Golf är kul - annat är tråkigt!

Vi hade en härlig fredag-lördag nere i Helsingborg tillsammans med pappa och Marita. Hotellet var fint, maten på Pub Ro var fantastisk och så var även golfbanan! Vasatorp TC alltså. Trots att det var så blåsigt och stundtals regnigt när vi var ute på banan var ändå upplevensen, och faktiskt också resultaten, väldigt bra! Kan verkligen rekommendera ett besök både på Pub Ro och Vasatorp om Ni är nere i trakterna kring Helsingborg!

I övrigt har det nog inte hänt så mycket egentligen. Veckorna rullar på och nu har jag jobbat i över en månad efter mammaledigheten. Känns som det är mycket längre. Dagis funkar fint med Leah nu och det är ju såklart en stor lättnad! Leahs rytmik har kört i gång igen och det är verkligen något som hon tycker är vansinnigt roligt! Hon kommer säkert att bli en sång & dans tjej, med inslag av lite idrott såklart! :)

Innebandyserien drar som sagt igång till helgen. Just nu är jag dock nere i en "svacka" och tycker faktiskt inte alls att det känns speciellt kul.. Formen känns bra, men det är ändå något som ligger och "gnager"...Men det kanske går över? Vi får se helt enkelt!

På lördag är det dags för Sebastians kalas, han fyller 4 år! Tiden går som sagt väldigt fort.. Enligt mamma L så önskar han sig följande; paket för att det är så roligt, och gärna något blått. Någon som har förslag? Skall bli kul att få träffa alla goa vänner också, long time no see! Hoppas få träffa fler den 2/10, då det vankas fest!

Ja just det, jag har klippt av mig håret också!


Klippt!

I går var det dags för Leah, att för första gången, besöka frisören. Vi var lite "oroliga" och funderade väl kanske lite över hur det skulle gå. Leah är ju inte ett jättefan av att sitta stilla allt för länge. MEN, hon var jätteduktig! Gumman fick sitta i mitt knä och läsa lite böcker och titta i spegeln. Hon fick titta lite på Ulles sax och hennes vattenflaska och sedan var det bara att köra! För att citera Leah's dagisfröken när vi lämnade henne i morse; -Nämen, vilka fina ögon som har tittat fram! Luggen var verkligen vansinnigt lång... Alltid när man kommer från frissan så ser håret väldigt "tillrättalagt" ut, och det tycker jag inte är så fint, i allafall inte på barn. Men när vi har badat Leah i kväll och fått rufsa till det lite så kommer det nog att bli jättebra!

  

Ikväll är det innebandyträning som gäller. Skall bli skönt att få röra lite på sig. Det har varit lite av den varan nu i veckan eftersom Magnus har varit sjuk. Det är ju inte direkt vilosamt att vara hemma med Leah när man är sjuk. Får springa extra mycket ikväll!

Om knappt en vecka är det seriepremiär! Det är sjukt hur fort sommaren har gått!

 


Cuphelg!

Björnslaget gick av stapeln i helgen och det var en späckad, rolig helg!

Matchen mot Älvstranden (gamla goa PIB'are) förlorade vi med 3-1, hade inte räknat med seger, utan siktade in mig på att dela ut ett par goa proppar i stället. Tror att jag lyckades med det! ;)

På lördagen följde Leah och jag med till Magnus (IBF Göteborgs) tidiga match (09:40) och kikade. 6-0 tror jag att de vann med. Sedan åkte vi hem för att Leah skulle få sova och vi lämnade kvar Magnus i Lundbystrand eftersom de hade match redan kl 12:10 igen. När klockan var halv två kom Marita hem till mig och Leah och hjälpte mig att passa Leah så att jag kunde åka tillbaka till hallen igen för att kika på Magnus match och för att, lite senare, spela själv. Tanken var att Moffa, Mita och Leah skulle komma ut och kika på min match, men eftersom det var nästan en timmas förseningar så gick de stanna hemma och mysa i stället. De åkte istället för att hälsa på hos Moster Mia. Mia bjöd på blåbärsglass och enligt rapporterna så var det väldigt populärt hos lilla fröken Sundell! Som förövrigt just hade smällt i sig TRE stora wienerkorvar och en massa makaroner...

Får andra match för kvällen blev även den en 3-1 förlust, denna gång mot Guldheden. Jag började må dåligt i slutet av matchen och när jag kom hem så hade jag feber... Det innebar att jag fick lämna återbud till kvällsmatchen som vi hade kvar att spela - SURT! Dessutom började Magnus att känna sig dålig lite senare på kvällen och han fick också feber, närmre 40 grader. Ni som vet hur det är när karlar har drabbats av en lättare förkylning, kan tänka Er hur dålig han var... Att bli väckt 01:30 för att serva med värmekudde, termometer, dubbla täcken och Alvedon, när man själv inte mår riktigt bra - mindre roligt!

Själv mådde jag dock mycket bättre när jag vaknade på morgonen så jag och Leah bestämde oss för att följa med Moffa till Borås Djurpark. Pappa hade fått fribiljetter från jobbet, det var nämligen Elfsborgsdagen, och Ellos sponsrar ju Elfsborg. Mycket folk - men kul! Tyvärr hade Leah inte vaknat på sin bästa sida och var lite gnällig under dagen, men man kan ju inte vara på topp jämt!?

Ikväll hoppas jag att jag kan komma i väg till gymet, det beror väl på hur Magnus mår, om han orkar ta hand om gumman.


Nya erfarenheter...

... är inte alltid av godo...

I tisdags var det dags för mig att VABBA för första gången. Leah hade lyckats dra på sig hög feber och mådde inte alls bra. 39,9 var tempen uppe i som mest, då var hon inte fräck! Så tyst och stilla har jag nog aldrig sett henne. Magnus fick vara hemma i går också men idag är hjärtat på dagis igen. Det uppskattade hon! Blir ju långtråkigt att vara hemma förlänge utan kompisar!

I går kväll så åkte vi en sväng till pappa och Marita, Leah har pratat så mycket om dem nu de senaste dagarna. Hon talar om när det blir för länge mellan gångerna! Tydligen är en vecka för länge, glad blev hon i allafall! Både över att få träffa Moffa och Mita och över att få klappa Festis! När vi skulle åka hem ville hon inte släppa Moffa utan tyckte att han skulle följa med hem. Så gott att se!

Innan vi körde upp till M&M så stannade vi till en liten stund på lekplatsen som ligger strax nedanför där de bor. Rutschkana och gungor uppskattas ju alltid. I går var "sköldpaddan" extra populär.

 

Ikväll har Magnus träningsmatch så jag tänkte att jag skulle ha en riktig hemmakväll, kanske poppa lite popcorn och bara slappa framför TV'n när Leah har somnat. Inte så ofta man har möjlighet att göra det nuförtiden.
En tvätt måste jag nog tyvärr fixa, men man kan ju slappa under tiden som maskinen går.

I morgon är det dags för Björnslaget, skall bli kul med lite tävling! Vi möter gamla PIBare i första matchen i morgonkväll, extra roligt!

På söndag (jag räknar ju inte med slutspel för oss) blir det förmodligen ett besök på Borås Djurpark. Det är Elfsborgsdagen och eftersom Ellos sponsrar Elfsborg, så har pappa fått några gratisbiljetter. Gratis är ju alltid gott!


Övning ger färdighet!

I fredags var det dags för Leahs första simskola för säsongen. Tyvärr verkar det som om Vattenpalatset har delat in oss i fel grupp... Kunskapsmässigt så ligger Leah på samma nivå, men det funkar inte så bra med en liten tjej som snart skall fylla 2 tillsammans med 15 tokiga 4-åringar... Magnus skall ringa dem i dag och se om vi kan få till en bättre lösning. Leah är ju jätteduktig i vattnet men blir ju såklart lite orolig när det bufflas och stökas alldeles för mycket runt omkring henne. Om de inte kan lösa en plats till oss i en mer lämplig grupp, så hoppas jag att vi kan få omvandla det vi har betalt för till ett säsongskort till familjen. Då kan vi ju ändå gå och bada ofta och så kan vi underhålla Leahs kunskaper tills hon blir lite äldre och kan ta nästa steg!

På lördagen var det dags för Sofia's 30-års fest. Det var bara att fixa flätor i håret, dra på sig cowboyhatten och ladda pistolen. Det var en mycket trevlig fest, om än lite kallt, tur att det fanns lite filtar att låna. Vem tänker på att det nästan kan landa på nollan på kvällarna när det fortfarande är så varmt på dagarna? Ladan skyddar ju mot vind osv, men den håller ju inte direkt värmen. Miljön var dock verkligen "Best Western". Grillade hamburgare och bruna bönor stekta på en murikka, mer tidsenligt kan det väl knappast bli!?

  


På söndagen var det dags för säsongens första träningsmatch. Vi skulle upp till Fristad för att möta det lokala damlaget, ett lag som tydligen huserar i Västa Götalands div 2. Vi gjorde en bra match och lyckades vinna med 5-4. Får ses som en helt godkänd insats och en bra premiär för vår del. Försäsongen har ju inte direkt kunnat planerats efter de nya förutsättningarna som helt plötsligt dök upp! Till helgen är det Björnslaget som gäller och sedan är det inte många veckor kvar till seriepremiären. Skall bli spännande att se om vi kan skrälla och få med oss ett par poäng under säsongen!

Nu hoppas vi att Leahs hosta, som dök upp i går, inte blir värre och att hon snart blir av med den lilla förkylning som hon har dragits med senaste veckan. Själv känner jag mig äntligen piggare från monsterförkylningen och hoppas att det sista också snart skall vara borta! Dagisbaciller - Veckans Kalkon!


Fredagsmys och fotboll!

Veckans sista dag och förutom att se fram emot fredagsmys och fotboll i kväll så gläds jag åt att min förkylning äntligen börjar gå åt rätt håll. Skulle vara riktigt trist att behöva ställa in träningsmatchen på söndag också, ser framemot lite matchnerver!

Ikväll är det alltså dags för Hamrens "leende landslag" att göra tävlingsdebut. Skall bli spännande att se! Hoppas att Zlatan får sätta några baljor och att Toivonen får plats i laget. Jag gillar Ola, han har fart och fläkt i sitt spel,  och jag tror att Zlatan/Ola kan få till ett bra samarbete. Spännande och se också hur Zlatan kommer att fungera som kapten, "på riktigt" så att säga. Om man skall tro Aftonbladet, och det skall man väl eftersom allt som står i tidningarna är sant, så verkar övriga spelare i landslaget gilla valet av kapten. Att han är Sveriges, individuellt sett, skickligaste spelare råder det väl inte något tvivel om. Men det är ju andra saker som är viktiga för en kapten också.

I morgon är det dags för Western fest, Sofia fyller 30 och det vankas maskerad! Hade först tänk att återanvända mina can-can kläder från Kräftcyklingen eftersom saloonflickor och can-can dansare i det närmaste ser likadana ut. Men nu har jag tänkt om och tänker svida ut mig som cowgirl. Jag älskade att leka cowboy/indian när jag var liten och det är väl aldrig fel att återuppleva sin barndom?

Tänkte se om vi hinner klämma in ett besök på Liseberg i morgon också. Leah älskar ju karuseller och det vore kul att hinna med ett besök till på Liseberg innan de stänger för säsongen. Förhoppningsvis är det inte överdrivet fullt med folk där i morgon. Får se om vi kan prova lite nya attraktioner med Leah då, vi har ju faktiskt inte provat på så många ännu, även om det finns en hel del som hon faktiskt får åka!

Party On Garth!

The winner takes it all!

I går var det dags för ASECO-golfen på Kungsbacka GK. En kul tillställning där man får möjligheten att komma ut från kontoret och lira lite golf med kunder och kollegor! Trots att banan var riktigt blöt på sina håll måste jag nog ända säga att jag tyckte att det var en trevlig bana! Kanske att slutresultatet spelade in? Första 9 hålen skrapade jag ihop 13 pinnar. Konstigt eftersom jag tyckte att spelet stämde ganska ok. Men det är klart, när bollar pluggas och man inte hittar dem så rinner det ju i väg ett par extra slag.. De sista 9 däremot, då fick jag verkligen resultatet med mig. 22 pinnar och 38 slag, väldigt nöjd med detta såklart! 35 poäng räckte till seger i tävlingen och jag fick med mig en fin(?) buckla hem som nu står och lyser upp tillvaron för mig på kontoret!



Missade tyvärr träningen i går eftersom jag fortfarande är ordentligt förkyld, nedrans dagisbaciller! Fast man får väl vara tacksam sålänge det är jag som drabbas värst och inte Leah! Verkar som om jag får ställa in träningen även i kväll och koncentrera mig på att vara hemma och tvätta i stället... Hoppas dock vara tillräckligt kry för att vara med på säsongens första träningsmatch med innebandyn. Det börjar ju närma sig seriestart nu! Trots att vi har varit ganska få spelare på träningarna under sommaren så har det ändå kännts som att vi har fått ut mycket av träningarna. Alltid en nytändning med lite nya lagkamrater och nya tränare!

Igår var vi hemma hos Moffa och Mita och hälsade på en liten stund. Meningen var att vi skulle dit och låna lite rekvisita till lördagens westernfest. Det slutade med en brakmiddag och en mycket trevlig kväll. Som alltid hos Nilsson/Magnusson! Leah åt som en häst och hade inte ätit färdigt ens när vi fyra vuxna hade ätit klart. Jag hoppas att det innebär att hon kommer att äta bra på dagis idag. De senaste 4 dagarna har hon nämligen fått 3 nya tänder och har därmed varit lite kingig med att tugga, så hon har inte varit så matfrisk. Men hon tar väl igen det som vanligt.

Njut av vädret och ha en go dag!
Kram På Er!