Äta Gröt!

Nam Nam


Underbart!

Dagar som denna finns det nog inte mycket som går upp emot att vara mammaledig! Vi har just avverkat en nästan två timmars lång promenad i det underbara vårvädret, fantastiskt. Nu ligger Leah och sover i sin liggdel på balkongen och jag sitter vid datorn och gluttar samtidigt på herrarnas skidstafett. Inget höjdarresultat på G, men kul att se på ändå!

Visst är det härligt när man kan låta balkongdörren vara öppen och vädra huset - utan att behöva frysa? Termometern visar +7 grader. Liten kontrast mot gårdagens regn och rusk.

Vi var på BVC i går, Leah är en lång tjej. 66 cm - enligt kurvan lika lång som en tjej på sex månader...

Hur mycket jag än älskar Magnus så är jag ganska tacksam över att jag inte var med på träningen i onsdags, jag blev generad  över att få historien
återberättad för mig... Fast när man ser bilderna nedan så kan man ju inte rå för att man blir varm i hjärtat!Badmys!


Leve(r) Färjestaden!

Färjestaden spelade just hem seriesegern till IBF Göteborg genom att slå Olofström med 5-4! GRATTIS TJEJER!
Sällan har en livematch gett upphov till ett mer engagerat tre-partssamtal mellan tre vuxna karlar... Dessutom har vi lärt oss att Flodas uppkoppling är snabbare än den uppkoppling som bjuds i Göteborg.

Så snart statusen för matchen ändrades till "färdigspelad" gav herr Sundell upp ett riktigt segervrål som gav upphov till ett helt annat vrål från Leah som satt i pappas knä vid detta tillfälle.

Dessutom gjorde dagens seger för Färjestaden att bottenstriden mellan Surte och nyss nämnda lag kommer att avgöras i sista omgången. Surte verkar dock vara riktigt heta och möter Ljungby i sista omgången, jag tror att Surte kan komma att dra det längsta strået trots allt...


Spännande värre...

Mest välbevakade livematch idag; Färjestaden mot Olofström...

Thank God Its Friday

Äntligen fredag och herr Sundell väntas hem om ungefär en timma. Lillan har somnat i sin babysitter efter att ha gått en match i sitt gym. Hennes tredje tupplur för dagen!

Nu ligger det såpass mycket snö här i Floda att jag undrar om det inte kan bli en tur på längdskidorna i helgen trots allt!
Mindre roligt med snö är det när grannarna bestämmer sig för att skotta sin uppfart kl 0530 på morgonen - finns ju trevligare sätt att bli väckt på. Dessutom är det tveksamt om man behöver skotta när det endast har kommit en ynka centimeter snö sedan man skottade uppfarten sist...

Ikväll blir det besök hos far och Marita. De har lovat att bjuda på bakad potatis och en massa goda, hemmagjorda, röror till det. Bakad potatis är helt klart en av mina favoriter. Dessutom är det final i På Spåret ikväll, ytterligare en favorit. Julia, jag vet att det är ett tant program - men det skiter jag i!

Man upptäcker många nya konstiga TV-program en lugn dag som denna. Även om jag är ett STORT Kiss-fan så måste jag säga att programmet Gene Simmons Familjejuveler är ett riktigt dåligt sådant. Tyvärr kan man inte låta bli att titta i alla fall. Just nu är Gene i snabbköpet för att köpa tamponger åt sin fru. Han har ett fasligt sjå att hitta rätt sort för att inte tala om hur lång tid det tog för honom att hitta tamponghyllan...

Snart börjar dock ett riktigt kvalitetsprogram (not) Janice Dickinsons Modeling Agency... TV400 måste vara guds gåva till mammalediga kvinnor...

Enligt text-tv så skall Tiger Woods göra come-back nästa vecka. Så glad att vi har Viasat Golf. Nu är det bara att hoppas att Tigerns comeback varar längre än två rundor...


Sötaste Dregglisen!

Två matcher...

...tog det innan Foppa lade grillorna på hyllan igen. För Foppas egen skull så hoppas jag att de blir kvar där. Visst är idrotten rolig, men inte till vilket pris som helst!

Leksand vann mot AIK igår - tjoho! Platsen till kvalserien är ju visserligen redan klar, men det är alltid roligt att knäppa stockholmarna på näsan. Ser framemot kvalserien och håller alla tummar jag har!

Innebandy ikväll, så skönt att känna att man ser framemot detta igen!

Har unnat mig ett fotbad idag medans Leah sov. Usch vad det är läskigt när hälarna liksom fastnar i sockorna!

Jag har skickat ett brev som jag undrar om jag får svar på... Ibland är man mer storsint än nödvändigt!

Varför kommer vintern alltid lagom tills dess att man börjar få golfabstinens? I Mars vill man ju plocka fram klubborna - istället får man plocka fram längdskidorna...

Titut-leken är det roligaste just nu!
 
Uppochnerpåvända världen!

Leah tyckte att bästa sättet att se på Melodifestivalen var - uppochner. Faktiskt inte en helt dum tanke!


Det smakar fågel!

IBF Göteborg fick idag med sig tre poäng hem till stan efter den mycket svåra bortamatchen mot toppkonkurrenten Olofström. Grattis, nu ser det onekligen mycket bra ut!


Olofström har i de två återstående matcherna motståndare i Färjestaden och Challengers. IBF Göteborg i sin tur har de två bottenlagen Ljungby och Ingelstad kvar att möta. Ett Ljungby som förövrigt tog sin första (!) seger för året och gav Surte en riktig skänk från ovan genom att slå Färjestaden som tillsammans med Surte kämpar för att nå fast mark och en plats i nästa års div. 1. Nu skiljer det tre poäng mellan Surte över strecket och Färjestaden som ligger på placeringen under den förhatliga linjen. På pappret har Surte lättare motstånd kvar att möta så de kanske kan klara sig kvar i serien trots en knackig säsong.


Nästa helg kan serien avgöras, både i toppen och i botten. Spännande var ordet sa Bull!
Kanske var det inte bara för Surtes skull som det var bra med en trepoängare för Ljungby. Risken (om den nu någonsin fanns där) för att IBF skall gå in med underskattning till helgens match lär ha minskat betydligt!


Vi hade en trevlig kväll hemma hos Leif och Mari i går. Det var god mat, trevligt sällskap och lite spel, kul! Skönt också att se att Leif har hämtat sig så bra!


Nu skall vi ladda för en familjekväll med lite Cola, ostbågar och såklart, Melodifestivalen. Hoppas bara att kvalitén på musiken är bättre än förra helgen!

Blåmärken och Böner..

När vi ändå är inne på det där med böner och pastorer. Vi har ett GP bud som leker Rally-Kalle här utanför på gatan om natten. Jag skulle inte bli jätteledsen om han/hon får problem med bilen och ersätts med en annan, lite mer hänsynstagande, tidningsutdelare. Faktum är att vi t.o.m. har mailat till GP om denna dåre men har inte fått någon respons, de verkar inte ha någon vidare pli på sina anställda.


Jag hade nästan glömt bort en av nackdelarna med idrotten innebandy - fenomenet blåmärken! Igår lyckades min vad vara i vägen för ett av Jönssons skott, och det är en betydande svullnad och blånad som nu börjar träda fram. Men ok, jag fick ju peta in en kasse på träningen i går så jag tar det!


Leah verkar trivas i innebandymiljön. I går skumpade hon runt i BabyBjörnen hos sin far och såg rätt nöjd ut. Hon verkar ha ärvt sin fars engagemang och gestikulering. Sällan är hon så fascinerad som när hon får titta på när det spelas innebandy. Igår lyckades hon dessutom charma sig upp i famnen hos både Nina och Svensson - skönt med lite barnvakter ibland! :D


Håller tummarna för tre pinnar mot Olofström i helgen, lycka till tjejer!


När det gäller Foppa lyckades han klara sig skadefri från matchen i går. Dessutom lyckades karln stänka in ett hyfsat snyggt mål efter femton minuters spel. Nu är det bara att hoppas att hans fot håller framöver, en hyfsad förstärkning är det i alla fall för Modo.


Apropå Modo, Magnus kusinbarn från Kalix , har lyckats slå sig in i damkronornas trupp till turneringen i Segeltorp, grattis Melinda! Kör hårt!

Comeback...

Varför ligger alltid innebandyträningar på tisdagar och torsdagar?! Det är inte ofta som jag har haft träningar på andra dagar...

Vad spelar det för roll då? Jo, ishockeyn ligger ju alltid på tisdagar och torsdagar så man kan aldrig gå till Scandinavium och kika, eller se på Canal+ om det är några intressanta matcher. Idag är det Skellefteå - Modo på tv och Foppa skall göra sin etthundrafjärde comeback, vi som skall åka till Svingeln och träna... Får sätta på "rec", måste ju se hur lång tid av matchen som han kan spela innan han blir skadad igen...

Eftersom jag är Leksing i själ och hjärta så missar jag ju iochförsig inte några riktigt intressanta matcher. Allsvenskan spelar ju oftast sina matcher onsdagar och fredagar. Däremot hoppas jag ju att Stjärnorna äntligen skall lyckas ta sig hela vägen fram och spela i elitserien nästa säsong! Då kommer det ju förmodligen ändå inte att vara några problem med innebandy på tisdagar och torsdagar för min del. Den som lever får se som det heter...


Bönhörd!

Någon hörde mina böner och bestämde sig för att överlåta sitt instruktörspass till mig redan idag! LSC ringde och meddelade att de hade fått ett återbud ungefär samtidigt som familjen Sundell lämnade varuhuset i Ullared. Så nu har jag nyss kommit hem från gymmet med ett nytt träningsprogram och en brinnande lust att lägga en herrans massa tid bland maskiner, vikter och skivstänger. Att jag dessutom hittade riktigt snygga (och billiga) träningskläder på Gekås gör ju inte saken sämre! I morgon skall det tas mått och vikt som sedan skall följas upp noga framöver, spännande att se framstegen! Nu skall de sista bebiskilona bort och de sista rutorna på magen skall fram igen,  Beach 2009, here I come!


Innebandyträningen igår var riktigt rolig och gav mig den efterlängtade glädjen till springandet efter plastbollen tillbaka, tack för det!


Besöket på Ullared gick smidigt, inga köer in till varuhuset och en p-plats precis vid entrén - när har det hänt tidigare?! Vi hittade en massa fina kläder till Leah, lite leksaker, städ och tvättsaker och även lite kläder till mig och Magnus. 2500 spänn fattigare blev vi också - men då fick vi med oss fem fulla, stora Ullaredspåsar hem.


Imorgon skall jag och A-K på spinning och sedan blir det innebandy igen på torsdag!


Apropå innebandy, det blir en spännande omgång (igen) i div. 1 södra damer. IBF Göteborg åker till Olofström för att göra upp om tre viktiga poäng. Hoppas att Olofström får ihop direktrapporteringen, för det är nog inte alla föreningar som har en Håkansson som springer och uppdaterar i pauserna om inte tekniken fungerar på lämpligt ställe?!


Nystart!

Jag har precis tecknat ett nytt årskort på LSC eftersom mitt förra just blev för gammalt, så nu är hela veckan uppbokad med "fitness-aktiviteter".

Ikväll är det innebandyträning som gäller, på tisdag är det BodyPump, på onsdag Spinning och eventuellt badminton med A-K och Mr Giftig. På torsdag har jag att välja mellan innebandy och BodyPump, får väl se hur det är med träningsvärken som jag iskallt räknar med att ha. Gott skall det i alla fall bli att ha ett gymkort igen och extra kul är det att A-K nu har kort på samma ställe så att man kan gå på passen ihop. 

Jag har bokat in ett pass med P.T., tyvärr fanns det inte någon tid förräns den 19/2 men jag satte upp mig på en reservlista och hoppas att det är någon som avbokar sin tid. Inte så att man hoppas att någon skall bli sjuk, men nu när man ändå är på G så vill man ju att allt skall ske på en gång. Ungefär som när man kommer på att man vill gå till frissan.

I morgon skall vi försöka att komma iväg till Ullared - förmodligen kommer vi inte att vara ensamma såhär i sportlovstider. Inköpslistan är diger, gumman växer ju så det knakar!


Tekniken på plats!

Nu verkar det som om IBF har fått igång tekniken och de leder (enligt rapporteringen) matchen med 3-0 efter  första perioden-keep up the good work!

Som jag har sagt tidigare -Inte trodde jag att man skulle heja på gamla RBK någon gång. Under de år man gjorde i Partilletröjan så var Älvstranden och RBK lag som inte stod högst upp på popularitetslistan.

Men man måste ju vara solidarisk med gruppen (för att fortsätta på Sällskapsresetemat) och dessutom är en vinst för IBF bra för familjefriden! Laget har ju också varit snälla nog att välkomna mig på träningarna när det inte passade på annat ställe - då kan man ju inte annat än att hålla tummarna för dem!

Spot On...

Mattias har välsignat mig med en inbjudan till Spotify - nu frossar jag i Lars Winnerbäck!

Thank You Tissen!


Magnus är i väg på match med IBF Göteborg, det är derby idag mot Surte. En match som jag hade tänkt följa via direktrapportering på nätet men tji fick jag! IBF brukar alltid ha rapportering, vad hände här?! Nu måste jag ju vänta tills Mangan kommer hem för att få reda på resultatet! Surte har haft det lite tyngre än väntat den här säsongen, trots ett på pappret, riktigt bra lag med två nyförvärv från "självaste Pixbo".. Nu har man fått hem en spelare från just Pixbo och det blir intressant att se om de kan få en liten nytändning i och med detta och plocka hem en andra derbyvinst. (de vann ju senaste Göteborgsderbyt mot Challengers med hela 9-3!)


Såg en innebandymatch på TV i måndags, trodde att det var ute med både pompom-tjejer och kameltå?!


Ikväll skall vi hem till vänner och kika på Melodifestivalen som går av stapeln här i Göteborg i kväll. Det känns som om sagda event pågår året om numer. Fast inte mig emot, jag blir alltid underhållen av mindre bra musik, taskiga sångröster och hemska kläder. Melodifestivalen är väl ett event som de flesta älskar att hata? Eller i alla fall de som är "modiga nog" att erkänna att de faktiskt tittar på tävlingen. Det gör jag!


Apropå mindre bra program, har Ni sett på TV4´s program "Semestersvenskar"? Ett mindre bra program men rätt så roligt att titta på ändå bara för att man har varit i omgivningarna. I ett av de tidigare programmen så var det ett par som bjöd på ett -vivillfaktisktklagadetvarsåkalltpårummetinattfastviharbetalatbränsletillägg - moment. Kolla in filmen här.  Blond? Javisst! (ursäkta generaliseringen)


I morgon är det babysim igen och Magnus sportlov har börjat - en härlig vecka att se framemot. Vi skall försöka hinna med ett besök på Ullared och Ge-Kås, har ju en hel del saker som vi vill inhandla till lillan så det kan nog vara värt ett besök, trots bilresan framochtillbaka.

Familjemys...

Helgen har varit lugn och skön men ändå händelsefull!


I fredags kom Linda och Petra hem till mig för lite förfest innan det var dags att ge sig av till Torarica och inta stället för 28+. En grupp på Facebook hade dragit i gång en "reunion" för gammalt Lerumspack. Nu fick jag "nöja" mig med förfest och mina vänners sällskap här hemma i Floda eftersom lillskruttan fortfarande vägrar nappflaskan, men det var trevligt ändå. Alltid kul att sitta och prata av ett par timmar!


Lördagen var väldigt lugn och skön, inte många knop gjordes förutom en tripp till affären och inköp av lördagsgodis.


På söndagen väntade första besöket på Vattenpalatset och babysim med Leah. Det var verkligen en härlig upplevelse! Gumman trivdes som fisken i vattnet och när instruktören bokstavligen talat körde upp oss ur bassängen efter en halvtimma, blev Leah inte alls glad och protesterade ordentligt! (första fången brukar man tydligen inte vara i vattnet mer än en kvart med bebisen) Det verkade som om alla intryck och allt sprattlande med armar och ben tog ut sin rätt på gumman, för efter badet sov hon i flera timmar med bara en liten "paus" för mat. Vi kommer absolut att ta med Leah på detta fler gånger! Det var helt klart rekommenderbart!


Som fisken i vattnet!

Vi hann med en liten sväng till golfbanan också. Det var inga problem att slå en drive på 300 meter. 200 meter carry och 100 meters studs. Det gällde bara att ha ögonen med sig och se vart bollen studsade någonstans!

Vintergolf i ordets rätta bemärkelse!

Veckan som ligger framför oss är fullbokad av olika träningar och matcher så det är bara att ladda upp ordentligt!