Mindre ort = mer uppmärksamhet?

En av fördelarna med att spela i en förening som huserar på en mindre ort som har en egen,  lokal media, är såklart uppmärksamheten som laget får. Vi har en utmärkt lokaltidning i Lerums kommun som varje vecka skriver om vårt lags öden och äventyr. Varje torsdagmorgon drar man på sig morgonrocken och tofflorna och tassar ut till brevlådan i hopp om att ingen av grannarna skall sticka ut näsan i samma stund för att beundra min snygga morgonfrisyr...

I morse när jag slog mig ner vid frukostbordet och öppnar sportsidorna i tidningen läser jag glatt överraskad att 0302IB's damlag har blivit utsett till årets lag för sin prestation i div 2 under föregående säsong, detta trots att de två innebandyrelaterade jurymedlemmarna, lagt ner sin röst! En trevlig överraskning såhär på morgonkvisten!

Det går framåt!

Såg Ni på friidrottsgalan från Scandinavium i går? Josefine van Gin, eller f'låt Susanna Kallur, fullkomligt flög fram över häckarna och fick i mål en tid som var 7,75, en tid som förövrigt hade gett henne en andra plats i herrarnas häcklopp över samma distans... Även om jag egentligen inte gillar att jämföra kvinnliga och manliga idrottsprestationer så; STORT var ordet sa Bull. Skall bli så kul att följa friidrotten både inomhus och utomhus den kommande säsongen! Det blir ju både inomhus-VM och OS! :-)

60 m häck herrar                     
  1 Dayron Robles     CUB  7,45      
  2 Joel Hernandez    CUB  7,78      
  3 Petr Svoboda        CZE  7,82

60 m häck damer                      
  1 Susanna Kallur   SWE 7,75      
  2 Lolo Jones           USA 8,00      
  3 Anay Tejeda         CUB 8,08

Förövrigt går det framåt med min skada och jag skall försöka att släppa kryckorna from idag eller iallafall inte ha dem på släp när man vet att man inte kommer att gå så mycket... Ser framemot att få trampa lite motionscykel i morgon, även om man såklart helst velat vara innanför sargen och vevat med klubban tillsammans med de andra små tjurarna!

Vad är det med folk som BRER UT SIG över sätena på tåget? I dag satte jag mig bredvid en tjej som kan ha varit ett par år yngre än mig.. Hon brer ut sig som tusan och trots lite diskreta armbågar i sidan gör hon inte minsta ansats till att flytta sig in på sitt eget säte igen.. När det så blir en ledig plats på sätet mittemot har jag tröttnat rätt ordentligt och flyttar på mig och när jag gör det så lägger tjejen ifråga fram en min som gör att man tror, att hon tror, att hon luktar illa eller nåt... Sorry damen men jag har inte lust att leka wrestling med vem som helst sådär tidigt på morgonen!

3 av 4 möjliga!

Tredje segern av fyra möjliga plockades hem i går i Rydsbergshallen och liket lever fortfarande!

Gud så hemskt det är att behöva sitta vid sidan av, och när man dessutom placeras i sekretariatet där man förväntas vara opartisk och inte utstöta diverse läten titt som tätt, ja då är det värre än både pest och kolera tillsammans! Har jag riktigt tur så KANSKE jag kan vara med och sitta på bänken och eventuellt göra något avlastningsbyte om det skulle behövas de två sista matcherna för säsongen.

Skönt också med bra domare igen! Det är härligt med rättskipare som har lite självdistans tycker jag. När man under matchen förklarar orsaken till att man valde att bli domare med sin bristande bollkänsla visar man att man har humorn och känslan på rätt ställe.

Hörde att domarna från förra helgen hade varit i Göteborg och gjort en raid under helgen, facit efter detta var ytterligare två skador... Trist, hoppas det gick bättre för "offren" denna gång än för mig...

0302 Damer - Världens Bästa Lag! - Vi skall göra någonting som slår dem med häpnad!

Daminnebandy = ishockey?

Eftersom jag inte kan träna ikväll, eller någon annan närstående kväll heller för den delen (nä jag är INTE bitter...), roar jag mig med att zappa mellan innebandymatchen mellan Rönnby och Endre på TV4Sport ,och handbollsmatchen på TV4..

När jag skulle byta kanal så stod det i info-rutan som kommer upp från boxen;

19:00-21:30 ishockey: Rönnby - Endre

Inte visste jag att TV4 (eller vem det nu är som lägger in den infon) tycker att daminnebandy är så mycket tuffare än herrinnebandy så att de helt sonika "döper om" sporten till ishockey? Jag har iallafall inte sett dem "titulera" någon herrmatch på måndagar med ishockey? Vet inte om vi tjejjer skall ta det som en komplimang eller ej, men lite kul, eller kanske tragiskt ?, var det iallafall!

image146

En annan slutsats; vi tjejer skall INTE spela med reklam på baken, det är rätt mycket snyggare på grabbarna. Det guppar liksom inte lika mycket och det blir således lite lättare att faktiskt se vad det är man vill göra reklam för. Å andra sidan så kanske reklamen som finns på tjejbakar drar till sig lite mer blickar och då kanske det inte gör så mycket om det "saknas" en bokstav eller två...

Synd att Superliga-golvet inte är inlagt till sändningen ikväll, nu märker man verkligen hur mycket krångligare det är att se bollen med alla andra onödiga linjer på mattan...

Det är tråkigt...

... Att vara skadad..

... Att jag förmodligen kommer att missa resterande del av seriematcherna denna säsong...

... Att man får blåsor i händerna och ont i axlarna av att hoppa på kryckor...

... Att det finns spelare som gör saker som verkar vara till "nytta" enbart för att skada andra spelare...

... Att det finns domare som erkänner att de har fått kritik för vissa saker under tidigare matcher/observation men inte tar åt sig detta och försöker jobba på det...

... Att det finns de som förespråkar tuff och hård innebandy men som verkar förväxla denna typ av spel med fult och farligt spel...

... Att det finns otroligt osporstliga spelare/lag som kommer undan med det...

... Att det finns de lag som är sämre vinnare än de är dåliga förlorare...

Levande Vägg = Tomas Svensson!

Var det någon som såg handbollsmatchen Sverige - Island igår? Jag missade visserligen första halvleken men kom hem lagom till att se Sveriges ryck i andra halvlek. Tomas Svensson var fullkomligt magnifik i går. Eller som han själv sade till Aftonbladet; -Jag gjorde en komplett match!

Är det mer imponerande att vara så ruggigt bra när man har fyllt 40 år eller är det bara nonsens att blanda in åldern bara för att man inte är 25 år längre? Jag är lite kluven i den frågan, men ingen kan ju frånta Tomas att hans insats i går hade varit lika bra om det hade varit 15 år sedan!

Nu ser jag framemot ett mästerskap i handboll där Sverige äntligen är påväg tillbaka till den nivå där man hör hemma. Kim Andersson, Jonas Larholm mfl är verkligen namn som kommer att tilhöra den absoluta världseliten i handboll ett bra tag framöver och det bådar ju gott!

Ikväll bär det av till Julia & Mattias för lite spel med några underbara vänner som vi inte har haft möjlighet att träffa sedan innan vi drog iväg till Thailand, skall bli otroligt kul! Lilla Ellen växer så det knakar och det är knappt man känner igen henne längre! När vi diskuterade vilka spel vi skulle koncentrera oss på så talade jag om för Julia att det inte spelar någon roll, så länge jag vinner såklart. Julias svar blev då; -Då kanske vi skall utesluta poker...  Jag tror mest det handlar om avundsjuka Jullan! Men OK, vi kan ta något annat spel om du tror att du har större chans i det!

Ha en underbar helg och glöm inte bort att vi möter Vänersborg på bortaplan kl 1400 på söndag. Det är ju faktiskt inte så långt att åka och en del publik har vi redan lyckats locka med oss!

Kram Karin

Rättelse!

Efter diverse påtryckningar inser jag att jag har gjort ett misstag; matchen mot Vänersborg är naturligtvis på söndag och INTE på lördag. Tur att personer runt omkring mig är vakna, annars hade jag förmodligen stått vid hallen på lördag och undrat varför alla var så jäkla sena!

Dessutom vill jag även minnas att hela familjen Eriksson var med på läktaren och i spelarbussen till Husqvarna. En av dem kammade ju dessutom hem ett pris på den traditionella frågesporten! Emelie och Leif vann denna prestigefyllda tävling och får nu, till Emelies stora förtjusning (?), äran att sätta ihop Quizzet till nästa bussresa!

Ser framemot detta, speciellt om Leif plockar frågorna från GENI-spelet som vi spelade om och om igen på bussen från Karlstad... Då kanske jag har en chans!

Vi är på gång!

Det är vår tur nu, vinden har vänt, eller hur det nu var!

Hur som helst så plockade vi vår andra (raka) trepoängare i serien denna säsong. Gårdagens match var riktigt bra och det kändes stabilt hela vägen, trots att vi släppte upp Husqvarna till 3-1 ledning efter att vi gjort matchens första mål! I första pausen bestämde vi oss för att vi skulle "nolla" Husqvarna under resten av matchen och det var precis vad vi gjorde! När vi dessutom gjorde ytterligare 4 mål så var segern, 5-3, bärgad!

Thilda blev utsedd till matchenslirare och fick ett par hundralappar i kuvertet som tack för "besväret"! Bra pris får man väl säga!

Kul att vi hade med oss lite publik på läktaren också, Mamma Marit, Louise och Lill-Larssons mamma och pappa hördes mycket väl på läktaren, tack för det!

Extra kul också med sportslig hemma(borta)publik som efter matchen kom fram till flera av oss i laget och berömde oss för vårt fina och snabba spel och gratulerade till segen! Detsamma gällde ett par spelare i Husqvarna som var stora i förlustens ögonblick. Det är kul när det är tuffa tag på plan men när matchen är över är också det sportsliga på plats, det gillar jag!

Förövrigt verkar det vara OK att spela en mindre attraktiv innebandy vid vissa tillfällen, dock inte vid andra?

Nu väntar en vecka med goa träningar innan det bär av till Vänersborg på lördag. Jag behöver väl inte nämna hur skönt det hade varit med ytterligare en vinst i den matchen?!

Segern är vår!

Det brinner, det brinner!

Jag hade en ganska bitsk blogg på G angående människor och inlägg som visar brist på insikt och stor oförmåga att skaffa sig en egen uppfattning..

Den förpassades dock till "sidan två" pga följande scenario; När jag gick ut till köket för att hämta lite vatten möts jag av flertalet brandmän med syrgastuber och masker på sig, det brinner tydligen i ledningarna i vår byggnad... Utanför fönstret har jag just nu en korg med två polismän och två brandmän..

Och här sitter vi i en fruktansvärd lukt och inget brandlarm har hörts...

Är det sånt här man kallar för späning i vardagen?


På't igen bara...

Efter nästan tre veckor utan innebandy var det dags att rivstarta vårsäsongen med en träningsmatch mot Surte IS.
Skönt att vara tillbaka på plan och få ge (och ta emot) lite smällar.

Matchen slutade 3-3 och efter det så följde straffar, där satte Surte en av sina fem straffar. Själv hade jag möjligheten att kvittera straffläggningen som sista kvinna, men jag satte bollen i stolpen istället...
Hur som helst, skönt med en riktig genomkörare inför helgens omstart av serien. Träning ikväll - härligt!

Lite bilder från Thailand kommer snart!
Rakt tillbaka hem till kalla Sverige igen!

Från 30 graders underbar värme till -2 och snålblåst på mindre än 22 timmar. Är det konstigt att man blir förkyld varje gång man har varit på semester?

Nu skall jag sätta mig och ladda över alla 711 bilder som jag har tagit under semestern, några av dem kommer att återges här inom kort.

Eftersom 16 dagar kan orsaka innebandy-abstinens blir det ikväll en sväng till Lexby's idrottshall kl 20:00 för att kolla och spionera på Husqvarna som möter Älvstranden i en miniturnering. Vårt nästa "offer" i serien är just nämnda Husqvarna. Är du nyfiken på att se min bruna nuna är du hemskt välkommen dit för att tjingsa! :-)

Hoppas att alla har haft en underbar jul och en härlig nyårsafton!

Kram (peppar)Kakan!