Besök

Idag har jag och Leah haft besök att Mattias och lilla Ellen, dessutom slutar Magnus tidigt på torsdagar så idag har det knappt kännts som om Leah och jag har varit ensamma en enda minut. Dagen har varit väldigt trevlig och den har gått väldigt fort! Man märkte att man inte har vanan inne på lite mer "rörliga" barn ännu, jag blev hypernervös när Ellen kravlade sig upp i soffan och skulle ta spjärn mot armstödet för att ställa sig upp - men som jag sade till Mattias,
-Det är väl lika bra att vänja sig!

Ellen verkar ha ärvt sin mammas och sin pappas gästvänlighet. Det var en fröjd för hjärtat att se när Ellen rotade fram en av sina nappar ur skötväskan för att räcka den till Leah! :-)


Ikväll är det innebandyträning igen - roligt!


I morgon kommer Linda & Petra hem till mig för att ha lite förfest. Återstår att se om jag kommer med ut eller om jag blir kvar hemma när de går vidare. Flaskträningen har gett liiite resultat så vi får fortsätta att träna i kväll och i morgon på dagen för att se om det går bättre. Annars får jag ju nöja mig med ett par timmars sällskap av vännerna här hemma.



Ellen myser med fårskinnsfällen i Leah's rum.


Goa Ellen inspekterar Leah's gåstol - den funkade alldeles utmärkt!


Mysigt!


Far och dotter I


Far och dotter II

Skickat..

Nu är det gjort och då har jag legat sömnlös för det! Ibland önskar jag att jag vore en mindre empatisk person som bara kunde stänga av känslor och tankar, men det funkar inte, jag är inte sådan... Tro mig, jag har försökt...

Leah ligger och sussar gott i sin säng så nu är det dags att ta tag i tvätt - både av sig själv och kläder!

Spruta!


Idag har vi varit på BVC och tagit vikt och längd och allt annat som hör till ett besök hos den snälla tanten. Idag skulle Leah vaccineras också eftersom hon nu har uppnått den aktningsvärda åldern av 3 månader. Tant M ställde fram en rolig karusell som Leah blev fascinerad av så hon märkte knappt av den första sprutan alls. Den andra sprutan var dock lite värre men eftersom jag hade förväntat mig ett äkta gallskrik så blev jag glatt förvånad när Leah slutade att gråta efter bara någon sekund!

Nu ligger både man och dotter och sover i soffan och ser väldigt förnöjda ut!




Ikväll skall jag iväg på innebandyträning och så får vi se hur landet ligger efter denna träning...


Jag har blivit ombedd att författa ett E-mail, ett E-mail som jag egentligen redan formulerat i mitt huvud under en sömnlös period för några dagar sedan. Tyvärr gjorde jag inte slag i saken och skrev ned mina tankar när jag hade allt klart för mig, så nu måste jag börja om och tänka igenom allt så att det blir rätt och riktigt. Sådana här saker är mindre roliga att skriva om, men det måste göras i alla fall...


På fredag är det förhoppningsvis galej med några av tjejerna i gänget. Jag skriver förhoppningsvis eftersom Leah fortfarande vägrar att ta nappflaska. Mindre roligt att behöva åka framochtillbaka en hel kväll för att amma när man befinner sig på "lokal" - även om lokalen i sig finns belägen inte så långt ifrån Floda. Efter lite tips om nappflaskor från BVC och diverse forum på nätet, har vi idag inhandlat en "superflaska" som visst de allra flesta bebisar skall tycka om. Nu håller både jag och Magnus tummarna för att lillskrottan skall tycka bättre om denna sort. Magnus vill ju också kunna vara ensam hemma med Leah och känna att han kan tillgodose hennes behov. Det var ju det där med behovstrappan som den där Maslow hittade på. Nu hoppas vi därför på att övning ger färdighet!


Längtan!

Tittar man ut genom fönstret i dag blir längtan efter sol inte mindre direkt... Dum som man är sätter man sig då och kikar på bilder från sommaren...



Congrats'

McCall fyllde 27 år i går (GRATTIS) och idag är det dags för fest som går i 80-talets tecken. Vi har dock inte hunnit leta fram någon passande outfit utan går utklädda som oss själva - hoppas på att bli ursäktade för detta tilltag. Man vet ju aldrig hur länge Leah tycker det är roligt med kalas och massa folk. Vissa gånger går det väldigt bra och andra - mindre bra. Tänkte iallafall försöka få med kameran och se om man kan fota lite snyggingar. Dagis har ju t.e.x lovat att hon skall "dansa i neon" i kväll - skall bli roligt att se om det är outfiten eller musiken som hon syftar på, man vet ju aldrig med den madamen! :-)

En sväng på Klädknallen i går inbringade ett par nya jeans och två tröjor till min garderob. Det blir inte mindre roligt över att "kalaset" inte gick på med än 700 bagare eftersom alla plagg var på rea. Ett par Lee-jeans och två överdelar för den summan tycker jag är helt klart överkomligt.

I morgon skall vi på födelsedagskalas på familjen Nilsson/Lidén, "lilla" Ingrid har fyllt tre år, säger det igen - Time Flies!

Den här helgen är det en hel del spännande matcher i damernas Div 1 Södra - kanske en hel del som avgörs nu, det är ju inte så många omgångar kvar?!

Själv har jag inte någon match den här helgen med div 3-laget och det övriga ligger liksom i frysboxen...

Ingen träning på måndag med mina "nya kamrater" utan man får hålla sig till onsdag och torsdag i stället - kul är det iallafall!

Party on Garth!


Nere

Vissa dagar är sämre än andra, visst är det tråkigt att känna sig sviken? Ännu tråkigare blir det när det är någon som man trodde att man kände och som man litade på, som är inblandad.. Får bara försöka att lägga det bakom sig och hoppas på att det kommer ut någon gott av det i slutändan - fast jag skall erkänna att det är svårt!

Ikväll tänkte jag ta en tur till Klädknallen i Björboholm, de startade sin rea i går. Får väl se om man kan hitta något att fylla hålen i garderoben med... Jag har dessutom bett pappa beställa hem lite kläder från jobbet, både till mig och Leah. Hoppas att det kan passa! Extra gott smakar det ju så klart med pappas personalrabatt! :-)

Vi har upptäckt att Leah sover som bäst när hon får ligga på mage. Råden nuförtiden är ju att barnen skall sova på rygg, men vi tänkte skaffa ett andningslarm att lägga i hennes säng så att hon kan få sova på mage iallafall på dagtid. På kvällen somnar hon fortfarande gott på rygg och har inte några problem med att vi lägger över henne i i sin egen säng. Om vi däremot försöker att lägga henne i sin egen säng (på rygg) på dagarna så vaknar hon inom fem minuter och är högst olycklig! Om vi däremot lägger henne på mage så kan hon sova gott och länge!

Idag fyller skruttan tre månader, gud vad tiden har flugit förbi!

Kul!

Var på en riktigt rolig innebandyträning igår. Det var högt tempo och riktigt bra passningsspel! Första bytet på spelet blev på kring 5 minuter långt eftersom den tredje backen i laget bestämde sig för att byta blad på sin klubba... Fortsätter det såhär så blir det snart svårt för "folk" att skylla på fysiken. Faktum är att jag känner mig oförskämt pigg! Ser framemot onsdagen redan, kul att få känna sig så välkommen också!


I dag bär det av till optikern för linskontroll, tydligen är min sort numera hopplöst ute ur sortimentet.


Sängproblemet är från och med igår löst. En åtskruvad sängram och en ny, TJOCK, bäddmadrass senare så är både knakandet och "oskönhets" problemet botat! Bra jobbat Bludde.


Wind Of Change...

Helgen är över och det är dags att blicka fram emot en ny, kanske lite annorlunda vecka. Innebandyträning både måndag och tisdag, när hände det senast?


Vi var och kikade på ett hus igår och kom fram till att vi är ruskigt kräsna eftersom vi trivs så väldigt bra där vi bor. Det är ett väldigt bra utgångsläge att ha i ryggen när man kikar... Summan av kardemumman blev i alla fall att vi inte kommer att flytta någonstans, däremot fick vi lite inspiration till lite förändringar här hemma istället - kul!


I morse när jag kom tillbaka till sovrummet efter ett besök på damrummet låg gumman på mage och sov - hur gick det till undrar jag?


Skall ner till centrum i dag och kika efter lite nytt till garderoben - det behövs påfyllning efter ett år av torka på den fronten. Skall försöka hitta ett nytt blad till min ena klubba också, men sportaffären nere i Lerum tillhör inte direkt den högre skolan så vi får väl se hur det går... Ser i alla fall fram mot kvällens träning och den,  förmodligen efterföljande träningsvärken...


Australian Open i tennis har börjat nu, perfekt tidsfördriv på dagarna en tid framöver!


Kram!

Tack!

Middagen hos Julia & Mattias i går var både god och trevlig, skönt att bara komma hem till goda vänner och få njuta av kvällen. Vissa dagar är dessutom behovet av dessa tillställningar extra behövliga - igår var en sådan dag!

Tack så mycket och välkomna till Casa De Floda nästa gång - kanske vi kan få locka med en omgång Poker, det var ju ett tag sedan! Det har dessutom gått ett otal pokerprogram under min mammaledighet så nu är jag vass och vet precis allt om hur man skall satsa, eller kanske inte ändå....

Ikväll blir det dessutom tacokväll med Linda och Mattis, ännu en härlig tillställning alltså!


Vissa beslut är riktigt tråkiga att fatta - även om man i efterhand är nöjd med beslutet i sig, så hade man ju hoppats att man inte skulle behöva ta ett sådant beslut eller hamna i en sådan situation... Trist....

Goa du!

Från att ha varit en kramfis har Leah blivit en riktig sovfis.
Är barn någonsin så goa och söta som när de ligger och sover riktigt gott?
(klart de är, men ändå?)


Sova säng!

Två nätter på raken har Leah somnat utan problem i sin egen säng - känns jätteskönt!

Vi har bestämt oss för att köpa en ny säng - den här har gjort sitt efter 8 år. Dessutom blir man hyfsat arg när man försöker resa sig lite tyst och smidigt för att inte väcka gumman och så vaknar hon ändå av att sängen knarrar.  Det knarrar inte lite... Får försöka inhandla en ny under veckan!

På fredag skall vi hem till Julia, Mattias och lilla Ellen, var alldeles för längesedan vi sågs så det skall bli hemskt kul att få träffas och do some catching up!

Är sugen på att göra om lite hemma, tänk vad fort man tröttnar när man är hemma hela dagarna. Helst vill man tapetsera och måla om, köpa nya blommor och krukor till alla fönster, sy nya gardinger - ja you name it! Ibland undrar man om hustillverkare känner på sig vad som är på G, fick som ett brev på posten, första numret av en prenumeration på tidningen Drömhem & Trädgård hem i brevlådan idag. Finansierad av Vårgårda Hus!

En tackar och bockar!


Här är Leah när hon leker med sitt "baby-gym".
Hon har just gymat sig till sömns och ligger just nu och sussar sött i sin baby-sitter (tack Martina)...

Done Deal...

Så var återkomsten avklarad, matchen vanns med 7-5 och även om det blev lite onödigt spännande på slutet så var vi det bättre laget. Måste säga att det var riktigt roligt att spela match tillsammans med de unga och duktiga tjejerna i div 3 laget. Kul att se vilja och jävlarannamma och dessutom spelare som går rätt på mål! Hoppas att det blir fler matcher tillsammans med dessa unga damer framöver.

Formen då? Ja, man är väl inte snabbast i stan längre men annars känns fysiken helt ok och bara man får slipa lite på koordinationen så kanske det kan bli roliga matcher så här på vårkanten. En assist lyckades jag iallafall med och ett par goa proppar på mittplan fick jag också till! :)

Idag är det match för div 2 laget och jag kommer att sitta på läktaren och heja!

Igår hann även Magnus och jag med ytterligare en match, nämligen derbyt mellan Challengers och IBF Göteborg. Magnus skulle också han göra comeback efter ett tags frånvaro från träningar och coachning. Matchen var en riktig holmgång som IBF tillslut, efter underläge 4-1 inför sista perioden, lyckades vinna med 4-5! Kul att se efteråt alla spontana glädjeyttringar mellan ledare och spelare, high-five och idel kramar delades ut, gott jobbat!

Tjejerna i IBF hade varit jättegulliga och köpt en liten välkomstpresent till Leah, tack så jättemycket!

Nu är det dags att ta tag i att städa bort julen!


Träningsvärk idag - match i morgon?

Träningen i går gick över förväntan, även om kroppens alla delar kanske inte samarbetar på alla nivåer ännu, men kul var det! Kanske t.o.m. blir comeback i matchstället med div. 3 laget i morgon - den som lever får se!

Magnus ligger fortfarande hemma i influensan men kan bjuda på några skratt ändå - gårdagens skörd;

Vi sitter vid frukostbordet och jag börjar leta efter smörkniven och undrar vart tusan den har tagit vägen. Helt plötsligt hittar jag den prydligt nedstucken i Mangans hallonyoughurt! Kommentaren från Magnus var; - Har jag gjort det!?

Lite senare påväg till apoteket råkar gubben köra mot rött och ubrister; Oj - där var det väldigt rött!

Inte helt kurant där inte...

Leah har fått ett babygym, en helt underbar investering för 199 bagare! Leah är en riktig kramfis och tycker inte allt för mycket om att sitta solokvist utan vill gärna kura ihop sig hos mamma och pappa. I skrivande stund har hon dock suttit och njutit i sin babysitter och pillat och gungat på figurerna och skallrorna i 40 (!) minuter och verkar fortfarande tycka att det är lika roligt! Skönt att kunna äta frukost i lugn och ro och för en gångsskull kunna dricka upp sitt te, det är nog första gången på 10 veckor...

Kram På Er!

Friskförklarad!

Har just kommit hem från efterkontrollen hos min underbara barnmorska som gav mig betyget MVG.

Bäckenbotten var stark som Adolf och hon gav mig klartecken att köra i gång med innebandyträningen - med mina egna "känslor" som begränsning... Känns underbart roligt och jag har dagen till ära (träning i kväll) införskaffat en ny linda till min klubba som skall sättas på. (fick ju lite träning på just detta på IBF Göteborgs träning i gårkväll när jag hjälpte en av tjejorna att linda om sin klubba)

I kväll är Röda Faran på banan igen - även om jag ännu inte har någon röd outfit, så ikväll får det bli Blåa Faran istället!

Kram

"Årskrönika" 2008

Januari 2008 - Freedom Beach, Phuket Thailand



Februari 2008 - Vi skall bli föräldrar!


Mars 2008 - Äntligen Golfpremiär!


April 2008 - Golfresa till Bornholm


Maj 2008 - Ultraljud, Här är vårt lilla pyre!


Juni 2008 - En golftripp till Breviken och besök vid Göta Kanal


Juli 2008 - 4-årig Bröllopsdag, firas med räkor och cider vid Torskabotten...


Augusti 2008 - Karin fyller 30 och Magnus fixar en härlig dag!


September - Härlig höstdag på golfbanan...


Oktober 2008 - Välkommen Leah, äntligen! (fast hon var en vecka förtidig)


November 2008 - Bestod inte av så mycket mer än Leah! :-)


December 2008 - God Jul & Gott Nytt År!




Lite Bilder Från Öijared













Julledighet = Sjukstuga

Nu är snart ledigheten för min käre make slut och så är förhoppningsvis influensan också - mindre roligt att ligga däckad i 40 graders feber över hela jul och nyårsledigheten.. Vi hade liksom helt andra planer för den om man uttrycker sig så.
Dessutom har vår lillskrutta också varit jättedålig och haft problem med luftrören, som tur var är hon på bättringsvägen vilket känns skönt.

Förutom sjukdomar så har ledigheten varit bra, riktigt lat och skön!

I går tog Magnus, jag och min käre far, som numera oftast kallar sig själv för morfar, en härlig långpromenad på Öijareds Gamla Bana. Vi var ju tvungna att undersöka bygget och visa Leah vilka härliga omgivningar hon kommer att befinna sig i när vårpromenaderna tar sin början. Jag tog dessutom med mig kameran och hann ta lite härliga vinterbilder, det var bara snön som saknades!

Snart börjar som sagt vardagen igen och Magnus skall börja arbeta och innebandyn kör i gång igen. Jag skall på efterkontroll hos min barnmorska på torsdag och hoppas därefter att få klartecken att köra igång "på riktigt" igen. Annars har det mest varit gym och promenader som man har fått förhålla sig till sedan lillan kom till världen! Visserligen helt ok, men man saknar klubba och boll. Eller framför allt så kanske man saknar den sociala biten och matchnerverna... Tur att vi har ett div 3-lag i klubben numer, man vet ju inte riktigt hur lång tid det tar innan man kommer upp i matchstandard och tempo igen!

Hoppas att Ni alla har haft en bra ledighet!


Hela lilla familjen i köket på julafton!