Vintern rasar...

I dag firar vi in våren med ett härligt pass på lekplatsen. Så underbart härligt att äntligen kunna vara ute lite längre stunder och njuta av solen!


The good and the bad...

...Här kommer en liten bild på mina "fina" innebandyknän. Nu har det gått 4 veckor sedan smällen jag åkte på men fortfarande är det vänstra knät rätt svullet...

Det läskigaste är nästan all vätska som man kan "flytta runt" i knät och få till diverse roliga figurer av.


Here we go again...

... Ja, är det inte det ena knät, så är det det andra. Nu är det mitt vänstra knä som har pajat och det verkar som att jag snart skall behöva genomgå min tredje(!) knäoperation...

Surt som fan! Det innebär också att klubban har lagts på hyllan för all framtid... (fast kan Ara så kan väl jag?)

Hur som helst så säger de primära undersökningarna att menisken är paj, någon form av broskskada har uppstått (som orsakat all vätska som jag har i knät) och någon typ av skada på ligament...

Bara att "hoppas" att ortopeden beslutar om en snabb åtgärd så att man slipper gå med detta allt för länge. Man vill ju gärna kunna bli "frisk" till sommaren och inte missa en golfsäsong till...


Hur skall man göra när man blir arg?

Några av mina vänner på Facebook (med barn såklart) delade med sig av följande länk; 
http://petrakrantzlindgren.wordpress.com/2012/02/19/nar-du-skaller-pa-mig-mamma-ar-det-svart-for-mig-att-alska-mig-sjalv/

Denna text fick mig att tänka på någonting som Leah sade till mig häromkvällen när jag hade skällt på henne (varför jag skällde har jag dock glömt bort);

-Mamma jag blir orolig...
-Varför blir du orolig älskling?
-För att du kanske inte min bästa vän längre...

Ja vad säger man, man får hyfsat dåligt samvete..
Man tänker kanske inte riktigt på hur sårbara barn är och hur mycket tankar och känslor som faktiskt far runt i deras små huvuden.

Man blir arg (och det måste man ju få bli ibland) på sina barn och då kanske man inte alltid tänker på hur det man säger (även om man själv tycker att det faktiskt är helt ok att uttrycka sig som man gör) påverkar barnet. De har ju en förmåga att tolka saker på andra sätt än vad man själv skulle göra...

Leah är, och har alltid varit, ett väldigt verbalt och känslomässigt, barn. Det kommer mycket kloka tankar från henne och jag skall verkligen försöka att tänka till en extra gång på hur och vad jag säger. Man vill ju att ens barn skall bli en stark och självständig individ och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag, på något sätt, medverkar till att Leah växer upp med dålig självkänsla.

Jag älskar dig min fantastiska dotter!


Jag tar mig friheten att publicera ett fantastisk utdrag ur Petras text nedan (men se till att läsa hela inlägget själva);

H: Mamma, jag vill säga en sak till dig… Jag kommer alltid att älska dig!
Jag: Och jag vill säga en sak till dig. Jag kommer alltid att älska dig! Jag är nyfiken älskling… Älskar du dig själv också?
H: Oftast gör jag det. Men när du skäller på mig är det svårt för mig att älska mig själv.
Jag: Oj, det där vill jag gärna att du berättar mer om!
H: Jo, när du pratar med arg röst så känns det som att jag är dum och när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv.
Jag: Vad skulle du vilja att jag gjorde istället för att skälla på dig?
H: Du vet ibland när du sjunger mamma och jag ber dig att vara tyst? Och så är du tyst en stund och så börjar du sjunga igen?
Jag: Ja…?
H: När du börjar sjunga igen då är det ju bara för att du hade glömt att jag bad dig att vara tyst, eller hur?
Jag: Ja.
H: Så är det för mig också mamma. Om jag inte gör som du vill så är det bara för att jag har glömt vad du vill. Om jag går ner på mitt rum på morgonen för att hämta kläder till exempel och så kommer jag inte upp igen. Då behöver du inte bli arg på mig för då har jag bara glömt att jag skulle hämta kläder för att jag såg något annat roligt på mitt rum och så började jag hålla på med det. Så då räcker det om du säger till mig med trevlig röst.
Jag: Tack för att du berättar det här för mig! Jag gillar när du berättar hur jag kan bli en bättre mamma för jag älskar dig och vill vara en så bra mamma som jag kan vara.
H: Mm… Mamma, ska du vara hemma med mig imorgon?
Jag: Ja, det är söndag så vi skall vara hemma tillsammans hela dagen.
H: Bra, då kan vi prata mer om det här imorgon. Du kan ta fram papper och penna och anteckna det jag säger så att du kommer ihåg det sedan.


Fried Eggs?

Satt i soffan och läste en tidning i helgen när Leah kommer och "avbryter" mig.

-Skall vi spela Steka Ägg mamma?
-Ja det kan vi göra.
-Då skall jag krossa dig!

Undrar vart hon har fått tävlingsinstinkten i från?..


Baka kaka

Min lilla tjej älskar när det är hennes mors tur att stå för fikat på jobbet. Undrar varför?

Idag hjälpte hon till att baka en kladdkaka och ananaspaj. Till det blir det vaniljvisp och vispad grädde...

Har ni aldrig provat ananaspaj? Gör det! Det är jättegott, faktiskt mycket godare är man kan tro!


Vackert land!

Det var en härligt, vacker, vintervit morgonpromenad i dag!

Jag älskar vintern och önskar att jag också kunde fira sportlov med resten av familjen. Kanske tillbringa dagen i pulkabacken och ha med varm choklad att värma sig med...


Autokorrections

Någon som vet var det ligger?


BRAnäs!

Vi bestämde oss för att kosta på oss att boka upp en kortweekend (tors-sönd) i Branäs för att få åka lite skidor.

Vilken härlig helg det blev!

Leah hade tyvärr varit sjuk hela veckan men trots att hon var trött emellanåt och kanske inte alltid på sitt bästa humör, så verkade hon tycka att det var väldigt roligt att få åka på sin första skidsemester. Det var skratt som blandades med tårar, glädje och såklart, en del frustration.

Det är ju inte alltid så lätt att förstå att man måste träna för att kunna åka lika bra som de större barnen…

Förutom att åka skidor blev det god mat, pulkaåkning och slappande i underställ, som sig bör, i stugan. Det var riktigt mysigt och kul och jag är absolut inte främmande för att åka till Branäs snart igen. Det var verkligen toppen, och jättebra för barnfamiljer!

De olika barnområden som fanns i backarna var toppen och hade både rullband och knappliftar som man kunde ta sig upp med. Sedan fanns det en jättefin pulkabacke och ett toppenbra lekrum inne på restaurangen.

Det var förövrigt första gången som Leah vågade sig i väg på egen hand för att vara ensam inne på lekrummet tillsammans med de andra barnen. Det var bara mamman i familjen som hade lite svårt med det… Hon börjar bli stor nu vår lilla skrutt!

I väntan på att jag vittjar den riktiga kameran på bilder, kommer här tre bilder från mobilkameran.

 
Gänget uppe på toppen

 
Tränar slalom bland snögubbarna

 

Drömvärk!

Ja det är precis vad jag menar. Att mjukstarta har aldrig varit min grej. Antingen 0 eller 100, annars kan det vara.

Så när det var dags att dra igång träningen igen efter två veckors skade och sjukdomsuppehåll så kör man på direkt. Det resulterade i en härlig träningsvärk, som i sin tur resulterade i en härlig dröm... Först drömde jag att det stod en timmas spinning med Cissi på schemat. Det var dock inget vanligt spinningpass utan det skulle utföras med olika viktplattor och dessutom på väldigt konstiga, bakåtlutande, cyklar... Därefter stod det en konstig form av CX med Helena på programmet. Det var ett sånt konstigt pass i en sådan konstig sal så det är knappt lönt att försöka förklara. Dock kan jag berätta att jag minns att hon tvingade mig att göra 44 (!) stycken armhävningar på raken, på tå!

Behöver jag nämna att jag var helt slut i kroppen när jag vaknade?

En annan som var helt slut i går under vårt besök på IKEA ser Ni här...


Klädd för skidor!

Leah blev ju som sagt väldigt förtjust i att åka slalom. Vi har därför bestämt oss för att boka in en tripp till Branäs framöver.

Skall man åka slalom behöver man ha lite kläder för att inte frysa, därför har jag inhandlat nytt underställ, skidstrumpor och en rånarluva i fleece till Leah. Efter att vi provat så att grejerna passade så vägrade hon att ta av sig dem. Facit blev därför att hon satt och tittade på Musse Piggs Klubbhus i full utstyrsel, inklusive rånarluvan...