Sommar?

Det underbara vädret fortsätter!

Idag är det föräldragrupp kl 13, idag är temat relationer. Spännande!

När det gäller innebandyn så känns det kul att man kan vara önskvärd trots att man har fyllt 30 och fått en liten tjej. Det är inte alla som spottar på erfarenhet trots allt! Får väl se vad vi landar om det blir på "allvar" eller skoj.

Klänningen till Leahs dop är som sagt klar, "mästerverket" kan beskådas nedan;Kram

Liten har blivit stooor! (men dreggla och sulla kan man göra ändå...)

Äntligen frisk!

Nu är Leah äntligen frisk från hosta och öroninflammation. Tur var väl det, jag tror att det hade varit tufft att fortsätta med penicillinet längre både för Leah och för Magnus och mig...

De senaste dagarna har bjudit på underbart väder och solen har framkallat ytterligare några stackars fräknar på mina soltörstande kinder, underbart!

Om en vecka är det dags för Leah's dop och det innebär också att vår lilla tjej fyller sex månader och fast jag funderat och funderat så kan jag inte fatta hur en liten människa kan utvecklas så mycket som hon har gjort på den realtivt korta tid som hon har funnits! Fantastiskt är det hur som helst att följa hennes utveckling, det finns inte så mycket som slår ett av hennes underbara leenden!

Apropå dopet ja, den klänning som vi hade tänkt att Leah skulle ha var den som min farmor sydde till mitt dop för 30 år sedan. Tyvärr visade det sig att klänningen var allt för trasig för att laga och tyget var för skört för att klara en tvätt så jag bestämde mig för att sy en själv! Kan man inte fortsätta en tradition så får man skapa nya, egna, traditioner. Vi hittade en jättefin liten tygaffär i Alingsås och ett perfekt, helt lagomt fint, tyg som vi slog till på. Efter att ha jobbat på klänningen i ett par dagar nu så kan jag stolt meddela att den passade Leah jättebra, och dessutom blev jag riktigt nöjd med hur den blev! Jag gjorde mönstret av farmors klänning, så lite av den gamla traditionen lever iallafall vidare!

På Valborg får vi besök av några av våra vänner och vi ser framemot en kväll med grill och härligt sällskap, kanske det kan bli kubb-premiär?

Den 1 maj så öppnar äntligen Gamla Banan på Öijared efter att ha varit stängd under två säsonger för ombyggnad. Vi skall boka upp en tid på en lämplig vardag snarast!

Nu blir det ishockey och mötet mellan Sverige och Österrike i VM. En turnering som jag förövrigt anser har blivit mindre intressant med åren. Endast en Henke Lundqvist i kassen kan återskapa en viss glans till denna uttjatade turnering.

Men va fan, Heja Sverige!

Kram

Skuttis Pluttis

I natt har vi tillbringat ett par timmar på barnakuten eftersom Magnus och jag vaknade med ett ryck av att Leah låg i sin säng och grymtade och verkade ha svårt att få luft. Den hostan var verkligen inte att leka med. Vi åkte in till barnakuten på Östra och de sade att det var falsk krupp som hjärtat hade fått en släng av. De kollade hur hon syresatte sig och det verkade vara ok trots att hon hade lite feber.

Kruppen blev bättre under natten men i morse kände jag fortfarande att det var något som inte stod rätt till med Leah så jag ringde till barnmottagningen här i Lerum. Vi fick en tid till en jättebra läkare som lyssnade på oss och på Leah och kikade även i hals och öron på henne och konstaterade att hon även hade fått öroninflammation. Så det blev till att sprinta över till Apoteket för att hämta ut recept på Penicillin. Tyvärr lär det väl inte hjälpa mot hostan men det blir skönt för Leah att bli av med det onda i öronen. Jag har ALDRIG hört eller sett henne skrika och protestera så som hon gjorde när fröken doktor skulle kika henne i öronen, då gjorde det ont i ett modershjärta vill jag lova...

Nu har hon iallafall lyckats sova i två timmar på min mage och ligger nu och leker med sina fötter i soffan bredvid mig, lite piggare iallafall! som tur är!


DjurLong Time No Blogg...

Ibland är det helt enkelt mer lockande att umgås med familjen och njuta av det fina vädret än att sitta inomhus och skriva om det!

Påsken har varit underbart härlig på alla sätt, Magnus har varit ledig i tio dagar och vädret har ju varit kanon. Därtill har man skaffat sig ett par snygga (?) fräknar i fejjan och det är ju aldrig fel. Ser framemot ett par månader där man kan se sig själv i spegeln utan att bli bländad och undra vart lakanet i spegeln kom i från!


Idag  har vi gjort en utflykt till Borås djurpark med pappa, Marita och bröderna brothers från Alingsås. Kul att träna sig på lite äldre barn. Bara att få lille A att stå still så att man kunde knyta hans skosnören var ett kapitel för sig. Vi lyckades tajma in besöket i lejonhålan lagom tills det var dags för odjuren att släppas ut i inhägnaden för att leta reda på sin mat. Det är kraft i de där katterna alltså - shit!

Kameran var självklart med och lite bilder kommer snart!

Kram