Gissa bajset...

Följande konversation utspelade sig mellan Leah och en av hennes fröknar på förskolan i veckan; F - Leah, har du bajsat? L - Nej. F - Jo, men det har du väl? L- Nej! F - Vad har du i byxorna då? L- Myror! You gotta love her!

Som en smäck

satt inte den här förkylningen!

Den flög på mig under gårdagen och verkar nu sätta käppar i hjulet för min träning även i dag. Eftersom jag har så vansinnigt ont i halsen så är det kanske bäst att ta det säkra före det osäkra och hålla sig stilla. Får sikta på torsdag i stället! Min kropp skriker verkligen efter träning nu!

I morse när Leah skulle lämnas på dagis så öppnar Magnus dörren och då säger Leah;  
- Välkommen till Hästhoven pappa!
Man liksom bara smälter och hjärtat svämmar över av kärlek till denna underbara, ibland något obstinata, lilla tjej! Och jag som aldrig skulle ha barn, jag känner mig rätt nöjd över att jag faktiskt ändrade mig!

Det är riktigt höstväder här i Götet. Blåst och regn som kommer underifrån, helt omöjligt att hålla sig torr i från.

Igår kom en plötsligt längtan över mig att baka pepparkakor och julpyssla, det får dock vänta lite till tror jag. Egentligen är det ju inte så väldigt länge kvar till jul. Första advent är ju redan den 28 November, dvs om 39 dagar... Nästa helg är det ju också dags för vintertid, mörkret - here we come! Har förberett mig och nålat fast en reflex på min jacka...

Ha en fin dag allihop!


Lövhög!

Helgen har varit fantastiskt underbar. I princip inga "måsten" och bara massa tid att vara tillsammans med familjen och vänner. Me like!

I fredags drog Magnus och jag ner till Ge-Kås efter mitt jobb. Massa folk och massa fynd! Kul men trångt! Huvudsyftet med trippen var att hitta nya kläder till Leah och det lyckades vi med. Fantastiskt mycket fina kläder som man INTE skulle kunna gissa var från Ge-Kås. (och om man skulle gissa det så skulle det ju inte göra någonting) Vi har ofta hittat mycket fint till Leah när vi har varit där och handlat. Huvudsaken för oss är ju att Leah är välklädd och trivs i de kläder som hon har på sig, att sedan en del av kläderna kommer från Ge-Kås spelar oss inte alls någon roll! Billigt är väl alltid bra?! Nu slits ju kläderna ut ganska snabbt och då känns det inte jättelockande att klä henne i dyra märkeskläder. Jag har däremot svårt för regelrätta "dagiskläder". Dvs när man köper mindre fina kläder att ha på dagis, just för att de är billiga. Vill ju alltid att min gumma skall vara fin så det skulle jag INTE kunna tänka mig att göra!

På lördagen var det dags för ett efterlängtat besök hos Moffa och Mita. De bjöd på en vansinnigt god fisksoppa, och såklart, wienerkorv och potatismos! Efter en god middag så tog vi oss en promenad i det underbara höstvädret. Det blev en sväng till lekplatsen och en tur till båthamnen som ligger precis nedanför där de bor. Fick en massa vackra bilder! Går ju knappt att misslyckas med så fina motiv och vackert ljus!
 Stolt morfar kör Leahs vagn påvägen till lekplatsen.

 Vackert!

   

 Kul med massa löv!

 Myser i sin vagn med gosig filt och härlig fäll!

 Lycklig!

 Hur kan löv vara så vackra?!

På söndagen hade jag match med Floda. Tyvärr är jag ju fortfarande skadad så jag kunde inte vara med och spela. Ale var helt klart mycket bättre än oss men det blev kanske lite väl stora siffror. Första perioden spelade vi mycket bra men de två sista lägger vi bakom oss. Jag tror ändå, att med endel förändringar, så har vi ett lag för framtiden! Många av våra unga tjejer är riktigt duktiga och får de bara lite tid på sig att utvecklas och komma in i tempot så kan de bli väldigt bra!

På eftermiddagen tog vi en sväng till Alingsås för att kika på djuren, leka på lekplatsen och fika på Tallhyddan. Tyvärr så var Tallhyddan stängt, fast det stod att det skulle vara öppet på deras hemsida, så vi fick nöja oss med att köpa med oss thaimat hem i stället. Ingen av oss blev så ledsen för det!

Hoppas att Ni har haft en lika bra helg som jag!


Praktikant

Det är kul att få lite besök på kontoret då och då. Leah tycker det är lika skojigt hon! Älskade gumman!


"Mamma pratar telefon på jobbet"


"Kul på mammas jobb"


Skadad och uttråkad...

Ja, då blir uppdateringen av bloggen inte så frekvent som man skulle vilja. Konstigt egentligen eftersom skadan gör att man har mer tid över eftersom man inte kan träna...

Hur som helst så är foten nu på bättringsvägen och ikväll har jag bokat in första träningspasset sedan skadan för snart tre veckor sedan, spinning och core står på programmet. Behöver jag tala om att jag är överlycklig!?

Det har inte varit stiltje på händelsefronten, om man bortser från träningen då såklart. Vi har varit på dubbla barnkalas, Ellen och Sebastian har fyllt år. Hösten är verkligen fylld av kalas för vår del. Både syster, Magnus och Leah fyller år under oktober, dessutom flera av mina vänner. Från slutet av September till mitten av November är det fullknökat med födelsedagar i kalendern..

Vi har haft besök av David och Silje som har varit nere och hälsat på och sovit hos oss. Alltid kul att träffa dem, det blir ju inte så ofta eftersom Oslo inte är direkt nästgårds.

Helgen bestod av innebandy, besök på Hagabadet, tacoskalas och svärmor, bowling, innebandy igen, uppvisning i Flodas Missionskyrka med Leahs rytmikgrupp och sist, men inte minst, ett besök på Liseberg. Alltså en ganska fullknökad, men rolig helg!

 
Hagabadet med Silje, svärmor Eva-Britt, Sanna. Brunch i morgonrock är ju aldrig fel!

 
Kul på Liseberg, lite suddigt men underbart!

 
Lite "poktån" måste man väl ha när man är på Liseberg?!


I'm not dead...

... bara skadad. Återkommer!