Ber om ursäkt

När jag läste igenom mitt förra inlägg upptäckte jag hur otroligt illa jag hade skrivit!
Jag får lova att skylla på stress...

Nu har jag iallafall, efter bästa förmåga, rättat till felen och hoppas att det nu ser bättre ut!

Ber ödmjukast om ursäkt för det besvär som mina stav och syftningsfel orsakade Er...

Kram K

Norge Igen

Tillbaka på kontoret i Norge för sista gången innan semestern, skall bli skönt att få vara ledig och slippa flänga fram och tillbaka som en skottspole.

Jag såg på morgontv i går morse när jag satt och åt frukost. Det stora samtalsämnet var Allsång På Skansen och de ändrade "reglerna". Reportern intervjuade en äldre dam som säkert har varit på plats för att se alla shower "live"  sedan programmet startade. Hon var väldigt upprörd över att SVT hade utökat (enligt henne) antalet VIP platser och att man numera inte fick lov att paxa en hel bänk åt sig och sitt sällskap. Tydligen är det nu bara tillåtet att passa en plats och hon var därför väldigt besviken på att hon inte kunde sitta tillsammans med hela sin familj och titta på showen.

Finns det inte värre saker att bli upprörd över i vår värld? Ja jösses...

Förövrigt hävdade hon att det minsann inte var såhär på Lasse Berghagens tid, wake up, saker och ting förändras och jag tror knappast att det är Anders Lundins fel...

Var det något program av Allsång På Skansen jag hade velat se denna säsong så var det just gårdagens, The Ark skulle ju vara med. Eftersom jag vid tidpunkten för programmet befann mig på Säfflebussen missade jag sådeles att se Ola & Co uppträda. Får kolla in reprisen istället...

Apropå program och repriser, Magnus och jag är lite deppiga för att vi missade sista avsnittet för säsongen av CSI Miami. Enligt Kanal 5 är det inte planerat att visa några repriser. Någon som möjligtvis spelade in programmet!? Vi måste ju få veta hur det gick för Delko! Han blev skjuten i näst sista avsnittet när han och Horatio var ute och jagade bovar...

Väderprognosen för min semester ser mindre lovande ut, får se om vi kan få tag på någon billig sista minuten resa. Jag klarar bara inte av att vara ledig i tre veckor med väderprognoser som bara visar regn vareviga dag.

Kram K

Sista veckan innan semester!

Efter de två senaste veckornas pendlande fram och tillbaka till Oslo skriker min kropp efter semester.

Denna veckan kommer jag att vara på kontoret Mån & Tis, åker till Oslo på tisdag efter jobbet och tillbaka till Göteborg på torsdag kväll. Jobbar sedan fredagen på kontoret innan det är dags för SEMESTER!

Ikväll tillbringar jag ett par extra timmar på kontoret för att få rensat undan innan det bär av till Oslo igen.

Avslutar arbetsveckan med en After Work tillsammans med några kollegor på fredag, man måste ju fira ledigheten!


* Årets arbetsbonus räcker till en restresa för mig och Magnus om det skulle bli totalhaveri i vädret under mina tre semester veckor.

* Dom säger att det är RISK för värmebölja i Sverige lagom till nästa vecka, jag skulle mer vilja säga att det är CHANS till värmebölja, eller?


Snart hemma igen!

Idag jobbar jag på kontoret hær i Oslo fram till kl 15, bussen går kl 16 och jag ær hemma fyra timmar senare, underbart!

Skall bli skønt att få komma hem och sova i sin egen sæng, sedan blir det hærligt att kunna sova utan att bli væckt av en høgljudd nattklubb på nætterna. Jag ær verkligen ingen stadsmænniska!

Projektet går framåt men vi har verkligen en hel del arbete framfør oss innan det blir klart, att byta datasystem ær inte något som man gør i en handvændning...

Næsta væcka åker jag tillbaka till Oslo på tisdag kvæll och ær tillbaka på kontoret i Gøteborg på fredag morgon. Sedan ær det dags før semester, det ær vælbehøvligt kan jag meddela!

Ønskar Er alla en hærlig midsommar, æven om væderprognoserna inte verkar særskilt lovande tyværr.

Kram K

Innebandytræning

Skit också, såklart att mina trænare planerar in en inomhustræning med innebandyspel nær jag inte ær hemma!

Jag hade ju inte kunnat vara med och spela i vilket fall som helst, men att agera fast passare, eller før den delen bara kunna sitta på læktaren och titta på hade varit kul! Speciellt roligt hade det varit att få kika på hur våra nyførværv ser ut på planen! (De flesta har man ju dock sett tidigare i andra lag, men någon ær en helt ny bekantskap)

Hoppas tjejerna øser på som tusan, tænk på hur avundsjuk jag ær!

Nær jag kommer hem på torsdag ær det hem och packa om før vår midsommartripp som gællet. Vi skall åka och hælsa på Julia & Mattias, alias nybyggarna, på deras sommarstælle på Kållandsø! Hoppas på en upprepning av
førra sommarens succe' , både vædermæssigt och på andra sætt! :-) Jag inventerade vårt barskåp innan jag åkte till Oslo i Søndags, ser bra ut!

Olle, jag hoppas att du får till frisyren ordentligt med locktången!

Kram K

Troll!

Det verkar som om det går troll i mina Oslo resor.

Nær jag skulle åka upp i Søndags så var bussen førsenad från Gøteborg 20 minuter. Sedan blev bussen ytterligare førsenad under vægen på grund av krånglade biljett system, tre stycken chaufførbyten och sedan blev det, som løk på laxen, också en tullkontroll på hela bussen vid norska grænsen. Innebar att nær vi tillslut kom fram till Oslo var vi ca en timma sena.

Nær jag kom fram till hotellet så var inte mitt rum stædat pga lite personal under helgen, så jag fick ta ett enkelrum istællet. Rummet var dock helt ok (sånær som på att det vetter mot en nattklubb vilket gør att jag får sova med øronproppar før att få ro)...

Om man serverar æggrøra till frukost, varfør har man då inte bacon på menyn? (Køttbullar finnes dock før sækerhetsskull)

En positiv nyhet ær dock att jag før førsta gången sedan operationen har fått ner min fot i mina fina prickiga skor som jag køpte i USA! Det ær jag mycket glad før!

Apropå skor, det visar sig att det kommer att ta ytterligare två veckor før golfklubben att skaka fram mina bestællda skor pga strul från Adidas! MORR, nu har det redan tagit øver fyra veckor, skandal! Magnus skall se om han kan få ut pengarna før reklamationen istællet så att vi kan køpa skorna någon annan stans! Nu innebær det att jag blir utan golfskor (nu nær jag æntligen kan anvænda dem igen) under vår tripp till Kållandsø under midsommar. Vi har tænkt att ta en runda på Læckø Golf på  midsommardagen!

Projektet går sakta framåt, æven om vi i dagslæget ligger efter vårt schema, hoppas dock att det kommer att løsa sig innan veckan ær øver!

Ha en fin midsommar alla!
Kram K

Borta Bra men hemma bäst

Befinner mig alltså just nu i Olso i ett konferansrum tillsammans med två kollegor och två personer från Indien. Det blir långa dagar och jag hoppas att det slutar med ett väl genomfört projekt!

En fråga, är det vanligt att Indier rapar hela tiden, ingår det i deras kultur på något vis?

Resan hit igår gick bra, träffade en äldre herre på tåget som helt huxflux frågade mig om jag var ingenjör och ville komma till Oslo och arbeta för hans firma. Tråkigt nog var jag tvungen att göra honom besviken, men en trevlig pratstund blev det iallafall.

Mindre trevligt blev det när jag kom fram till hotellet och skulle checka in. Efter en stunds letande deklarerar receptionisten att min bokning endast ligger från 15-16/ (jag åker hem igen för denna gång den 15:e) och att det inte finns några som helst lediga rum, varken på detta hotellet eller något annat i Oslo pga en mässa. Det slutar med att jag får ta en av de anställdas rum och sova i. Ett rum som är lika stort som vår klädkammare hemma, men OK det finns ju iallafall svenska TV kanaler så att jag kan se på sportspegeln och läsa på text tv. Jag som skulle ha ett king-size rum med internet och badkar... :( Kan dock meddela att hotellfrukost alltid smakar lika gott oavsett hur stort ditt rum är!

I Oslo idag regnar det och är 13 grader varmt.. (kallt!) Får se om jag tar ett dopp i poolen på hotellet ikväll, det beror sig på hur sen arbetsdagen blir.

Kram K

En liten fundering...

... Jag undrar om AIK's herrar har en plats över för en gammal avdankad div 1 (dam) spelare som jag? Jag vill också jobba på TV eller Radio sporten och Lasse Granqvist verkar ju kunna fixa jobb på dessa medier åt de flesta AIKare... I går på kanal 9 satt Peter Ahnberg i studion, Niklas Jidhe intervjuade och Lasse G själv kommenterade matcherna...

Jag är ingen fan av Mona Sahlin men i morse på TV 4 satt hon i soffan tillsammans med Lars Leijonborg och pratade bla om klädsel och dess betydelse när man är politiker och partiledare. Mona sa bland annat;
- Man vill ju alltid se fin ut men klädseln får inte ta överhand så att de man pratar med/till bara tittar på hur du är klädd och inte lyssnar till vad du har att säga.

Det tyckte jag var bra sagt!

Kram K

Mycket jobb=Lite blogg...

Full rulle på jobbet gör att det blir lite stiltje här i bloggen emellanåt. I morgon åker jag till Oslo för att jobba och blir borta till och från under de tre kommande veckorna innan det är dags att stämpla ut för semester!

Noterat de senaste dagarna;

* Det går att träna spinning i badtofflor OM man INTE har något annat val..

* Skall man platsa i Olles bil gäller det att ha ett par schyssta solbrillor!

* När jag blir lika gammal som Marie vill jag se ut som henne (lika vältränad alltså!) Således gäller det att ligga i ordentligt, tur att det finns gym på hotellet i Oslo!

* TV 4 Sport storsatsar på innebandyn heter det. De skall visa en  match i veckan från elitserien. Herr eller dammatcher förtäljer dock inte historien. Skulle dock gissa på det första alternativet. Förresten, är det någon som vet hur man får in kanalen?!

* Foten läker och blir bättre och bättre, idag var första dagen utan förband!

* Hur skall jag göra med skor i Oslo? Inte så affärsmässigt med jympaskor eller Crocks, men vad gör man när det är enda sortens skodon man får på sig?

* UNDERBART SOMMARVÄDER har vi haft i Sverige den senaste tiden, hoppas att det håller i sig ett tag till och att det kommer tillbaka lagom till mina semesterveckor.

* Första golfrundan efter operationen avverkades häromdagen (dock med golfbil) resultatet var 34 pinnar och 85 slag. Får ses som helt ok med tanke på att jag just nu har ett RIKTIGT handicap!

* Idag är det familjefejd, Blåvitt möter Djurgården, hoppas på seger för det blå-vit randiga, det gör dock inte min man...

Kram på Er!
// K

image87

Känsliga tittare varnas..

Efter att ha tagit bort stygnen ser min fot numera ut såhär; 

       

Idag skall jag för första gången ge mig på att cykla lite lätt efter operationen, behöver jag säga att jag är laddad?!

Kram K

Singstar is back!

Ni som vet hur otroligt kul jag tycker det är med Singstar (och hur illa jag faktiskt sjunger) förstår hur glad jag är över att det nu har kommit ut en ny Singstar skiva, Singstar Pop Hits!

Skivan släpps i Sverige i två olika versioner, en svensk/skandinaviskt anpassad och en internationell utgåva.

Följande låtar finns på den skandinaviska versionen;

All Saints - Black Coffee
Britney Spears - Baby One More Time
Daniel Powter - Bad Day
Goldfrapp - Oh La La
Jamelia - Beware Of The Dog
Jennifer Lopez - Jenny From The Block
Lily Allen - Littest Thing
Nelly Furtado - Promiscuous
Orson - Bright Idea
Razorlight - Golden Touch
Rihanna - SOS
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
Sugababes - Push The Button
U2 - Beautiful Day

Ace of Base - Life Is A Flower
Andreas Johnson - Glorious
Aqua - Cartoon Heroes
Basshunter - Boten Anna
Christian Walz - Wonderchild
Drömhus - Vill Ha Dig
Eagle Eye Cherry - Save Tonight
Infernal - I Won't Be Crying
Johnny Deluxe - Drenge Som Mig
Junior Senior -Take My Time
Maria Mena - You're The Only One
Roxette - Wish I Could Fly
Safri Duo - Sweet Freedom
Sanne Salomonsen - You've Never Been Loved Before
The Cardigans - Erase And Rewind
Titiyo - Come Along


På det internationella spelet så hittar vi följande;

All Saints - Black Coffee
Britney Spears - Baby One More Time
Daniel Powter - Bad Day
Goldfrapp - Oh La La
Jamelia - Beware Of The Dog
Jennifer Lopez - Jenny From The Block
Lily Allen - Littest Thing
Nelly Furtado - Promiscuous
Orson - Bright Idea
Razorlight - Golden Touch
Rihanna - SOS
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
Sugababes - Push The Button
U2 - Beautiful Day

Akon - Lonely
Ashlee Simpson - Boyfriend
Avril Lavigne - My Happy Ending
Cascada - Everytime We Touch
Corinne Baily Rae - Put Your Records On
Dannii Minogue - I Begin To Wonder
Evanesence - Bring Me To Life
Fall Out Boy - Dance Dance
Girls Aloud - No Good Advice
James Morrison - You Give Me Something
JoJo - Leave (Get Out)
Lemar - It's Not That Easy
My Chemical Romance - Helena
Norah Jones - Don't Know Why
Travis - Sing
Will Young - Switch It On

Topp eller Flopp låtar? Döm själva, men ingen kan neka till att Singstar på fester alltid höjer stämningen, både för de som sjunger och de som fegar ur och bara tittar på!

Kram K

image91


Back In Business..

.. Eller ja kanske inte..

Idag befinner jag mig iallafall på kontoret, frågan är väl kanske hur mycket nytta man gör egentligen när varken fot eller huvud är som de borde?

450 st olästa mail hade jag i min in-box när jag öppnade outlook i morse, herrregud, vad tror folk att man är? En superhjälte eller?

I morgon skall jag till Östra för återbesök, hoppas att de kan ta bort stygnen då, det skulle kännas riktigt bra!

I morgon slutar vi kl 13:00 eftersom det är röd dag, Sveriges National Dag, på onsdag. Skönt med lite extra ledighet när man skall försöka sig på att börja jobba igen! Dessutom är det ju en ny fotbollsmatch (hoppas att den blir lite mindre dramatisk än Danmark-Sverige blev...) på onsdag. Känns bra att ha lite roligt att se framemot och inte bara elände, kryckor och svullna fötter!

Dessutom säger de att det skall bli riktigt fint väder dagarna framöver - viva la sol!

Kram K!

Vilken bloggtyp är du?

Kolla testet här.

Själv lyckades jag bli en Allt-I-Allo-Bloggare;

Allt-i-allo-bloggare
Du skriver om det mesta och vill absolut inte nischa din blogg. Du recenserar skivor, knåpar ihop politiska kåserier, antar allsköns "utmaningar", skriver om vardagsbetraktelser, tjejkvällar, gillar att fylla i listor och postar något enstaka inlägg om ett klädesplagg du gärna skulle vilja lägga vantarna på. Du gör allt för att understryka att du är openminded och att den ena dagen inte är den andra lik. Men det är precis tvärtom.

Vet inte riktigt om det stämmer, men säger testet att det är så, så är det väl så!?


Ser framemot en helg med lite sociala kontakter. Lite middag ikväll hos en kär vän, lite grill och fotboll i morgon. Sedan blir det nog lite grävande (för Magnus iallafall) i trädgården. Skall iallafall bli skönt att slippa sitta ensam hemma hela dagarna. Tv-Serier, Musik och film har man ju liksom börjat få nog av nu!

Ha en fin helg alla, och njut av det fina vädret som de säger skall komma!
Kram K