Arv och miljö..Man skulle väl aldrig kunna gissa sig till vad mamma och pappa har för intressen?


Härliga höst

I dag har det verkligen varit en sådan där riktigt underbart härlig höstdag. Jag slutade dessutom kl 14 (som jag alltid gör på tisdagar) vilket gjorde att hela familjen Sundell fick tillbringa eftermiddagen tillsammans. Herr Sundell har ju som bekant höstlov vilket innebär att arbetspassen som ligger på tisdagar och fredagar uteblir. Eftersom vi fick lite extra tid tillsammans denna dag så passade vi på att åka till Alingsås och shoppa lite. När det sedan hade mörknat (som det ju faktiskt gör kl 17 numera…) så gick vi turen ”ljus i Alingsås” – inte riktigt vad jag hade föreställt mig, men fint ändå! Härligt att få en sådan mysig ”bonusdag” med familjen.


Även denna vecka är full med bemärkelsedagar; Magnus blir 35 på fredag och Leah firar sin första födelsedag på lördag. Kul för Magnus att få ”riktig” födelsedag det här året, förra året fick vi ju fira på Borås BB. Fast jag tror nog att han var ganska nöjd med sin present…

Vi skall ha kalas med familjen för Leah på lördag och då tänkte vi bjuda på hennes favoriträtt; wienerkorv och potatismos. När vi var hemma hos pappa och Marita sist så smällde Leah i sig tre stora slevar med mos och två (!) korvar. Mer än vad jag åt… Men det är skönt att hon äter ordentligt. Trots hennes aptit så konstaterades det på BVC-besöket idag att hon ännu inte hade passerat 10-kilosstrecket utan fortfarande höll sig på ensiffrigt.

I morgon är det Göteborgs-derby av dignitet, mina sympatier ligger såklart hos de svart/vita!

Mössan är färdigstickad – trodde inte att det skulle gå såhär fort. Dessutom blev jag hiskeligt nöjd med den. Så nöjd att jag omedelbart efter att mössan avslutats och sytts ihop påbörjade en matchande halsduk… Sån är jag, allt eller inget!

 


Tragik?

Är det bara jag som tycker det är tragiskt när pappa (av modellen ölkagge och chipstutor) och son, kl 07:26 sitter på lokaltåget och dricker varsin Coca Cola och mumsar av en STOR påse med M&M? Kanske skulle försöka anamma lite nyttigare frukostvanor...

På fredag är det mammaträff utan barn men med vin som gäller. Jag har planerat menyn och nu är det bara inköpen som fattas. Temat går på Grekland... Tyckte dock att det var väldigt svårt att hitta någon bra efterrätt som inte innehöll nötter, så det får väl bli något annat istället. Huvudsaken är ju att det är gott!

Slutar 14 på tisdagar - me like!

Sista delen av oktober är hektisk när det gäller bemärkelsedagar; Syrran 22/10, Tessan 23/10, Petra 24/10, Magnus 30/10 och Leah 31/10... Många paket blir det...

En Lång Fredag

Idag är det fredag och därmed tidig hemgång från jobbet. Så gott att få några extra timmar med lillskruttan!

Ikväll är det också dags för den andra fredagsfinalen i IDOL. Dagens program går på temat Michael ”King Of Pop” Jackson – alltså ett program som jag ser extra mycket fram emot!

Calle Kristiansson – Bad
Camilla Håkansson – Human Nature
Reza Ningtyaz Lindh – The Way You Make Me Feel
Mariette Hansson – I Want You Back
Eddie Razaz – They Don’t Care About Us
Tove Östman Styrke – Will You Be There
Nicklas Hocker – Black Or White
Rabih Jaber – You Are Not Alone
Erika Selin – Beat It
Erik Grönwall – Thriller

Calle, Mariette, Erik och Tove är de som är mest spännande!

Eftersom herr Sundell har träning med Bergum ikväll så tänkte jag försöka skrapa ihop något gott och sedan bänka mig i soffan och bara dega!

I morgon är det dags för match no2 med Bergum. Tyvärr är alla målvakter indisponibla men det löser sig säkert ändå. Linda hade ett ungt ess i bakfickan som begis kommer att klara det galant!

Man kan konstatera att Marstrand har det tungt i div 1. Vi hade det också surt med 0302 när vi gick upp i ettan sista gången, men då hade vi iallafall vunnit serien och varit det bästa laget i tvåan. Marstrand gick ju upp för att Pixbo inte fick och det är klart att är det ett stort steg från tvåan till ettan i ”vanliga fall”, så är ju steget inte mindre när man inte vann serien... Men, de kommer säkert in idet och kanske kan gneta i hop ett par poäng iallafall.

Trevlig Helg Everyhopa!


Show me heaven!

Japp, dags att bänka sig framför tv6 och hoppas på ett smärre (eller kanske större)mirakel. Fast pessimisten i mig
har helt klart övertaget!

Här kommer lite mer bilder från lördagen;

   
  
 
Leka Tåg!

I lördags när Magnus hade match med IBF Göteborg passade Leah och jag på att åka hem till min käre far och hans Marita. Vi hade planerat in en dag på lekparken i Björboholm. Som grädde på moset hade lille Alfred bestämt sig för att han ville sova över hos mormor så Leah blev jätteglad över en extra lekkamrat.

Innan trippen till lekparken så fick både lillskruttan och Alfred sig en sovstund och därefter vankades det lunch i form av Maritas goda potatismos och till det serverades det kokt wienerkorv. Leah smällde i sig en och en halv korv och tre stora skopor med mos, man undrar hur det kan rymmas så mycket mat i en så liten kropp!? Det är ju knappt att jag skulle äta så mycket. Men man skall ju inte klaga, det är väldigt skönt att Leah inte är så knusslig med maten. Sedan kanske det inte är så konstigt att hon äter extra mycket mat just nu, det måste ta oerhört mycket energi att springa runt hela dagarna. För det är ju precis det som hon gör nu, man måste ju testa sina nya färdigheter till max!

Det var i alla fall jättemysigt på lekparken, man njuter så mycket av att se pappa och Marita leka med barnen. Känns gott i hjärtat att de är så engagerade och kärleksfulla mot sina barnbarn! Tyvärr fortsatte ju inte kvällen på ett lika trevligt sätt, vi som hade laddat hela dagen för fotbollsmatchen... Men det var ju iallafall tur att Göteborg vann sin match! Apropå match så spelade jag min första match med Bergum i söndags. Det blev förlust med 6-5 mot Skår, det är ju alltid tråkigt att förlora men det är kul att se att de unga tjejerna som ALDRIG tidigare har spelat matcher tar så stora steg framåt hela tiden! Efter lite skäll från läktarhåll om att jag inte var tillräckligt ego så bestämde jag mig för att sno bollen av en motståndare, dribbla förbi två tjejer, trampa in i slottet och sedan placera den i kryllan. Så ett mål mäktade jag i alla fall med!

Här kommer lite bilder från lördagen; 


Lika Som Bär?

     
John Black?   

Calle Kristiansson?

Förövrigt, kan man kalla fint nagellack för konstruktiv kritik?


TÖNT

Som man har längtat!
I går kom nya singeln, 6 november kommer albumet (RÖD) och 18 samt 19 mars kommer KENT till Lisebergshallen. I will be there!


Allt På En Gång!

Varför är det alltid så. Idag var det möte, match och kalas för lilla Ellen på tapeten. Tyvärr fick vi inte ihop det med barnvakt så vi får åka och gratulera Ellen och lämna paket en annan dag istället. Hemma är det full fart som vanligt. Nu när Leah spatserar alldeles själv så känns hon så otroligt stor helt plötsligt, men det är klart, hon fyller ju faktiskt 1 år om mindre än 1 månad! Ett år som har varit det bästa i våra liv!

Hur kunde Camilla få ett wildcard av juryn och hur kunde hon slakta en så fin låt som Hallelujah?! Att hon dessutom gör samma tabbe två gånger på raken är för mig oförståeligt, men smaken är ju som uppenbarligen som baken och det kanske är tur! Personligen hade jag nog hellre sett att Moa fick en chans till.

Magnus och jag hade en kanonmysig fredag och det hade gått jättebra för Leah hos pappa och Marita. Fast jag måste erkänna att det kändes både tomt och konstigt att man inte vaknade till gummans underbara jollrande på morgonen. Fast det var skönt att få sova till nio!


Dags för fredagsmys!

I morgon skall Leah få sova hos Morfar och Marita. Det blir första gången som hon sover borta över natten. Jag kommer förmodligen att sakna henne mer än vad hon kommer att sakna mig, hon älskar ju att få vara i Björboholm!

Magnus och jag tänkte roa oss med ett besök på Hagabadet, ett besök på någon mysig restaurang och slutligen ett besök på Bergakungen för att se på Flickan Som Lekte Med Elden.

Ni missade väl inte Premiären igår - I love Grey's Anatomy!

Jag kommer att sakna Sudden!