Autocorrections!

Dessa satans Autocorrections, Chipp och Putt på Er skulle det ju såklart stå och inget annat!

Vi har haft en härlig Valborgsmässoafton! ...

img_4068 (MMS)

Vi har haft en härlig Valborgsmässoafton! Jag startade dagen med ett svettigt och härligt MRL 75 pass. Dyngblöt var jag efteråt! I dag fick jag gåshud mitt under konditionsdelen. Jag som bara brukar få gåshud i samband med matcher, så gott  Efter träningen så hämtade Magnus och Leah mig. De hade varit och kikat lite på Lerums Loppet, det hade tydligen varit väldigt spännande för när vi frågade Leah om hon ville springa nästa år svarade hon; -Absolut säkert! Efter Leahs sovstund tog vi en cykeltur runt kvarteret. Leah cyklade och jag och Magnus promenerade. Längsta turen för hjärtat på trehjulingen hittills.  Efter lunch och lek begav vi oss till farmor och Olle och överraskade dem med jordgubbar och glass. Med tanke på vädret så hade det lik väl kunnat vara midsommar istället för Valborg! I morgon blir det första golfrundan för säsongen, lovely! Chipp och Pitt på Er!


It's Friday I'm in love!

Underbara fredag och vackert väder. Lovely!

Kunde inte hålla mig från gymet i går utan när Magnus kom hem på kvällen svidade jag om och stack i väg och körde ett Body Step pass. Det var riktigt svettigt. Märks att det börjar bli "sommar" för trots fläktar och AC i träningslokalen så är det riktigt varmt och kvavt. Men det kanske gör att man bränner bort lite extra, vad vet jag?! Det känns så skönt att ha kommit i gång ordentligt med träningen igen efter knäskadan och operationen. Det känns som att min kropp bara har "gått och väntat" på att få köra på ordentligt. Det har hänt en hel del med kroppen, bara under de senaste två veckorna. Nu skall jag bara komma i gång med ordentliga gym-pass också, så kommer det att kännas alldeles finfint! Lite snygga axlar och armar lagom till linnesäsongen har väl aldrig suttit fel? :)

Valborgsmässoafton tänkte jag starta med ett MRL 75 pass och sedan blir det mys med familjen resten av dagen. Kanske en cykeltur upp till Nääs och kika på firandet och brasan där, perfekt om vädret håller i sig!

På söndag vankas också säsongens första golfrunda, skall bli så gott!

Känns som att det kan bli en bra helg, på alla sätt och vis!

Ha en go´fredag!



Den här bilden tog jag med min telefon i går. Leahs dopträd (körsbärsträd) blommar för fullt, så vackert!

(dessutom börjar det komma blomknoppar på äppleträdet så nu prunkar det förfullt hemma i Sundells trädgård...)


Ordning och reda, pengar på fredag?

I morse när jag passerade genom Nordstaden på väg till jobbet så jag en kvinna iförd Samhall kläder som stod och tvättade golvet. På hennes T-shirt stod det; Arbetsglädje.

Det tyckte jag var fint!

Avd... Man skall vara glad för vad man har...?

Thursday I dont care about you...

Torsdag i dag, som alla andra torsdagar... En ganska seg dag tycker jag, nära helg men ändå inte på något sätt...

Magnus har utvecklingssamtal hela denna vecka och det blir därför sena jobbkvällar för honom. Så ikväll blir det lite tjejmys med spagetti och köttfärsås. Själv tänkte jag kombinera köttfärsåsen med Keso och grönsaker.

Eftersom det inte blir någon träning i kväll så får det bli en dag med lite mindre kolhyderater... I övrigt har det gått förvånansvärt bra med att utesluta alla godsaker. Visserligen så har det knappt gått en vecka ännu, men brukar inte suget vara som störst de första dagarna? Träningen har gått fint och det känns kul att man redan har kunnat skönja framsteg! Får se hur sent det blir för Magnus i kväll, kanske att jag kan klämma in en löprunda (eller en PW om knät skulle strejka alldeles för mycket) vi har ju trots allt motionsspåret precis utanför dörren.

Ha en go dag!

Härlig morgon!

Tog en tur med cykeln i morse och lämnade av Leah på dagis. Det var vackert ute men lite kallt så det blev till att leta upp mössa och vantar till Leah. Kändes lite konstigt efter den här påskens väder...

I dag väntar ett besök hos frisören, skall bli skönt. Har skjutit upp det alldeles för länge nu.

I kväll blir det ett Indoor Walking pass och sedan (eller innan) ett styrkepass. Gott! Har bestämt att det är nolltolerans på godsaker som gäller fr.o.m. I dag och fram till semestern. Därmed slängdes resterna från påskens godis ut ur skåpen i går kväll, kändes bra faktiskt!

Ha en go dag!

Lovely Easter!

Vilken fantastisk påskhelg det har varit. Ett underbart soligt och varmt väder som nästan påminner om svensk högsommar! Det har nästan kännts mer som ett sommarlov än ett påsklov... Det känns som att man har varit ledig betydligt längre än 5 dagar. I torsdags kom familjen Pettersson över och grillade, det var väldigt trevligt och barnen lekte och hade kul tillsammans. T hade dessutom gjort en av de godaste chokladkakor som jag någonsin har ätit. Sjäva kakan innehöll nedsmält 70% choklad och ovanpå var det en smet av smälta After Eight's. Som bara råkar vara min favoritchoklad... Så nu vet jag vad jag skall bjuda på min sista dag på jobbet! (måste bara få tag på receptet först...)

På långfredagen bestämde vi oss för att ta en cykeltur till Lerum och den stora lekparken vid Aspen. Vi satte oss i parken och käkade lunch och lekte en bra stund efter det innan vi cyklade hemåt igen. Det blev väl en tur på ca 2,5 mil. Det var inte bara mamma och pappa som var trötta på vägen hem, Leah somnade i cykelstolen så vi fick leda hem cykeln den sista biten. Det såg lite obekvämt ut för Leah med huvudet hängande framåt med en stor cykelhjälm på...

   

Påskaftonen firade vi tillsammans med Moffa, Mita, Syster och Lars i Björboholm. God mat, lite badminton i trädgården och såklart en del solande på den härliga altanen. Mysigare påskafton går det knappast att få!

 

På Påskdagen var vi bjudna till Eva-Britt och Olle tillsammans med Johan, Sanna och Olles dotter Jenny. Efter en god middag bestående av lammstek och potatisgratäng packade vi ryggsäckarna med fika och gav oss ut på en promenad i naturreservatet. Några blåsippor hittade vi men det har blivit mindre de senaste åren. Dessutom kanske en del redan hade hunnit blomma ut, men de vi såg var vackra. Te och blåbärsmuffins smakar väl häller inte så mycket bättre än ute i naturen?

  

I dag började Leah och jag dagen med att ta en cykeltur runt Sävelången. Kommunen rustade upp slingan förra året och nu är det en riktigt fin slinga på ca 8 km som man kan cykla, springa eller gå runt. Vi cyklade förbi Nääs slott och sedan stannade vi till en stund för att kika på de alldeles nyfödda lammen som nu har flyttat ut och blivit grannar med badplatsen. Sedan tyckte Leah att vi skulle ha fika också och eftersom cafét öppnade lite tidigare än de egentligen skulle så hann vi med att äta varsin chokladboll och dricka ett glas saft innan cykeln ville hem igen. En underbar morgon!

    

Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att överraska Leah med att åka till Liseberg på eftermiddagen, så efter hennes tupplur så packade vi bilen och gav oss iväg till Liseberg. Ett besök som inte kan beskrivas på något annat sätt än succé. Nu hade Leah blivit tillräckligt lång för att få prova på en hel del nya karuseller. Jag fick äran att följa med på hennes första åktur på "Rabalder". Jag var lite ängslig för att hon skulle tycka att det skulle vara lite läskigt men när hon under varv två utbrast, -Va roligt mamma!, så slappnade även jag av...

 

Nu är det dags för lite tvätt och kvällsstök innan en ny arbetsvecka tar vid.
Godnatt alla!

Svettigt värre

Kvällens MRL pass blev en riktigt svettig historia. Jag skämdes nästan över att gå in på ICA efteråt. Men saknas det frukostmat så saknas det frukostmat... Nu väntar avkoppling i soffan, lite fotboll och en kopp te, välförtjänt om jag får säga det själv. Morgondagen får bli en vilodag från fysiska aktiviteter, med undantag av lite trädgårdsarbete. Sedan vankas det grillmiddag och besök av goa vänner! Glad Påsk!

Träning, Semester och nya utmaningar...

Ja det har varit en händelserik tid i familjen Sundells liv de senaste veckorna.

Vi fick tag på en resa till Teneriffa lite oförhappandes och drog i väg en vecka till värmen. Behöver jag säga att det var helt UNDERBART!? Knappt ett moln på hela veckan och riktigt varmt, till och med så att vi fick plocka fram parasollen i bland. Poolerna var härligt uppvärmda så det blev mycket bad. Leah fullkomligt bodde i vattnet så vi fick hämta upp henne med jämna mellanrum för att hon inte skulle bli alldeles för avkyld. Vi bodde på ett hotell strax utanför Los Christianos som hette Blue Star Oasis. Ett fantastiskt fint hotell med ett alldeles underbart poolområde. Det var två STORA "vuxen-pooler"och en fin, men dock lite liten barnpool. Vi valde att bo lite utanför "smeten" så det blev ett par fina promenader under veckan, men eftersom vi tycker om att röra på oss så passade det oss alldeles ypperligt. Speciellt bra kändes det när man ställde sig på vågen när man kom hem och upptäckte att det faktiskt hade gått åt rätt håll. När hände det under en semester senast?

Här kommer lite goa bilder från vår härliga semester;

    

Apropå vågen... Nu när knät blir bättre och bättre så känns det skönt att ha kommit i gång ordentligt med cardio-träningen igen. Nu har jag bestämt mig för att följa mina framsteg noga och dokumentera allt som sker i kroppen. Blir spännande att se, kan också hända att jag delar med mig av framstegen på bloggen... Men bara kanske... :)
Den senaste tiden har träningen sett ut som följer;

Torsdag 14/4   60 min Body Step

Lördag 16/4     75 min MRL

Måndag 18/4    30 min Indoor Walking + Styrka och Rehab på gymet

Tisdag 19/4      60 min Body Step + Cykling till gymet, ca 6 km
(med en extra vikt på cykelt i form av Leah i barnstolen)

Onsdag 20/4     Ikväll vankas det 60 min MRL


Resterande del av veckan jag jag lagt in lite andra pass, men det tar vi senare.


Det vankas också lite nya utmaningar på arbetsfronten from 16/6, spännande!

Nu ser jag dock fram emot lite påskledigt tillsammans med övriga famlijen som är hemma och firar påsklov. 5 härliga dagar tillsammans på raken, underbart. Nu hoppas vi bara att solen bestämmer sig för att komma tillbaka och stanna över helgerna!