Sång & Dans

Leah är en riktig sång & dans tjej, hon älskar att dansa och springer ofta fram till stereon hemma och säger; musi! Då är det bara att dra i gång en cd-skiva och sedan står hon och dansar ett bra tag innan hon är nöjd. I dag var det dags för Leah's första framträdande, "sjal-dansen" skulle, tillsammans med kompisarna i rytmikgruppen,  framföras i Floda Missionkyrka. När det var dags för oss att äntra scenen och plocka fram sjalen ur fickan började Leah dansa redan innan musiken hade satt i gång, de lär sig fort de små liven!

Det är så kul att titta på henne och se att hon verkligen tycker något är så jättekul!

Lite bildbevis kommer här;Behöver jag säga att gumman somnade ganska fort när vi kom hem?

HEJA LEKSAND!


Pippi!

Dagarna bara flyger i väg och Leah lär sig nya ord varje dag, så underbart roligt att höra och se! Nu har hon dessutom börjat att sätta ihop ord så att det blir små mini-meningar.

Ungefär såhär kan det låta på dagarna;
Mamma mat.
Pippi där.
Mamma snäll.
Mamma sjunga.
Kasta bort.
Plocka bort.
Nalle där.
Mamma tycka om.
Kudde där.

Så kul att kunna kommunicera lite mer med henne "på riktigt" så att säga. Kan tänka mig att Leah också tycker det är kul, frustrationen över att vi inte alltid förstår minskar ju såklart!

Semestern närmar sig och det börjar bli dags att se över vad man har bland sina sommarkläder. Får köra ett par tvättmaskiner innan vi drar, tycker att det är skönt att tvätta kläderna när de har legat ett längre tag i garderoben.

anlage5.jpgVi har fått köpa lite sommarkläder och nya skor till Leah också, de hon hade i somras kan hon ju inte ha längre. Tur att morfar har en massa fina kläder på sitt jobb, lite rabatt skadar ju inte heller! :)
Inför flygresan så har vi skaffat oss en bärbar DVD-spelare som vi hoppas att Leah skall ha lite glädje av. Hon är ju inte så hemskt mycket för att sitta still annars. Med lite Molly Mus filmer blir säkert flygresan lite roligare. Förhoppningsvis kanske hon tar sig en liten lur också.

Ikväll blir det MRL pass på gymet och i morgon är det innebandträning igen. Sista matchen för säsongen är på lördag sedan är det dags för andra intressen att ta över ett tag.

Tallhyddan

I helgen var vi en sväng till Alingsås för att promenera i det fina vädret, titta på djuren i Nolhagaparken och för att fika på Tallhyddan. Tallhyddan är verkligen ett jättehärligt café med underbart läge och riktigt bra priser, perfekt! På somrarna har de dessutom en underbar uteservering som man kan sitta länge på och bara njuta av utsikten, det ligger precis nere vid sjön. Sedan finns det minigolf också om man skulle vilja ge sig på det... Minigolf passar inte riktigt mitt humör, så den biten får vi hoppa över.Funderar på att prova deras söndagsbrunch nästa gång!

Hur som helst så var det en jättehärlig dag och det kommer säkert att bli ännu fler utflykter dit under våren! Här kommer lite bilder från besöket;


      
Lockande!?

Jag sitter och scannar av Blocket för att hitta en begagnad sulky till gumman och då fick jag syn på denna annonsen;

Klicka för att se nästa bild


Pris: 599:- Typ: Barnvagnar & Tillbehör Mark: Visa var
Säljer vår sulky "Disney" nästan oanvändbar.


Måste säga att en nästan oanvändbar sulky lockar mig något enormt! Eller kanske inte...


Förlust

Magnus och jag var och kikade på derby mellan Floda och Lerum i går i Rydsbergshallen. Hallen var fullknökad till sista plats och det är kul att det är sådant intresse för innebandy i kommunen. Helt vansinnigt tråkigt dock att det inte finns bättre förutsättningar för klubbarna i kommunen. Visst har Rydsberg fått en ansiktslyftning, men det skull absolut behövas en hall till för att föreningarna skulle kunna växa ännu mer och för att få tillräckligt bra förutsättningar för att driva en seriös verksamhet, för både ungdomar och seniorer.

Tyvärr gick de tre poängen till fel förening, Floda var för kvällen alldeles för bleka - och då menar jag inte de vita matchställen...

Ibland blir man så besviken på människor och diverse händelser. Så trist när man själv och andra i ens närhet, blir så förbaskat illa behandlade... Känns skönt att markera....


Vi har bokat en resa till Fuerteventura, skall bli underbart skönt med lite semester. Spännande att se hur Leah reagerar på flygresan!

Bilder på Las Marismas sommar 2010