Födelsedagar!

I dag är det mitt stora hjärtas födelseda och imorgon är det dags för Leahs.

Vi startade dagen med lite paket och frukost för Magnus på sängen. Sedan lite mys i soffan och lite kikande på Barnkanalen innan det var dags att ge sig av mot gymet för Funky kidz.

Hem och laga lunch och sedan en sväng för att kika på lite innebandy i Rydsbergshallen. Det var kval för DJ18 till SM. Kul för många av mina lagkamrater då tjejerna lyckades ta sig vidare till nästa steg i tävlingen!

Sedan hade vi bokat bord på Amazing Thai för lite födelsedagsmiddag. Leah tyckte det var jättegott och satt lungt och fint och käkade i nästan en timma, rekord! Efter den avslutande glassbuffen var det dags att åka hem och göra kväll. Behöver jag säga att det var en förväntansfull tjej som somnade gott?

Nu vankas det lite paketinslagning och så tänkte vi avsluta kvällen med att hyra en film. I morgon är det inte bara gummans födelsedag utan också studiedag på förskolan, bra timing!

Så förutom kalas och familjemys så tänkte vi även överraska Leah med att gå på bio. De visar nämligen Nalle Puh på biograf Vågen här i Lerum.

Ha en go kväll alla!

Jag och Leah tittar på kocken som tillagar hennes mat, spännande!


Skolkort

Leah dagiskort kom i dag. Stolt mamma måste ju få visa kortet, tyckte det blev jättefint!


Kött...

När vi satt och åt kvällsyoghurten så frågade jag Leah vad hon ville bjuda på för mat på sitt födelsedagskalas på måndag. Följande konversation utspelade sig;

-Leah, vad vill du bjuda på för mat på ditt kalas?
-Kött!
-Men vad då för kött?
-Kött som är lagom för gästorna såklart!

Så nu har jag fullt upp med att försöka komma på vilket kött det är hon menar, någon som har något förslag?


Älskade gumman i full fart med rockringen på Funky Kidz.

 


Att andas eller inte?

Har varit hos doktorn eftersom jag tröttnade på att hosta sönder lungor och diverse andra kroppsdelar... Hade hoppats på att komma hem med mirakelmedicin mot hosta (har hört att det finns en variant med morfin i) men icke... I stället fick jag finna mig i att doktorn ordinerade mig att genast börja använda min astmainhalator igen. Så nu hat jag fått nytt recept och hämtat ut nytt Ventoline...

Vet inte om jag skall gråta efter att astman har gjort comeback efter mååååånga års frånvaro, eller om jag skall skratta för att medicinen faktiskt har hjälpt!?


Plötsligt händer det!

När man har en nyfiken liten tjej hemma så händer det titt som tätt att saker och ting försvinner spårlöst, som tex fjärrkontrollen till den elektroniska fotoramen...

Men när man minst anar det hittar man det efterlängtade föremålet, i Leahs byrålåda, ordentligt nedstoppat bland strumpbyxorna...


Härlig helg!

Helgen började med att Magnus och jag, direkt efter jobbet, begav oss till St.Jörgens för "Fredagsmys". Spa, god middag, övernattning och en härlig hotellfrukost! En kanonstart på helgen helt klart!

Dessutom spelade tjejerna i laget hem tre pinnar genom att vinna med 9-5 mot Lindome. Gott att nollan i "vunna matcher" kolumnen är borta!

I lördags fyllde min syster år så vi åkte direkt från St. Jörgens till Mia och Lars för lite kalas. Där serverades det en god kantarellsoppa och en fantastisk chokladtårta till efterrätt! Leah var så stolt och glad för de fina kylskåpsmagneterna i trolldeg som hon hade gjort till moster i present. 

När kalaset  var slut lurade vi med oss min käre far och åkte vi direkt till Nolhagahallen i Alingsås. Lerums herrar (som ju Magnus är tränare för) skulle ta sig an IBK Alingsås (serieledare). FBC Lerum tog hem matchen med 9-3 och det var aldrig något snack om saken. Den här matchen var Lerum bättre, på alla positioner. Hoppas nu att killarna har fått upp farten, för så här bra har laget kapacitet att var i alla matcher!

Dagen i dag (söndag) startade vi med att få en sovmorgon eftersom Leah sov ända till kl 08:00. Inte ofta man får två sovmorgnar på en hel, det får gärna bli en vana! Sedan drog vi i väg till gymet för Leahs Funky Kidz kurs. I dag var Funky på besök och tittade när barnen dansade Funkydansen. Leah älskar verkligen att få dansa och röra på sig och det värmer i mamma-hjärtat när man ser hur glad och engagerad hon är.

På eftermiddagen hade vi bokat play-date med en av Leahs kompis W från förskolan. Det blev en härlig eftermiddag med mycket lek och bus. Dessutom gav vi oss ut på en tur till lekplatsen och en mysig promenad längs med sjön, det var ju så fint väder! Jag passade på att ta med mig kameran, har varit alldeles för dålig på det den sista tiden. Fick några riktigt fina bilder på barnen och några fina naturbilder.

Jag älskar att fota, får nog ta och anmäla mig till en fotokurs och försöka lära mig lite mer.
Här kommer i alla fall några bilder från idag!








Sjuk? Nä inte längre...

Min man vet hur han skall få sin krassliga fru att må bättre. En kopp te, en påse med salta godisar och hockey på tv!


Innebandy

Pappa lär sina elever att spela innebandy, men de kan inte göra mål!

Leah, snart tre år...


After dagis

Leah tycker ibland om att sitta ner en stund och titta på lite film när hon kommer hem från en fartfylld dag på förskolan.

I dag blev det Pippi Långstrump i väntan på den ungsbakade falukorven... Onsdagsmys!


VAM - Vård Av Mamma

Ja det är vad jag har ägnat mig åt i sedan i söndagskväll. Det är kanske inte så konstigt att turen nu har kommit till mig med feber, halsont och hosta. Alla på jobbet har varit hemma i omgångar och dessutom har både Magnus och Leah haft samma skit. Så i dag har jag varit sängliggande och inte förflyttat mig speciellt många meter. Turerna har gått mellan sängen, badkaret och tv'n... Har dessutom tagit mig till kyskåpet ett par gånger för att få fyllt på glaset med blåbärssoppa. Men nu på kvällen känner jag mig faktiskt lite piggare så jag hoppas att det är på bättringsvägen!

Söndagens match var ingen höjdare någonstans! Varken spelare eller ledare gjorde någon av sina bättre insatser. Coachningen var obefintlig precis som inställning och skärpa hos spelare, och faktiskt, även hos motståndarna. Hur konstigt det än kan låta när man förlorar med 11-2.. Men jag säger som en annan gammal damtränarlegendar som var på plats i hallen sa;
-Det lilla spel som var stod Ni för, men Ni bjöd ju Kungälv på kalaset!

Nya tag och nya matcher väntar dock och vi hoppas på att spräcka nollan i vinstkolumnen snarast möjligt!

Nu ligger Leah i sängen och sover sött efter lite mys och godnattsaga. Magnus är i väg på sin innebandyträning och försöker få till något riktigt bra inför helgens möte med serieledarna tillika nykomlingarna, IBK Alingsås! Spännande!

Själv funderar jag på om jag skall tappa upp dagens andra bad och tända mitt favorit ljus och sjunka ner i det varma vattnet och fortsätta min VAM dag!


VAB - Vad gör man?


I dag är det min tur att vara hemma med sjuk Leah. Vad gör man på en VAB dag egentligen är det ok med film och Barnkanalen hela dagen?

Så får det bli här i allafall. Leahs favoritsysselsättning är ju inte annars att sitta still men framför tv och film funkar det bra. Vi börjar därför Stor och Liten och fortsätter sedan med Nicke Nyfiken....


EM - Here we come!

Fotbollsmatchen i går och slutresultatet, och innebörden av detsamma, kan väl knappast ha undgått någon?

En match som var den roligaste jag har sett på länge! Kim var kung, Elmander gör aldrig en dålig match, och min favorit Ola fick också hänga en balja, gott! Nu diskuteras det hej vilt om en spelare som inte ens var med i går, Zlatan såklart. Jag tycker att Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare men i det Zletna skick som han verkar ha befunnit sig det sista så tror jag att landslaget klarar sig bättre utan honom. När han inte är på topp känns det som att han snarare sänker laget än bidrar med något bra. Bara för att man gör många mål betyder det ju inte automatiskt att man är bra, eller?

Därför får vi hoppas att Zlatan kommer på topp till EM för då kommer vi att behöva honom!

På hemmafronten ligger det en snorig och hostig tjej och kurerar sig tillsammans med pappa. Tråkigt när de små är sjuka, barn skall vara friska och glada!


Game Over!

Tyvärr slutade seriepremiären med 6-3 förlust. Positivt var dock att vi vann 7 minuters boxplay (5+2 min) med 2-0 och avslutade matchen snyggt! Just ja, mina snygga och släta ben var ju också något att ta med sig!

Ikväll väntas fotbollstittande, rytmik, träning och klädmärkning. Det är marknad i Lerum på lördag och jag tänkte försöka rensa lite i Leahs garderob. Kanske fylla på med lite "nytt" också!

Är det förresten någon som har lust med en Wordfeud match? Leta upp mig på Snakanson!

Lycka till!


Game Over?


Stubb eller inte?...

Insåg just att mitt stubb på benen verkar ha passerat stubbstadiet.. Ok, jag får väl göra något åt det då, det är ju trots allt seriepremiär i morgon och då får man väl se hyfsat respektabel ut. Men det är inte utan att man önskar att man vore målvakt, att raka benen kan ju vara något av det tråkigaste som finns. Näst efter att plocka ur diskmaskinen och dammsuga då....

Stubb eller inte, det är frågan...


Innebandy ?

I går kom min älskade pappa och passade Leah så att jag skulle kunna åka och träna innebandy. Leah var så glad över att få leka en stund med Moffa alldeles själv. Moffa själv var också ganska nöjd över att få somna i Leahs säng tillsammans med henne.

Åter till innebandyn, en riktig skitträning var det. Känns som att det ligger lite anspänning på laget, det är ju trots allt premiär på fredag. Men det sägs ju vara bra med dålig genrep. Ny träning i morgon igen, bara att ta nya tag...

Hoppas att tågen funkar ordentligt i dag, det har varit katastrof två dagen på raken nu...


Underbara unge!

Leah till en av hennes fröknar på förskolan;

-Varför har jag så litet namn, jag är stor tjej nu?!

Kan man annat än att älska den ungen?


Plötsligt händer det, Digster!

Det var längesedan man kom med i en Buzzador kampanj men nu har jag fått möjlighet att vara med och testa Digster.

Digster är en musiktjänst som tillhandahåller spellistor för tex Spotify. Skitbra tycker jag eftersom min fantasi alltid tryter när man sitter och letar efter något bra att lyssna på... Det finns massa olika genrer på listorna så man kan alltid hitta något som passar.

Du kan också testa Digster Premium gratis om du går in och anmäler dig på digster.se och använder dig av följande kod; buzzador

Vad tycker du?


Övningskörning på "hög" nivå?!

Känns som att den här blivande körkortsinnehavaren har lite kvar att öva på, eller?