Thon Hotel Cecil - Mitt andra hem!

Nu är jag återigen tillbaka i Oslo, känns nästan som om man är mer här i Oslo än hemma i Floda. Den här veckan har jag iallafall trevligt sällskap eftersom Magnus har höstlov och passar på att åka med till Oslo för att hälsa på sin bror. Skönt att slippa sitta själv varje kväll på ett hotellrum och inte minst, att slippa äta middag ensam!


Idag blir det ett besök på en riktigt bra tapasrestaurang här i Oslo för att fira Magnus födelsedag, han fyller 33 idag! GRATTIS!


Blåvitt äntligen svenska mästare igen, underbart! Kommer så väl ihåg när jag var liten och önskade mig, i födelsedagspresent,  ett band med blåvittsånger på. Behöver jag beskriva lyckan när jag öppnade paketet med bandet i? Räcker kanske att berätta att bandet gick varmt och att övriga medlemmar i familjen var lite småtrötta på frasen; Heja Blåvitt, Heja Blåvitt nu skall vi mot toppen gå! (och tillägget - Har vi redan gjort!)


Dessutom fick jag signerade idolkort på hela truppen, lyckan var fullständigt total! Alla hette verkligen Glenn i Göteborg på den tiden...


Vi Snakkes!


Kan jag få kvitteringa?

Oslotrippen för denna vecka är inne på sin näst sista dag och man kan sammanfatta dagarna hittills som följer;


1)      Datorer lever sina egna liv, oavsett vad vi människor vill att de skall göra.

2)      Många röda anteckningar blir det.

3)      Månda diskussioner blir det också.

4)      Det skall bli skönt att få komma hem!


I måndags var jag och tränade med IK Akerselva, roligt, men inte samma seriositet och tempo som hemma. Man blir lite lätt bortskämd, det var det här om att man inte saknar kossan förrän båset är tomt... Idag är det en intern träningsmatch som skall spelas och som det fanns möjlighet för mig att vara med på. Får se hur länge vi sitter klistrade vid vår konferensbord idag om jag hinner dit i tid. I går satt vi i våra stolar vid våra datorer till klockan sju på kvällen. Blir det inte avslutat i tid i dag så blir det shopping vid Akersbrygga istället för innebandy.


Veckan är inte bara fylld av jobb utan också utav flera födelsedagar för några av mina bästa vänner och även min syster som i måndags fyllde 35, grattis Mia!


Grattis Tessan 30!

Grattis Petra 30, ser framemot en härligt roligt fest på lördag kväll!


Snart är det dags för lunch. Här i Norge käkar de bara mackor till lunch vilket inte alls passar mig. I går bestämde Birgitta och jag oss för att strunta i "smörgåsbordet" för att istället gå ut och käka RIKTIG mat, jobbet pröjsar ju ändå! Det får bli likadant idag, ingen människa kan ju leva på smörgåsar och sedan inte få mat förräns sent på kvällen, snacka om att man blir ett monster!


Vi Snakkes!


Ikväll smäller det..

... ikväll är det som bekant (?) dags för Sverige - Nordirland, en match där Sverige kan spela sig till en plats i kommande EM turnering.

Glenn Hysén är åter bisittare eller exprert (?!) kommentator och då kan det komma lite vad som helst ur truten på den mannen. Bara för att värma upp skrattmusklerna och öva på att himla med ögonen kommer här några klassiska grodor av mannen i fråga;

"Ja, jag såg ju den här matchen redan förra året"

"Planen här nere på Nou Camp är inte den bästa. Det ligger en massa blattar utspridda lite här och där!" Glenn menade säkert inte vad han sa...

"Domarn såg nog inte att det var hands, han följde väl bollen..."

"Om jag vore den polske tränaren, skulle jag satsa allt framåt... fast utan att blotta mig bakåt!"

"... rätt vad det är så blir det en kontring och så står man där med ett mål i näsan!"

"Det gick så fort på reprisen att jag inte hann med att se."

"Läser man tidningarna här nere så helgarderar de flesta experterna matchen, dvs de tror på kryss.."

"Det är millimetrar...men det är en klar offside."

"Det är svårt för målvakten för han måste täcka inne i målet också..."

"Om Sammer springer i djupled och ingen markerar honom så är han helt ren."

"Van Basten gör fyrtric"

"Någon gång får dom träff på ett skott!"

"Ett orättvist resultat vore det mest rättvisa."

"Det är ju en solklar straffsituation, men absolut ingen straff!"

image135


Det roligaste

från gårdagens innebandysändning var helt klart "den dansande domaren".. Magnus och jag brast ut i ett redigt asgarv, han har schyssta moves den där domaren! (vet inte vad han heter, men det var den skalliga versionen)

Det tråkigaste var som vanligt; kameravinkeln....

Måndag = Innebandykväll!

I dag visar TV4 Sport Expressen matchen mellan Falun och Balrog. Själv hade jag läst totalt fel och på något sätt fått för mig att jag ikväll skulle få se Kim Nilsson spela innebandy för första gången. Hade nämligen fått kortslutning på mina hjärnceller (igen) och var helt bombsäker på att det ikväll skulle visas Pixbo-Färjestaden. Bara liiite skillnad... Den godbiten får jag dock vänta på tills 29/10, kanske tom kan tänka mig att gå och kika på matchen live bara för att slippa "sitta på kortsidan"...


För att riktigt gôtta till det ikväll har vi svängt ihop en marängsviss (hur stavar man till det egentligen?), inte helt fel!


På fredag vankas det derby i Rydsbergshallen, 0302 tar emot "gästande" IBK Pantern. Förra året vann 0302 båda matcherna, något säger mig att Pantern kommer lite mer förberedda till dessa båda drabbningar i år!


Mycket sport i dagarna nu och på onsdag skall Sverige försöka stoppa Nordirland från att ta en trepoängare och därmed "på riktigt" säkra en slutspelsplats till sommarens Em-slutspel! Ser redan framemot detta och jag kan lova att jag kommer att ha ett litet högre intresse kring detta evenemang än damernas, nyligen avslutade, VM-turnering. Jag hoppas att Italienarnas landslag tar sig i kragen och fixar en plats, man vill ju ha se alla de bästa! (ursäkta Skottland)


Teka lugnt!


P.s Hörde att en lagkamrat till mig hade gett en gast en smocka under en tur i spökhuset på Liseberg i helgen.. Jag kan trösta dig med att jag inte ens har vågat mig in där ännu.... D.s


Måndagshumor!

Ibland är ens humortröskel kanske inte den högsta, föjande historia fick mig att brista ut i ett härligt asgarv nu på morgonen. Kanske var historian i sig inte så rolig, utan snarare att man fick den av en person man inte hade tänkt sig att få den av...


Gäddmamman var ute och simmade med sina små yngel då dom fick syn på en wobbler.
- Mamma, vad är det där?
- Det är det där jäkla ludret som eran pappa försvann med!!!


image134

Lite fredagsglädje!







Ha en bra helg!

Snart är det lördag igen!

I morgon är det fredag igen, inte helt fel!
Middag hos svärmor direkt efter jobbet, skönt att slippa laga mat!

Ikväll blir det träning, eller rättare sagt rehab träning igen. Min höft är sig inte riktigt lik (mest lik en tennisboll faktiskt) efter en riktig praktgolvning på matchen i söndags....

Snart bär det av till Oslo igen för jobb, lite segt att vara borta två veckor i sträck.. Får visserligen åka hem på fredag kvällen men åker tillbaka redan på söndagen för att vara på plats på kontoret i Oslo kl 09:00..

* Har fortfarande inte vant mig vid kortsidevinkeln på innebandymatcherna, man blir ju för tusan yr i bollen av alla in och utzoomningar hela tiden!

* Två månader kvar till Thailandsresan, GOTT E DET!

* Pim-Pim är back in business, blir en riktig servmatch när han skall ta sig an Karlovic i Stockholm Open!

Har hittat ytterligare ett härligt test i GP; Är du en svärmorsdröm? (klart jag är!) Hur poppis är du egentligen?

Definitivt en svärmorsdröm!
Du är helt klart en svärmorsdröm, det är bara att gratulera. Du tycker jättemycket om din pojkvän/flickvän och du tycker att det är viktigt att ha en bra relation med hans/ hennes föräldrar också, bra tänkt. Någon gång kan du få ett tillfälle där det är bra att du har bra relationer med dom, som varför inte om han/henne får åka med på en resa med dig alldeles själv.

image133


Lördag borde det vara hela veckan!

Lördag kväll, underbart!


En härlig lördag som har bestått av en härlig golfrunda i kanonväder. Kanske var detta årets sista 18 hål? Får verkligen inte hoppas det! Greenerna var precis hur fina som helst, nästan bättre än vad de har varit under hela sommaren!


Gamla Banan ser ut att bli en kanonbana! Vi tog en liten sväng med bilen och kikade när vi skulle åka hem efter rundan. Första hålet blir ett riktigt utmanande öppningshål, greenområdet är INTE att leka med. Får nog börja lägga upp min speltaktik för detta hål snart...


Kvällen har tillbringats i Hjällsnäshallen där jag tittade på mina lagkompisar som spelade B-lagsmatch mot Ale. Vinst med 4-0 och ytterligare tre poäng i reservserien, aldrig fel med vinst!


Har suttit framför datorn och skrivit ut morgondagens matchprogram och har därför hunnit surfa runt en del och kikat på lite innebandyresultat. Kan bara konstatera att minerna i Surtebussen (i allafall inte om man ser till matchresultatet) inte torde vara särskilt uppåt, de åkte verkligen på en mina mot Olofström idag, 11-4! Olofström som är nykomling i södra ettan toppar därmed tabellen, obesegrade såhär långt.


I morgon är det dags för oss att ta emot Husqvarna i Rydsbergshallen. Vet egentligen inte så mycket om dem förutom att en av deras målvakter numera spelar i Surte. De vann mot Fröjered med uddamålet (2-3) och har spelat oavgjort (4-4) mot Lockerud/Mariestad. Jag hoppas naturligtvis att vi kan få med oss alla tre poängen från matchen, men det gäller att vi är på tå och att vi ser till att utnyttja våra starka sidor på ett litet annat sätt än mot vad vi gjorde i Skattkärrsmatchen. Gör vi det kommer Husqvarna i alla fall att få slita för att få med sig poäng hem!


Nu är det vikning av programmen som gäller och sedan hägrar soffan på övervåningen!


Ha en bra lördag, och du, Vi ses väl i Rydsberg kl 14:45 i morgon?!


Dårfinkar och Dönickar

Såg på innebandysändningen på TV4 Sport igår, vilken otrevlig kameravinkel de använde sig av! Hoppas att det inte kommer att vara så framöver... Det gick väl an när spelet var på den närmsta planhalvan, men då det var längst från kameran vad det mindre roligt att se på.

Var det månne så att det var för att vi skulle kunna läsa loggan, SSL - Svenska Superligan, från "rätt håll" under hela sändningen?!


Det där med att de stoppade matchen för att diskutera med domarna kan jag också klara mig utan, skulle vilja se hur det skulle funka under en fotbollsmatch eller en hockeymatch tex... Det enda positiva med detta är kanske att svenska folket lär sig lite mer om reglerna för innebandyn...


Vad har hänt med Peder Bodén? De finterna som han visade upp igår såg jag inte tillstymmelse av när han lirade i Pixbo tröjan.. Det kanske blev lite för många finter på slutet, men ändå....


Förövrigt undrar jag hur sportjournalisterna tänker när de sätter sina rubriker och skriver sina artiklar? Häromdagen kunde vi läsa om Djurgårdens guldryck i fotbollsallsvenskan, detta trots att Blåvitt hade en match mindre spelad och vid vinst i sin "släpmatch" skulle återta förstaplatsen (visserligen på bättre målskillnad, men ändå...) Eftersom det var precis vad som  hände, kan vi idag läsa om Blåvitts Guldjubel (!) i tidningarna.


Dessutom hade Kalmars tränare uttalat sig; - Vinner vi våra resterande matcher så tar vi guld....  Kanske inte bara deras resultat som har betydelse här?


Läste att två dårfinkar hade JO anmält IFK Göteborg för deras Rosa Bandet kampanj igår. De tyckte att det var diskriminering att bjuda tjejer på entrépengar medan killar fick betala, jag säger bara VÄX UPP för tusan, det är för en god saks skull!


Man blir så trött...


Efter helgens match..

... har jag funderingar på att ändra adress på min blogg till www.snokenson.blogg.se