckligt bra för att kunna medverka på morgondagens träning och helgens svåra bortamatch mot Lindome!
Lindome verkar vara i bra form, de har slagit tillbaka både Björkekärr och Marstrand de senaste matcherna. Naturligtvis är det väldigt bra för oss eftersom just de två lagen, tillsammans med Frölunda, är de som jagar närmast bakom oss och hoppas kunna stoppa oss från att ta hem seriesegern! När vi möttes i höstas vann vi med klara 9-3. Det är bara att hoppas att vi kan upprepa bedriften och fortsätta att tugga på mot div 1!

I ett svagt ögonblick i höstas lovade jag att vara med och hjälpa till med årets arrangemang av Kungshus Cup. Jag har huxflux blivit ansvarig för att se till att fylla upp damklassen med 8 lag så idag har jag skickat ut inbjudan till diverse klubbar och hoppas att detta skall ge resultat. 1 lag är redan anmält så det återstår 7 lag innan damklassen är komplett. I år spelas cupen 13-15 April och det är till på köpet 20 Års Jubileum. Jag vet inte hur många silver medaljer från cupen jag har genom åren, men det är MINST 6 stycken. I år är jag INTE sugen på ytterligare en silvermedalj, det får helt enkelt bli GULD eller inget alls! :-)

Är det förresten någon som läser detta som är intresserad av att anmäla ett lag till dam eller herrklassen, skicka ett mail på sundell.karin@spray.se eller till 0302ib@telia.com. Mer info om cupen finns att läsa på www.0302ib.com!

Innan Kungshus Cup har dock Magnus och jag bestämt oss för att åka utomlands och vi har därför bokat en resa under v 14 (påsklovet) till pensionärernas förlovade "land", nämligen Kanarieöarna. Vi har valt ett ställe som heter Gran Amadores, någon som har varit där? Skall bli otroligt skönt att få komma i väg och sola och bada och bara koppla av efter en lång innebandy säsong!

Vi har dessutom bestämt oss för att tillsammans med några vänner och min pappa åka till Himmerland i Danmark och spela golf över Valborgs helgen!  Vi hyr en stuga tillsammans och så blir det dubbla rundor  varje dag, totalt 6 rundor! Längar tills dess att golfsäsongen kör i gång nu!

I måndags tog jag ut min komplediga dag som jag fick för att jag stannade på kontoret och jobbade när mina kollegor drog till Trysil för att åka skidor och festa loss... Den utnyttjade jag till att vila, laga god mat och så åkte Magnus och jag upp till Öijared en kort sväng för att se hur banbygget fortskrider. Ser ut att kunna bli en riktigt trevlig bana! Det enda som jag är lite fundersam kring på Öijared nu är hur det skall bli med den nya restaurangen? Både Magnus och jag, och alla våra vänner ,tyckte att det var väldigt bra som det var, men eftersom golfklubben inte kunde komma överens (nästan så att man funderar om klubben villa ha bort dem?) med Heini & Co valde Heini att inte fortsätta att bedriva sin verksamhet på Öijared längre. Otroligt tråkigt! De har nästan blivit som ens vänner under alla dessa år! Vi kommer att sakna Er!

Förövrigt visade Anja klassen igår, snacka om att vara bäst när det gäller! Otroligt bra gjort! I dag kl 14:00 kommer jag att hålla tummarna för Anna-Carin Olofsson som skall ge sig ut i VM's distanslopp! Kan hon ta hem ytterligare medaljer?

Hoppas att Ni alla har det bra där ute!

Kram Karin

Söndag 4/2

Ja, då var tre av helgens matcher avklarade, Magnus lag tog en så solklar seger att jag efter det att de hade gjort 3-0 valde att åka hem för att vila upp mig då jag kände mig sliten och därför ville åka hem och vila så att jag var fräsch till vår egen match på lördagen. Jag erkänner villigt att jag hade RUSKIGT fel när jag trodde att gårdagens derby skulle bli betydligt tuffare än höstens upplaga! Pantern verkar helt enkelt inte vara tillräckligt mentalt starka för dessa drabbningar ännu.

Vi vann vår match mot Vasastan med klara 7-0. Första perioden var ingen höjdare då vi efter denna endast ledde med 1-0. I period nummer två och tre visade vi upp vår tyngd och Vasastan hade ingen chans. Deras målvakt var klart bäst på plan, det säger ju ganska mycket när vi ändå lyckades göra 7 mål. Tyvärr lyckades jag inte få med mig vare sig mål eller passningspoäng (vad skall man göra för att ens lagkamrater skall sätta någon av smörpassningarna de får? ;-)). Jag lyckades dock bli utnämnd till matchens lirare och fick därmed kanske lite tröst på såren? Coach Mattis har som alltid skrivit ett läsvärt matchreferat.

Magnus C-lags match slutade med vinst mot Åbro IBK med 8-2. Magnus mäktade med 1 mål och tre ass, detta kan ha inneburit att han återtog ledningen i poängligan eftersom Andy inte var med och spelade denna match. Som vanligt var det strålande underhållning som C-laget bjöd på. Hela familjen Sundell/Magnusson/Nilsson satt på läktaren och lät sig tacksamt underhållas! T.o.m Keddy lyckades bidra med en rolig kommentar när han som tröstande (?) ord sa till en av Åbro killarna, -Ni kan ju iallafall glädja Er åt att Ni ledde matchen med 1-0! En annan rolig incident var när Magnus tände till ordentligt efter att en av motståndarna frågade honom om han skulle slå ut hans tänder! Åbro killen åkte ut på 2 minuter, sedan visade det sig dock att han egentligen hade frågat Magnus om han kunde ta bort sina händer!!! Till och med Magnus kunde erkänna att det var en "viss" skillnad!

En annan mycket rolig händelse igår var att Partilles damer lyckades vinna mot Vänersborg med hela 8-2. Detta gör att Partille endast ligger 1 poäng efter Vänersborg och hoppet om en fortsatt tillvaro i div 1 lever i allra högsta grad! Extra kul var att före detta 0302 spelaren, Mathilda Johansson, var en av de absolut bästa på plan! Fortsätt så Thilda!

Idag är det dags för Magnus lag att ta sig an ett Värmlandslag, GS-86. Skall bli spännande att se om grabbarna i laget lyckas ladda om till denna match. Kan de upprepa spelet från i Fredags har de stor chans att ta hem ytterligare tre poäng! Skulle vara otroligt kul om vi på fyra matcher i helgen, lyckades kamma hem full pott!

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen och göra med redo för ett 30-års kalas! Grattis Johan!

Kram K


Fredag 2/2

Fredag igen, alltid lika skönt! Såhär efter avverkad fredagsfika på kontoret känner man sig lite lagom inspirerad till att sätta sig ner och skriva ett litet inlägg...

Helgen som nu ligger framför oss blir ännu en helg i innebandyns tecken. (som vanligt)
Ikväll är det stort Lerums derby där Pantern står som värd. Känns konstigt att åka och titta på en bortamatch i hemma hallen! Förra gången det var derby mellan
0302 och Pantern kammade 0302 hem segern enkelt, segersiffrorna skrevs till 6-2, något säger mig att det kommer att bli betydligt tuffare ikväll. Hoppas att Pantern lyckas göra ett bra arrangemang kring matchen. De har ju lite att leva upp till efter arrangemanget som 0302 stod värd för i höstas. Matcharrangemang brukar ju heller inte vara Panterns styrka, på den punkten håller de och föreningen definitivt inte div 2 klass, även om deras spel och tabellplacering säkert har förvånat många!

Imorgon är det dags för mitt lag att ta emot gästande Vasastan I Rydsberg. Sett till tabellen så vore det synd och skam om vi inte kammade hem ytterligare 3 poäng. Vasastan har tagit 5 poäng på hela säsongen, medans vi stoltserar som serieledare med 40 pinnar! Träningarna denna veckan har sett bra ut och igår fungerade spelet för "min" femma riktigt bra. Själv mäktade jag med att göra 4 baljor (inte illa för en gammal back som jag) på träningen igår, så det är med viss tillförsikt som jag ser fram emot matchen såklart! Hoppas att kunna iallafall få med mig någon poäng hem från matchen.

Efter vår match på Lördag skall Magnus dra på sig C-Lags dräkten och lira. Magnus som förmodligen blev av med första platsen i poäng ligan förra matchen (då Andy gjorde hela 8 mål och 3 Ass när de mötte Panterns C-lag i ett prestigefullt derby), satsar nog stenhårt på att ta tillbaka den! Målsinnet sitter fortfarande i hos "den gamle". Eller är det för att tesen "Många Mål-Mycket Mys" lockar honom? :-)

På Söndag är laget som Magnus coachar i farten igen, då gästar serietrean GS-86 Rydsberg. Sist när lagen möttes förlorade 0302 i sudden, på Söndag hoppas jag att de tar hem alla tre poäng som står på spel!

I övrigt denna helg så skall vi åka hem till Julia & Mattias efter innebandymatcherna på Lördagen. Mattias fyller nämligen 36 på Söndag! Grattis till dig! Alltid lika trevligt att träffa dem, och nu får vi väl träffa ytterligare "bonus"gäster dessutom!

På Söndag fyller också Johan, Magnus mellanbror, 30 år! Nästa helg skall vi fira honom tillsammans med några av hans vänner. GRATTIS till dig också!

Förra helgen var vi som sagt på lilla Sebastians dop, det var ett jättefint dop och prästen hade den goda smaken att hålla sig till en ceremoni i kyrkan som inte tog med än 20 minuter! Då fick vi desto mer tid över till att träffa vänner och ta en fika tillsammans!

Mattias som är jätteduktig på att fota har skickat över några bilder från dopet. 2 av dem tänkte jag dela med mig av här! (tack Mattias)

Sebastians Dop
På bilden är det Lindas bror som håller i Sebastian.  Herregud, man börjar verkligen bli gammal, tänk att jag har bytt blöja på honom en gång i tiden! :-)

Sebastian
Här är en närbild på "Sebbe", har var hur cool som helst under hela dagen!

Ha det gott alla!
Kram K

Göteborgs "Sunk-tvåa"

Igår läste jag en blogg som tillhör en av min ”gamla” lagkamrater i Partille. I sin blogg skrev hon om sitt dilemma,  hon inte vill spela i något annat lag än Partille men hon ville heller inte spela i ”Göteborgs Sunktvåa”. Nu hoppas jag ju verkligen att Partille tar sig i kragen och ser till att fixa en plats i nästa års div 1 också. Varken laget, (som jag tycker är alldeles för bra för att ligga i botten av div 1) eller Partille som förening, hör hemma i en lägre division.

 

Hur som helst så fick jag lite inspiration till dagens blogg att från spelarperspektiv jämföra ”sunk-tvåan” med att husera i div 1. Jag hoppas att jag har ”kompetens” eller erfarenhet nog till detta efter att ha spelat i div 1 i sammanlagt 8 år. 3 år med Lerums IBF och Gråbo/Lerum samt 5 år med Partille.

 

Vad är då den stora skillnaden (för det är verkligen en stor skillnad!)


 

 • Hallarna
 • Arrangemangen kring matcherna
 • Föreningarna/seriositeten
 • Domarna
 • Spelet
 • Matchtider & Speltider
 • Resultat Rapportering
 • Hemsidorna och informationen av/kring föreningarna och matcherna.
 Hallarna


Att jämföra hallar som PartilleBo Hallen mot spelplatser som Svingeln eller Flatås Skolan finns inte på samma karta!  Allt är så mycket sämre. Att sedan försöka att jämföra laddningen man fick på matchdag när man steg in i PartilleBo med känslan som man får när man bestiger planen i Svingeln eller tex Flatås Skolan, ja, det finns det liksom ingen anledning till. Det finns nämligen INGA som helst likheter! Det är verkligen från ”Koja till Slott” över det hela.


 Arrangemangen Kring Matcher/Föreningarna/seriositeten 


Att man i div 1 har både speaker och musik under matcherna, och för den delen på de allra flesta ställen, också pris till matchens lirare är en självklarhet. Att man däremot spelar musik, under åtminstone uppvärmningen i div 2, det kan man definitivt inte räkna med! Speaker existerar nästan inte och inte heller priser till matchens lirare. Enligt tävlingsföreskrifterna som finns från Göteborgs Innebandy Förbund gäller bla följande; 

 
 • Cafeteria  för försäljning av lättare fika och dryck bör finnas.
 • Arenan skall vara utrustad med fungerande högtalarsystem.
 • Hemmalaget skall kalla motståndare samt domare till match,  lämpligen 5 dagar innan matchdatum.
 • Uppvärmning på/i matcharenan bör vara minimum 30 minuter innan matchstart.
 • Speaker bör innan matchstart hälsa publik, spelare och domare välkomna.
 • Arrangerande förening bör erbjuda ett programblad till åskådare och eventuell media.
 • Matchspeaker skall förmedla all nödvändig information till publik, spelare och ledare. Under match skall speaker lämna information om målskyttar, passningsläggare, och utvisade spelares namn och nummer. Speaker skall också informera när lag blivit fulltaliga, alternativt spelar med 4 utespelare. Dessutom skall speaker meddela när 1 minut av varje period återstår.
 • Hemmalag skall tillse så att det finns sargskötare. Dessa skall även ha utrustning för att kunna torka upp tex vatten på plan.
 • Events och aktiviteter skall arrangeras i minst en av periodpauserna.
 

Jag undrar stilla om representanter från förbundet är ute och kikar på hur det faktiskt ser ut kring matcherna idag? Är det verkligen så att merparten av föreningarna i div 2 har sökt dispens för att ”slippa” ovanstående? Hur kan isåfall förbundet godkänna detta för så många? Sedan kan man också undra hur arrangerande föreningar kan låta bli att VILJA arrangera matcher enligt ovan. Det är ju faktiskt också en fråga om marknadsföring, både mot åskådare och media, för att inte glömma möjligheten att spelare får upp ögonen för föreningen. Jag personligen skulle ALDRIG vilja spela i en förening som inte ens kan få fram lite musik till uppvärmningen, det skulle kännas alldeles för oseriöst och då kan jag lika gärna lägga ner. Därför kan jag säga att jag är väldigt glad att min förening, 0302, uppfyller de flesta av kraven ovan. Sargkallar och arrangemang i minst en av pauserna är dock något av det som idagsläget inte uppfylls.

 

Av de bortamatcher som jag har varit med på i år, är det bara Frölunda som också har haft både musik under uppvärmning, speaker och musik i under pauser i spelet. Detta är på tok för dåligt eftersom det är 12 lag i årets serie. Visst, jag kan köpa att det i vissa hallar inte finns de rätta/alla förutsättningar/na, men att i en hall som Lundbystrand 1, inte ens kunna prestera lite musik till uppvärmningen, är UNDER ALL KRITIK.


 Domarna


Även om de flesta domare gör så gott de kan, så märker man helt klart en skillnad i kvalité från div 1, detta är iofs inte så konstigt eftersom man också ”graderar” domare från förbundets sida. Vad som dock är tråkigt är att jag upplever att det är fler av domarna i div 2 än i div 1, som har så otroligt mycket svårare att kommunicera med spelare och ledare. Ibland känns det tyvärr som att vissa domare mer ”utnyttjar” sin makt och sin visselpipa i div 2. Vore mycket trevligare för alla om man kunde lära sig att kommunicera på ett bra sätt.


 Spelet


Här ligger naturligtvis också en stor skillnad och det är ju inte alls konstigt. Vad som dock är tråkigt är att det ofta är tydligt att lagen saknar en tydlig spelidé och att de mest går in för att förstöra (även om just det kanske ibland kan vara en spelidé). Kanske finns det inte tillräckligt kompetenta ledare och spelare för att kunna lägga upp och följa en strategi? En sak också som domarna kanske delvis får ta på sig är att det i div 2 ”tillåts” mer spelförstörande moment än i div 1. Tex döms det betydligt oftare frislag för hårt spel än för slag vilket för mig är helt otroligt med tanke på hur spelet ser ut! För mig, personligen,  känns det bättre att det är lite hårdare men schyssta tag, än att spelare kan springa runt och leka liemannen med sin klubba som tillhygge och sedan komma undan med det!


 Match och speltider


I div 1 skulle det nog väldigt sällan förekomma att förbundet skulle godkänna att en förening lägger nästan samtliga av sina hemma matcher på en fredagskväll kl 20:00?

När det gäller speltider så spelar Göteborgs Dam Div 2 på dispens, 3*20 minuters rullande tid. Medan det i många distrikt redan har införts 3*20 minuters effektivspeltid. Detta gör ju naturligtvis att vinnaren från Göteborgs div 2 får ett handikapp redan från början eftersom det tar ett tag att anpassa sig.


 Resultatrapportering 


I div 1 finns ofta resultaten tillgängliga redan under pågående matcher tack vare att man numera använder sig av sk. ”direktrapportering”. De föreningar som inte har möjlighet till detta rapporterar i de flesta fall in slutresultat direkt efter matchens slut. I div 2 har man tur om man på måndagsmorgonen efter en matchhelg kan gå in på gibf.se och se en uppdaterad tabell.


 Hemsidor och Information


Det finns säkert många med mig som tycker det är kul att gå in på hemsidor och läsa ett matchreferat eller iallafall en liten kort sammanfattning om matcherna. Det är dock inte många lag i div 2 som har en uppdaterad, eller för den delen, en fungerande hemsida. Tråkigt! Detta är ju också fråga om profilering av föreningen i sig. Två hemsidor som iallafall uppdateras hyfsat (förutom www.0302ib.com då) med matchreferat i vår serie är www.grundsundsif.com och www.marstrandibk.nu

  


Ovanstående är helt och hållet mina egna funderingar och säkert är det många av Er därute som har åsikter och kommentarer kring detta. Ni är YTTERST välkomna med Era kommentarer, tillsammans kanske vi kan öppna ögonen på fler föreningar och se till att förbättra statusen på div 2 i Göteborg!


Lev Väl!
Kram Karin