Onsdag 24/1

Onsdag och halva veckan avklarad.

Gårdagens innebandyträning var väl inte någon höjdare kvalitetsmässigt sett. Jag tyckte att det var lite folk på träningen, fast ändå var vi 15 utespelare och 3 målvakter! Många lag skulle vara avundjuka på den träningsnärvaron, men det är helt klart att man har blivit bortskämd under detta året.

Syster Yster alias ”Stampe” var med och tränade i går, det passade ju perfekt när vi var lite mindre folk än vanligt! Den egentliga orsaken till att hon var med och tränade var att hon har varit snäll nog att ställa upp på att vara med på B-Lags matchen på lördag. Båda våra matcher (A&B-lag) har match i princip samtidigt på Lördag så vi behövde lite extra folk till B-Lags matchen för att få ihop ett fullt lag. Mia har ju egentligen slutat att spela innebandy för flera år sedan, men har varit med ibland och tränat sedan jag gick tillbaka till 0302 från Partille. Det roliga är att Mia verkligen inte gör bort sig på träningarna, trots att hon har hållt uppe såpass länge, men det är väl som att cykla antar jag?

Idag har Klädknallen i Björboholm smygstart på sin rea för ”speciellt inbjudna gäster”. Knädknallen har jättebra sortering av olika jeans och dessutom en kunnig och bra personal. Det är inte ofta man åker därifrån tomhänt efter att ha kikat in i affären. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där om Ni inte har varit där förut. Ett annat stort plus är att de ligger ett par hundra kronor billigare i pris på mer ”kända” märken som Lee och Lindeberg. Ikväll hoppas jag kunna få tag på ett par snygga stuprörsjeans och några bra Björn Borg underkläder. BB har verkligen jättebra trosor!

Efter shoppingturen är vi allihopa hembjudna till Marita, hon och pappa ville passa på att bjuda på lite lättare middag när vi ändå var i Björboholm, trevligt!

Min planerade skidtur i måndags blev tyvärr inte av... Jag var nere i förrådet och letade fram mina pjäxor och stavar, skidorna var stört omöjliga att hitta... Sedan slog det mig att under förra årets sista skidtur så gick bindningen på högra skidan sönder och pappa var snäll och tog med sig skidorna för att lämna in dem på lagning. Sedan har jag varit riktigt slapp och inte hämtat dem, innebär att skidorna just nu står hemma i förrådet hos pappa. Skall dock åka och hämta dem i dag efter shoppingturen i Björboholm. Så någon tur under det som återstår av veckan blir det garanterat!

Hoppas att Ni alla har det bra och njuter av snön så länge den nu får ligga kvar!
Kram K

Måndag 22/2

Måndag igen, som alla andra måndagar...

I morse blev jag riktigt paff när jag klev av tåget på Göteborgs station, här fanns ju inte en snöflinga på backen! Hemma har vi minst en dm som ligger! Har försökt att ta reda på om det finns några/om det skall göras några skidspår i något av Lerums kommuns elljusspår... Isåfall skall jag rota fram mina pjäxor och skidor och sticka iväg och åka lite grann, man får ju passa på när det finns snö! Enligt prognoserna skall ju kylan iallafall hålla i sig veckan ut, så lite skidåkning skall man väl kunna hinna med!

Matcherna i helgen slutade med en knapp förlust för Magnus lag. De förlorade med 5-4 mot serieledarna Pixbo, men det verkar som om laget, trots förlusten var hyfsat nöjda med insatsen. Hoppas på en seger på Lördag då de möter Marstrand hemma i Rydsbergshallen.

Min egen match igårkväll slutade med seger, 6-1 mot Grundsund. Vi gjorde en stabil laginsats och segern var odiskutabel. En incident under matchen var att Grundsunds tränare blev utvisad från hallen när det var en minut kvar och fick Matchstraff 2. Vilket innebär att han kommer att bli avstängd under iallafall nästa match, sedan är det upp till förbundet att besluta hur lång avstängningen blir. Vad som var mycket underligt var att tränaren tidigare under matchen redan fått en tillsägning samt en 2 min utvisning, men trots det fortsatte han att tjata och klaga på domarna, orutinerat! Sedan kan man ju fundera på vad man tror att det skall göra för nytta att dra på sig matchstraff när man ligger under med 6-1 och det återstår 1 minut av matchen? Inte mycket, blir mitt svar på den frågan!

Vill Ni läsa mer om matcherna kan Ni kika in på www.0302ib.com där coach har skrivit ett läsvärt matchreferat. Dags nu att lägga denna matchen bakom sig och fokusera på en ny härlig träningsvecka. På lördag skall vi ta oss an Pixbo på bortaplan, det blir en tuff match!

På Lördag kväll är det dags för pokerspel hemma hos oss. Julia och Mattias kommer hem och förgyller vår tillvaro, hoppas bara att det är jag och Magnus som kammar hem det mesta av potten den här gången! :)

På Söndagen är vi inbjudna till lilla Sebastians dop. Dopet är i Kållereds Kyrka. Vi har inhandlat present så den ligger hemma och väntar på att bli inslagen...

I morgon fyller Linda 25! Grattis i Förskott!

Ha det gott alla!
Kram K

Vinter


Fredag 19/1

Äntligen fredag och dags för filmkväll!
Linda, Olle och Nisse kommer hem till mig ikväll för att glutta på film och umgås. Följande filmer står på programmet; The Departed och The Guardian. The Departed är jag väldigt nyfiken på, har hört så mycket bra om den från folk som har sett den på bio!

Läste i Aftonbladet att det skulle snöa i morgon, ca 2 dm. Först tänkte jag JIPPIE, då kan jag kanske få åka lite längdskidor... Fast sedan började jag tänka efter och känna om jag verkligen ville ha vinter nu! Känner att det liksom börjar vara dags för våren att göra entré så att man kan få ge sig ut på golfbanorna ”på riktigt” igen. Så fort man kommer förbi nyårsafton börjar det rycka i golftarmen extra mycket. Skall bli spännande att få köra igång en ny golfsäsong!

Golf
Målen för årets golfsäsong är uppdelade i två kategorier; träning och handicap!

När det gäller träning tänkte jag verkligen se till att det blir TRÄNING och inte bara spel på banan. Att försöka utveckla sitt golfspel ännu mer och att helt enkelt bli bättre! När det gäller handicap målet är det helt klart att sluta säsongen som singel-handicappare... Vilket jag absolut hoppas att klara av, och skulle jag inte göra det så lägger jag nog av med golfen! Jag menar, har man 10.3 i handicap behöver man ju faktiskt bara en runda på 38 pts för att komma ned till 9.9! Klarar man inte en enda sänkning på en hel säsong kan man nog lika gärna lägga ner! Skämt åsido, jag hoppas komma ner och spela stabilt på höga 70 och låga 80.. Låga 80 är jag iofs redan stabil på, men det skulle kännas skönt att spela ett par (läs många) rundor under 80! Då kanske till och med coachen på klubben skulle tycka att det var ok att jag var med i laget, trots att jag faktiskt är 28 år... Det har ju varit hans argument tidigare, att han hellre satsat på yngre spelare... Kan jag kanske iofs förstå om det inte hade varit för att flertalet av spelarna som är yngre än mig har betydligt sämre handicap, och det faktum att de ofta har ont om folk, gör att jag har väldigt svårt att köpa det där åldersargumentet... Dessutom är väl golf en sport som man kan hålla på med och vara riktigt bra i långt upp i åldrarna, se bara på Julie Inkster tex! Hon är född 1960 och tillhör fortfarande den yppersta världseliten.. Nu kanske detta är en lite överdriven liknelse för lilla mig, men Ni kanske förstår vad jag menar iallafall

0302 LoggaV.SGrundsund Logga

På Söndag är det dags för match mot Grundsund. Efter som Malin tyvärr är sjuk så blir det lite ommöbleringar i backparen och jag skall nu kampera ihop med storasyster VG för första gången på säsongen! Lite annorlunda spela kommer det säkerligen att bli, men jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra! Jag är också övertygad om att vi har stora chanser att gå segrande ur matchen och lyckas plocka hem en tre-poängare till! Sara visade kanonform i målet och den ”blåa” femmans spel var betydligt bättre än i Tisdags. Skall bli spännande att se vad vi kan prestera på Söndag!


Tills dess skall det bli skönt att få njuta av sovmorgnar både i morgon och på Söndag, och tro mig, dessa kommer verkligen att utnyttjas!

Ha en fin helg allihop!
Kram K

Kakan


Torsdag 18/1

I morgon är det fredag igen, de sista veckorna har flugit fram i takt med att vi har fått mycket mer att göra på kontoret. Det är verkligen mycket roligare att arbeta när man har saker att göra, man tröttnar liksom ganska fort på att läsa Aftonbladets nättidning...

Känner mig lite hängig idag, huvudvärk... Fick köpa lite choklad på lunchrasten att pigga upp mig med. Det funkar rätt ok! :-)

Magnus och jag var och köpte lite nya blommor i tisdags, tyvärr har vi varit lite lata och inte orkat plantera dem så nu står de snyggt och prydligt i en pappkasse i hallen. Får se om vi kan få tummen ur ikväll och plantera om dem innan träningen. Imorgon lär det inte bli av iallafall eftersom Magnus skall iväg och coacha laget i Mölnlycke mot Pixbo IBF. Själv tänkte jag luta mig tillbaka i soffan tillsammans med Linda och se på några riktigt bra filmer. Finns väl stor risk att man somnar i soffan, man brukar ju vara lagomt seg på en fredagskväll. Får hålla tummarna från soffan för Magnus i morgon, hade varit otroligt kul om de lyckades slå tillbaka Pixbo för andra gången den här säsongen, fast det kommer att bli en riktigt tuff match.

Lördagen är faktiskt HELT ledig från innebandy, både för min och Magnus del. Det händer INTE ofta så vi får väl se till att försöka hitta på någon bra den dagen, eventuellt åka och titta när mitt gamla lag (Partille) spelar match :-). Vi har varit lite i heminredningstagen det sista, så kanske en liten sväng till IKEA?
Förövrigt har jag äntligen lyckats göra om och uppdatera min hemsida, skall verkligen försöka att hålla den mer uppdaterad nu, det får väl bli mitt försenade nyårslöfte!


Hoppas att ni alla har det bra där ute!
Kram K

Tisdag 16/1

Då var ännu en helg över (och lite mer därtill). Hur kan helgerna gå så otroligt fort?!

Två intressanta (?) innebandy matcher avverkades i helgen. Först ut var mitt eget lag som mötte Burås IK i en av Göteborgs absolut ofräschaste och mest ostädade idrottshallar, nämligen Svingeln. Kan man inte måla om väggarna, plocka bort använda snusar, dammsuga omklädningsrummen och städa toaletterna iallafall!? Men mest otroligt av allt, på planen ligger damråttor större än riktiga råttor, och det var inte bara EN damtuss om jag säger så! OK, Rydsbergshallen kanske inte alltid är den fräschaste, men jämfört med Svingeln så framstår vår hemmahall som rena lyxen!

En annan sak som jag aldrig slutar att förundras över; Hur kan man som förening ha ett så otroligt dåligt arrangemang kring sina matcher, inte ens lite musik under uppvärmningen kunde de skaka fram... Det hade man ju förtusan tom när man var junior! Div 2 är ju ändå Göteborgs högsta serie och det är otroligt att det kan få förekomma så rent ut sagt usla matcharrangemang, men ok de hade ju iallafall en matchklocka...*suck*

Matchen i sig startade bra för vår del, vi spelade bra i första perioden och ledde i paus med klara 4-0. Då kryper den där bekvämlighetskänslan in i laget igen och resten av matchen var definitivt inte någon höjdare, ändå vinner vi matchen med 7-1. Man får väl se det som en styrka (?) att man som lag ändå inte är nöjda, trots tre poäng och 7-1 som slutresultat...

Herrlaget i 0302 som tränas av min man, Magnus, mötte senare på kvällen ett bottenlag i serien, nämligen Ale. Matchen kommer definitivt inte att gå till historien som någon bra innebandymatch men seger med 5-4 och tredje raka tre poängaren var ju ändå otroligt skönt! Om inte annat för husfridens skull.. :-)

På fredag möter herrarna Pixbo IBF som verkar ha förstärkt laget nu under juluppehållet med bla comebackande Mattias Axelsson. Blir en tuff match för dem, men de kanske kan överraska? Hoppas på det!

Vi själva möter Grundsund på Söndags eftermiddagen kl 17:15 hemma i Rydsbergshallen. Förra matchen mot Grundsund vann vi med 8-3, så vi kan ju hoppas på liknande resultat till helgen.

När det gäller mitt projekt med stegräknaren har jag fortfarande inte kommit så lång som att mäta ut en korrekt steglängd, skall försöka få det gjort så snart som möjligt, men det är mycket nu! :)Kram Karin

För Er som är intresserade ser vår serietabell inför helgens drabbningar ut såhär; Tabell 2007-01-16


FREDAG! TJOHO

Äntligen fredag!

Idag skall vi åka till Stenkullen och träna lite golf i den nya GolfSimulatorn som har öppnat. Skall bli jättekul att få hålla i klubborna igen! Nu är det ju nästan så att man hoppas att det inte skall bli någon vinter i år eftersom det bara skulle fördröja golfsäsongen, och det vill vi ju INTE!

Vi håller så smått på att försöka planera in en liten golfresa över påskhelgerna, får se vart det bär hän, men just nu är det Mallorca som är på tapeten.

Imorgon kör innebandymatcherna igång igen, skall bli kul att få spela matcher igen. Vi hade ett litet träningsläger förra helgen där vi spelade två stycken träningsmatcher. På lördagen spelade vi mot Hindås och vann med 12-3. Matchen på Söndagen var borta mot Wårgårda och den vann vi med 5-2. Men det är ju helt annan nerv och spänning i en "riktig" match.

Mitt projekt med stegräknaren får vänta till efter helgen eftersom jag insåg att jag var tvungen att ställa in steglängden ordentligt...

Ha en fin helg allihop, de säger ju dessutom att det skall bli fint väder över helgen, och det börjar ju lovande trots snöande i morse!
Kram Karin


Nyårsafton


Tillbaka till vardagen/verkligheten

Jahapp, efter att nu ha börjat jobba igen har den totala vardagstristessen återigen börjat krypa sig på..

Varför är det så?

Idag fick jag min stegräknare som jag lyckades vinna! Facit hittils: 252 steg, 0,1 km och 11,2 kalorier förbrända! (efter 1 timma)

Tänkte försöka göra en liten grej av att varje morgon uppdatera bloggen med hur många steg/kalorier/km jag har gått/gjort av med. Tyvärr får jag räkna bort innebandy träningarna eftersom det kan vara lite vanskligt att spela med en dosa på höften när det smäller i närkamperna!

Hoppas Ni alla har det bra där ute!
Kram K