När vi ändå

är inne på barndomsminnen; Ni har väl inte glömt fragglarna? Vilket underbart barnprogram det var!

Man glömmer aldrig figurer som Gobo, Vembi, Farbror Resande Mack, Dosarna, den allvetande Skräphögen, Vips, hunden Sprocket och såklart de elaka gorberna.

Till mina yngre kamrater som inte har en aning om vad Fragglarna är, Ni har verkligen missat något, ta Er en titt nedan och se vad!





Tiden bara springer förbi...

..idag har Magnus och jag vår tredje bröllopsdag, kan inte riktigt fatta att det var tre år sedan vi gifte oss. Det känns inte längre bort än förra sommaren. Men de säger ju att tiden går fort när man har roligt!

image125


Innebandysäsongen närmar sig med stormsteg, satt igår hemma och pysslade med lite saker och insåg då att seriepremiären, som äger rum 23 september, inte är längre bort än 7 veckor! Den 14 augusti går vi in i hall för året och Ni som är lite bevandrade i innebandyn's värld vet hur mycket man längtar efter det. Det är konstigt det här med innebandy, i slutet av en säsong vill man inte något annat än att bli ledig från allt, men i början av augusti kan det inte gå fort nog tills man får köra i gång igen. Det är något "magiskt" med de där plastleksakerna, det måste det vara! Det är så man undrar om en viss Harry har haft ett finger med i spelet...

Kram K

Tjuvlyssnat.se

Ni har väl inte missat den hysteriskt roliga hemsidan tjuvlyssnat.se

Piggar alltid upp om man har en tråkig dag på jobbet!

Ett gäng tjejer ~19 sitter vid ett bord och diskuterar sommarlovet.
Tjej: Asså, det är ett så jävla trist sommarlov, ingen kan supa för varenda jävel äter antibiotika!


 

Äldre herre ~70: Har du några bus på gång idag?
Liten pojke ~7: Nej?
Pojken vandrar sakta iväg. Det går en liten stund men sedan kommer han tillbaka igen.
Liten pojke (upprymd):
Vi skulle kunna jaga mamma med motorsågen!



En pappa ~35 är och handlar med sina två barn; en pojke ~3 och en flicka ~5. Pappan packar upp varor på bandet när pojken plötsligt frågar storasystern om vilken dag i veckan hon tycker är bäst.

Systern: Vet inte?
Brodern: Jo, men kom igen nu! Vilken dag tycker du är allra, allra bäst?
Systern: Ja? kanske lördag då.
Brodern (hoppar uppspelt upp och ner på golvet): Nä! Onsdag, onsdag är bäst, för då får vi mat!


Musik gör gråa dagar mer ljusblå!

I morse när jag satt i bilen på väg till jobbet satte jag på en gammal skiva som låg i handskfacket. När jag kom fram till spår 17 blev jag härligt överraskad av en underbar gammal dänga; We're Not Gonna Take It med Twisted Sister. Jag kom så att tänka på ett härligt minne från min barndomstid, som den gamla hårdrockare jag är...

När Twisted Sister släppte sitt album "Stay Hungry" (Ni vet den där snygga LP'n där Dee Snider poserar på framsidan med ett stort köttben i handen!) 1984 var jag 6 år gammal och ägde en liten grå bandspelade med en högtalare, en stor orange Record knapp och dessutom hade jag stiligt dekorerat "stereon" med några "fräcka" gnuggisar som jag hade fått med i en Kalle Anka tidning. Min syster hade vid detta tillfälle lyckats komma över låten och fått den inspelad på ett 60 minuters kassettband och jag ville naturligtvis också ha den på ett eget band.

image124

Eftersom vi inte ägde någon "dubbeldäckare" i familjen var enda sättet att få över låten till ett nytt band att ställa min systers och min bandspelare med högtalarna emot varandra, spela upp låten på den enda radion och och trycka på RECknappen på den andra.... Tekniken har ändå tagit ett steg framåt får man väl lov att säga...

Är det kanske detta som kallas för nedladdning idag?

Sagt och gjort, jag tog med mig min systers bandspelare in på mitt rum , stängde dörren och satte igång med inspelningen. Mitt under proceduren öppnas dörren till mitt rum och pappa sticker in huvudet och säger att det är dags att komma upp och äta, med ruskigt arg ton (så där arg som bara en ilsken sexåring kan låta) svarar jag;
- Tyst, jag spelar in!

När middagen var avklarad gick jag tillbaka till mitt rum och ville naturligtvis lyssna på min inspelning, mitt i låten hör man plötsligt; - Maten är klar! -TYST, jag spelar in!

Idag är jag väldigt glad att jag inte spelade över låten trots det lilla missödet, det ger så härliga minnen!

För Er som, mot för modan, inte vet vilken låt/grupp jag talar om, kolla in videon lite längre ner. Videon i sig är värd att kika på trots att själva musiken inte börjar förräns efter ca 1,43 in på klippet.

En av mina favoritdelar är när pappan står och skriker på sin son;
Who Are You?!  Where Do You Come From?!  What Do You Want To Do With Your Life?!
Sedan svarar sonen efter en stunds betänketid; I Want To Rock!

I Wanna Rock,  är förövrigt en annan mycket bra låt av Twisted Sister som fanns på samma skiva!

 



Ha en fin helg allihop!

Kram K

Resa bokad!

Nu har Magnus och jag bokat en resa över jul & nyår, Tri Trang Beach i Thailand! UNDERBART!

Tri Trang Beach är en liten, ganska okänd strand i Phuket, perfekt läge för att göra utflykter och inte alldeles för långt i från en golfbana. Tri Trang ligger ett par kilometer från Patong så skulle man få en längtan efter en riktig livig och exploaterad "stad" så finns närheten till det också.

Tri Trang verkar vara en mindre, icke så välbesökt men ack så vacker strand (som de allra flesta i Thailand då), dessutom finns närhet till andra vackra stränder såsåom Paradise Beach och Freedom Beach. Jag längtar verkligen efter att få återvända till Thailand en tredje gång så nu är det verkligen bara att hoppas att ingenting dyker upp på vägen och sätter käppar i det berömda hjulet!

Kan också tänka mig en tripp till Phi-Phi öarna igen. Vi var där i November innan Tsunamin kom och det är faktiskt ett mycket vackert och mysigt ställe att åka till, trots den stora turisminvasionen. Jag undrar hur annorlunda det ser ut nu efter tsunamin (trots all renovering av stränder och byggnader som pågått i nära tre år) mot hur det såg ut före katastrofen. De flesta av hotellen och husen är säkert uppbyggda igen, värre kanske det är med naturen. Många av palmerna och annan växtlighet försvann och det är lite svårare att reparera/ersätta.

image120 Tri Trang Beach


image122   Freedom Beach

image123 
Phi Phi

Harry Potter feber...

... har drabbat mig (och resten av världen verkar det som)... Hur annars kan man beskriva det när kameramannen under sista dagens sändning av Brittish Open i söndags zoomade in en kille i publikensom precis i det spännande slutskedet av tävlingen sitter på läktaren och fullkomligt slukar den nya HP boken utan att bry sig ett skvatt om vad som händer på plats? Det är ju ändå trots allt en golftävling vi talar om!

Jag medger gärna att jag är barnsligt förtjust i alla former av sagor som Star Wars, Sagan Om Ringen och Harry Potter. Just nu är jag inne i ett stim av Potter böcker och filmer. Harry Potter och Fenixorden hade nyligen premiär på biograferna och jag har naturligtvis sett filmen. Innan jag skulle gå och se filmen kom jag på att jag var "tvungen" att läsa boken igen eftersom det var så länge sedan. Sagt och gjort, jag satte tänderna i den 1000-sidor tjocka boken fyra dagar innan jag skulle se filmen och sträckläste den mer eller mindre för att hinna färdigt i tid.

När Fenixordern (både boken och filmen) var "överstökade" kom jag på att det nog var dags att läsa Harry Potter och halvblodsprinsen också eftersom den nya och sista(?) boken strax skulle komma ut i handeln. Jag läste ut den boken lagom till releasen och nu är jag halvvägs inne i Harry Potter and the Deathly Hallows, spännande värre! Hur skall det går för Harry, Hemoine och Ron?

- Är det så konstigt om man drömmer och trollstavar och Dementorer på nätterna numera?

image119



Förövrigt var den en bra träning igår, trots ösregnet. Thilda imponerade på coopertestet med Olle hack-i-häl!
Själv tog jag mig runt banan 10 gånger under träningen (dock inte i rad) innan jag kände att foten hade fått nog. Ser nu framemot en härlig spinning/bodypump träning på torsdag där jag kan riktigt få ta ut mig!

I dag regnar det inte (!) och jag hoppas att den planerade golfrundan med min kära far blir av som planerat!

Nu står dom i hallen...

...och väntar på att få användas, joggingskorna alltså! Synd bara att det är sådant skitväder, idag igen...
Men det känns trots allt bra att få springa igen!

Tänkte pigga upp dagen med en bild på några skojiga strutsar som jag fotade när vi var på strutsfarmen i Lidköping och kikade!


image118


Tillbaka på jobbet igen...

Efter tre veckors härlig semester så var det igår dags att åter ställa väckarklockan när man gick och lade sig ( i tid dessutom)... Trots att vädret under dessa tre veckor inte har visat sig från sin bästa sida känns det faktiskt helt ok att börja jobba igen.

Semestern har bestått av vila, golf och besök hos några vänner på deras sommarstugor. Ett besök på en strutsfarm (!) hann vi också med.

I morgon kör sommarträningen igång igen och det skall bli väldigt roligt att försöka sig på att springa igen. Jag tror dock inte att foten ännu håller för ett Cooper test, men jag tänkte försöka mig på ett par rundor på löparbanan iallafall.

Magnus och jag var och fixade joggingskor och innebandydojjor i Lördags, nu kliar det i fötterna för att få använda dem. (Speciellt innebandyskorna då). För första gången kommer jag att spela i ett par Asics skor, de var otroligt sköna! Hoppas att de kommer att funka bra för min fot!

image117


Till helgen blir det nog ett besök i Smögen (lördagen) för att kika på herrlaget som skall spela Enghav Cup. Hoppas då på fint väder så att det kan inhandlas färska räkor som intages på någon klippa med härlig utsikt!

Kram K

Skärgården = Sol och fint väder!

Igår tog Magnus och jag en tripp ut i Göteborgs skärgård, vi hamnade tillslut på Brännö. Ute i skärgården visade sig den svenska sommaren ÄNTLIGEN från sin bästa sida och vi fick njuta av en dag fylld med sol, underbart!

       

Igårkväll blev det en ny fisketur, min fiskelycka var inget vidare, närmare bestämt så bestämde sig inte en enda fisk för att nappa på mitt drag. Bättre gick det för Mattis, han drog upp 12 gäddor och en jättefin abborre. Magnus fick nöja sig med en liten gädda, men såklart bättre än ingenting.

Ikväll blir det (om det låter bli att regna) ett besök på Liseberg med far och Marita. Får se om vi lyckas lura upp dem i Balder igen, Marita lät ganska sugen!

Enligt väderprognoserna ser det nu ut som det kommer bättre och bättre väder. Hoppas att kunna få en riktigt fin avslutningsvecka på semestern!

Förresten, Grattis VG (i efterskott) på systemdagen!

Kram K


Gårdagens Pass = Bowling

Eftersom vädergudarna inte tycktes välvilliga igår blev Lisebergsbesöket inställt och vi fick rikta in oss på en bowlingbatalj istället och lite senare ett besök på Amazing Thai där vi åt gott från deras härliga buffé!

Bowling är en av mina favoritsporter och eftersom det var längesedan jag höll i ett bowlingklot så såg jag mycket framemot detta. Första serien gick sådär, 126 pts, Magnus hade 163. Jag kan ju inte förlora i bowling mot Bludde så inför andra serien laddade jag ordentligt och plockade fram min tävlingsinstinkt. Resultatet blev 170 i serie nummer två och en total poängsumma över båda serierna på 296. Magnus avslutade med ett resultat på 130 och det innebar att jag tog hem totalsegern med 3 poängs mariginal!

Silje slog sitt rekord två gånger om och i den sista serien gjorde hon hela 5 strikar!

Idag står det trädgårdsröj och golf på programmet, kanske även blir lite styrketräning, vem vet?

Hoppas Ni alla har det bra!

                                            
Silje In Action             Magnus In Action  Jag håller koll på scoren         Jag in Action

image107
























                                                                     Slutställning

   
      Silje fixar mat               Slutprodukt         Bröderna Brothers

Semester = Träningsläger!

Nu har äntligen semestern börjat!

Dagens väder är väl inte det mest lockande men så här i början av ledigheten är man nöjd bara man får ligga kvar i sängen tills man vaknar.

 

I söndags var vi ute på en sjö här i Lerum och fiskade. Vi drog upp hela sexton stycken gäddor, två abborrar och en stackars Mört. Mattis var den som officiellt tog hem titeln "Storfiskare" när han drog upp den sista fisken i den sista viken vi besökte! Vädret var perfekt att fiska i och inte blev det sämre när vi tog oss bort till en brygga och tände vår engångsgrill och grillade korv! En härlig kväll helt enkelt!


         

image102


Ikväll hoppas vi att regnet skall lätta något så att vi kan gå med David och Silje till Liseberg! Annars får det bli bowling eller något annat roligt.

 

En annan glad nyhet såhär i semestertider var att jag igår för första gången sedan operationen provade att springa på min fot och kunde konstatera att den faktiskt höll ganska bra. Gårdagen innehöll annars en runda golf (18 hål), 1 ½ timmas styrketräning och så lite badminton på det, NU ÄR JAG PÅ G!

 

Kram K