Överskattning...

... på sin egen rehabiliteringsförmåga är nästan lika farligt som underskattning är i idrottssammanhang.

Försäsongsträningen började igår och jag hoppade gladeligen ner till Stonehill IP för att få träffa mina lagkamrater igen. Jag tillbringade ca 2 timmar mer eller mindre "stående" innan det var dags att dra sig hemåt igen. Inatt vaknade jag så med en fot lika svullen som en ballong och varm som en masugn. Det var bara att kapitulera och leta reda på tabletterna igen. Timmarna från 0400 till dess att klockan ringde och det var dags för Magnus att gå upp, tillbringades vridandes och vändandes i sängen, inte mycket sömn alltså.

Jag var mentalt inställd på att försöka gå till jobbet i dag, men den tanken fick tyvärr begravas och jag får väl ställa mig in på att vara hemma veckan ut. Min läkare sjukskrev mig på heltid under en månad, så om jag är hemma en vecka från jobbet får väl det ses som godkänt.


Noterat från träningen igår;


* Jeppsson undrade var konditionen hade tagit vägen. Detta till trots sprang hon in i mål efter Cooper testet ca 20 sekunder före näste "man".
image89


* Olle har flyt just nu; Vinst i 3 av 4 golftävlingar, vinst på skraplott samt trea, och precis passerad på upploppet i Cooper testet. Skulle inte förvåna mig om hon och hennes partner tar hem GP-Golfen idag!


* Våra nyförvärv såg heta och vältränade ut!


* 0302 kommer att ha den mest vältränade damansvarige i hela Göteborgsområdet. Jag menar, hur många dylika ställer upp och tränar med laget under sommaren? GO MARIT!


* Härlig uppslutning! Det var femton damer på plats trots frånvaro pga. av skador, fotboll och jobb. Bådar gott!


* Det var kul att se Gela i spåret igen efter ett års uppehåll pga. graviditet. Jag passar gärna Gisela fler gånger. "Snällare" barn får man leta efter, eller hur?

Idag håller jag tummarna för Sundell & Flodén när de spelar GP-Golfen på Hovås!          image90

Förövrigt är det en väldans tur för mig att det är Franska Öppna i tennis på Eurosport nu på dagarna. Hade blivit tokig av alla repriser och dåliga serier annars!
image88

Kram Karin
image87

I brist på annat...

När man ligger hemma och inte har möjlighet att ta sig någonstans händer det inte så mycket. Det är ju knappt så att man kan hoppa fram och tillbaka till brevlådan för att se efter om det möjligtvis har kommit någon post...

I går fick jag dock ett oväntat vykort från en gammal vän. Det visar sig att hon har blivit mamma och har en son som är åtta månader gammal. Jag som inte ens visste om att hon var gravid!? Hur som helst så slog det mig hur mycket jag har saknat denna person och nu står ett telefonsamtal till henne på min "att göra lista".

Ett litet framsteg med min opererade fot är att att svullnaden har börjat att gå ned lite grann. Fortfarande måste jag dock äta mina starka tabletter så jag är väldigt trött och lite snurrig i huvudet...

Tänkte åka ner och hälsa på mina lagkamrater idag, försäsongen kör i gång idag med ett coopertest på Stonehill., tänkte agera paparazzi. Förresten, lagets första nyförvärv presenterades på 0302's hemsida idag. Läs mer
här.

I brist på möjligheten att promenera så tänkte jag dela med mig av några bilder från en liten "utflykt" som jag och Tessan gjorde på Kristi Himmelfärd. Varför "använder" man sig inte av naturen som finns precis utanför dörren lite oftare?

     

Kram #66


Storlek 50

Ja det är nog så jag skulle beskriva min normala 36:a till högerfot just nu. Man känner sig bara lite klumpig och hyfsat ohjälpsam när det enda man kan göra är att ligga i soffan med foten i högläge och sova. Tur att man har Magnus, sin familj och sina vänner som är förstående i sådana här lägen.

 

Operationen gick bra, men tusan så ont det gör nu efteråt. Jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt att jag skulle kunna jobba idag? Inte ens de starka medicinerna hjälper riktigt, men jag skall väl inte klaga för mycket. Om fjorton dagar skall stygnen bort, får försöka se fram emot det!

 

Är det inte lustigt att man aldrig har sett framemot en försäsongsträning så mycket som man gör när man inte kan?

 

Jag måste få ge en STOR eloge och en jättebukett med blommor till Caremas personal. Trevligare och mer omtänksamma människor har jag aldrig stött på inom sjukvården tidigare. Visst det är deras jobb, men ändå. De ringde just till mig och ville bara höra hur jag mådde, det är stort tycker jag!

 

Nä, nu är det dags för att krypa upp i soffan med foten i högläge igen!

 

Kram Karin

 

P.s Alla eventuella stavfel skyller jag idag på mina mediciner? D.simage79

I morgon "smäller" det.

Sjukvården har förvånat mig denna vecka. Efter att ha väntat på operation i ca 6 månader fick jag helt plötsligt ett erbjudande att operera min fot tidigare än den utsatta tiden/dagen.

Det innebär att det bär av till Östra Sjukhuset redan i morgonbitti för att sedan förhoppningsvis återvända hem senare på eftermiddagen med en mer "normal" fot. Återstår att se hur lång rehabiliteringen blir, pappa har alltid sagt att jag har ett gott läkekött så nu hoppas jag på en snabb och smidig återhämtning!

Skall bli så skönt att slippa dessa ständiga inflammationer i slemsäckar och infektioner som en följd till det! En "bonus" till detta är ju att man äntligen kommer att kunna gå i "vanliga" skor och kan lägga sina gamla jympadojjor till handlingarna. Kanske skall fira med att köpa nya skor?

image77image78

Kram K


Motståndar Koll

Innebandynytt.se har skrivit en liten "artikel" om vår kommande motståndare IFK Kumla. Intresserade kan kika på artikeln här.

Förresten, håll gärna koll på www.0302ib.com, där kommer vi snart att börja presentera damlagets nyförvärv inför kommande säsong!

Dagarna bara rusar iväg.

Tiden går så fort nu så det är inte klokt. Förmodligen har det att göra med att det är mycket på jobbet just nu så dagarna bara springer iväg!

Jag började på en blogg i går som handlade om helgen men fick aldrig tid att slutföra och publicera den. Därför publicerar jag det jag faktiskt hann skriva och sedan får det vara bra med det;

Helgen som har gått har varit en härlig långhelg som har innehållit det mesta som en helg skall ha. Golf, grill och mys med vänner, härligt!

 

I lördags spelade vi 18 hål på Öijared och klarade oss precis från ösregnet som dominerade förmiddagen. När vi kom hem efter rundan åkte vi till ICA och handlade härlig grillmat. Sedan blev det en lat eftermiddag på balkongen i solen innan det bar av till Leif & Marie för lite "flyttmys".

 

Leif & Marie hade gjort en härlig tacobuffé som vi med god aptit slängde oss över. Sedan blev det spel och härliga skratt. Jag måste säga att de som har skapat BUZZ har verkligen slagit huvudet mitt på spiken!

Igår (måndag) var jag annars och tränade, först en timmas spinning och sedan rätt in i skivstångssalen för ett nytt entimmas pass. Det var ett pass som jag inte hade gått på tidigare och jag lyckades visst hitta ett par inaktiva muskler... Förresten så sprang jag på "lilla" Åsa på skivstångspasset, hon såg laddad ut inför försäsongen!

Idag hoppas jag att det blir lite grustennis med Linda, jag måste ju passa på att träna så mycket som möjligt nu innan operationen. Efter den blir det väl mer eller mindre stiltje på den fronten i tre veckor. Att reparera min cykel står därför högt upp på min lista så att jag iallafall kan ut och cykla och få lite försäsongsträning på det sättet. Kommer nog att dröja ett tag innan jag kan springa ordentligt...

Tänkte be läkaren om ett intyg efter operationen så att jag kan låna golfbil för 100 spänn på klubben. Då kanske jag kan få ett par rundor i kroppen trots en opererad fot...


Okej

För att göra det liiite mer rättvist, dra bort en resa mot ett Göteborgslag i Södra Serien, skillnaden blir då 7,5 mil. Tycker fortfarande inte så synd om oss! :-)

Ha en fin helg!

Kakan

Serieindelning 2007/2008

Häromdagen presenterades serieindelningen för nästa säsongs seriespel i div 1. Vårt lag hade väl hoppats på att placerats i div 1 Södra tillsammans med alla andra Göteborgslag, men istället blev det Div 1 Västra för vår del.

Min första tanke var helt spontant - Tusan också! Men sedan började jag fundera lite... Är det så stor skillnad i avstånd egentligen? De Göteborgslag som spelar i div 1 Södra måste ju faktiskt ta sig ända till Öland för att möta Färjestaden tex...

Bara pga. ren och skär nyfikenhet satte jag mig och gjorde en "avståndstabell" för att se skillnaden i resväg mellan div 1 Södra och Div 1 Västra... Min utgångspunkt är från Rydsbergshallen till motståndarnas hallar och tillbaka. (avstånd enligt ENIRO.SE) 

DIV 1 VÄSTRA
0302-Bergs IK                                (Ljungsbro Sporthall/Linköping) = 54 mil tor.
0302-Fröjereds IF                         (Sparbankshallen/Tidaholm) = 26 mil tor.
0302-Husqvarna IK                       (Huskvarnasporthall/Huskvarna)=30 mil tor.
0302-Kumla IBK                            (Kumlahallen/Kumla) = 49 mil tor.
0302-Lockerud/Mariestad IBK    (Vadsbohallen/Mariestad)= 31 mil tor.
0302-Skattkärrs IK                        (Sundstahallen/Karlstad) = 56 mil tor.
0302-Vänersborg IBK                   (Idrottshuset/Vänersborg) = 17 tor.
0302-Västerås IBF                        (Västeråshallen/Västerås) = 70 mil tor.
0302- Örebro Ungdom                 (Birgittahallen/Örebro) 52 mil tor. 

TOTAL RESVÄG 385 MIL
 

DIV 1 SÖDRA
0302-Färjestadens IBK                (Färjehallen/Öland) = 84 mil to
0302-Halmstads IBK                    (Halmstad Sporthall/Halmstad) = 32 mil tor
0302-Ingelstads IBBK                  (Hovshagahallen/Ingelstad, Växjö) = 58 mil tor
0302-Malmö KFUM                         (Kulladals Sporthall/Malmö) = 60 mil tor
0302-Olofströms IBK                    (Olofströms Idrottshall/Olofström) = 58 mil tor
0302- RBK Göteborg                    (Valhalla A/Göteborg) = 5 mil tor
0302-Surte IS                                 (Ale Gymnasium/Ale) 8,5 mil tor
0302-Södra Dal IK                        (Nyvångsskolan/Lund) = 53 mil tor
0302-Warbergs IC                        (Varbergs Idrottshall/Varberg= 19 mil tor
0302-Ävstrandens IBF                  (Lundbystrand A/Göteborg) = 5 mil tor 

TOTAL RESVÄG 382,5 MIL
 


Så nu tycker jag inte så synd om oss längre. Det som skiljer är ju att vi kommer att få åka bussresor till alla våra borta matcher (kanske med undantag från då vi skall möta Vänersborg).

 

Hade vi spelat i Div 1 Södra hade vi kunnat åka egna bilar till mötena mot RBK, Älvstranden och Surte och kanske även Warberg.


Som sagt, alla eventuella felaktigheter skyller jag helt och hållet på kartfunktionen på ENIRO.SE 

Eftersom jag nu har fått min operationstid fastställd till 30/5 kl 07:30 ser jag nu framemot en kul och spännande innebandysäsong med en fot som förhoppningsvis skall hålla hela säsongen utan större problem!

Kram Karin


DIV 1 Södra Damer                                           DIV 1 Västra Damer
Färjestadens IBK (upp)                                    0302 Gråbo/Lerum IBK (upp)
Halmstads IBK (upp)                                        Bergs IK (upp) 
Ingelstads IBK                                                    Fröjereds IF
Malmö KFUM                                                      Husqvarna IK
Olofströms IBK (upp)                                        Kumla IBK (ner)
RBK Göteborg                                                    Lockerud/Mariestad IBK
Surte IS                                                                Skattkärrs IK
Södra Dal IK                                                       Vänersborg IBK
Warbergs IC                                                       Västerås IBF
Älvstrandens IBF                                               Örebro Ungdom KFUM (upp)

     


 


Veckans Hitvarning


Finlands bidrag till Eurovision 2007, inte alls tokig!Dagens I-lands problem!

När jag vaknade i morse kände jag instinktivt att det inte skulle bli någon bra dag. Visst är det jobbigt när man vaknar på fel sida? Jag försöker verkligen att ta mig ur det, fast idag känns det hopplöst!

 

Saker som jag har irriterat mig på hittills är;

 

1. Att det började regna igår så att det inte blev någon golf...

2. Att folk inte kan hålla koll på sina feta väskor när de går i gångarna på tågen.
Visst är det    jättekul att få andras väskor dängda mitt i nyllet?

3. Snålhet...

4. Att jag inte tog ledigt idag när jag ändå bara jobbar till 13:00...

5. Att en rikstäckande golftävling endast är för medlemmar, hur tusan skall jag hitta en kvinnlig spelpartner då?

6. Att jag har har börjat oroa mig för min fotoperation! Hur skall det gå och hur lång tid tar det innan jag är fit-for-fight igen...?

7. Att jag fortfarande är trött efter Detroit resan.

 

Ja listan kan göras mycket längre fast jag vill ju inte riskera att dra ner mina vänner som läser detta i samma träsk som jag befinner mig i idag, därför avslutas depp-listan här och nu!

 

Vad brukar Ni göra för att ta Er ur svackor som den här?


USA-Skyltarnas, Bilarnas och de "stora" människornas land!

Tillbaka i hederliga gamla Svedala efter min visit i USA och Detroit. Även om mitt besök var av det kortare slaget hann ändå människorna och staden Detroit göra intryck på mig. Mycket var otroligt roligt och en del annat var ganska tragiskt.

Människorna som jag skulle jobba med visade sig vara otroligt trevliga och sällskapliga människor, jag behövde inte känna mig ensam en enda gång. De tog med mig ut och åt lunch, shoppade och följde med ut på kvällarna. När man åker solokvist känns det skönt att man träffar på så snälla och gästvänliga personer så att man slipper känna sig ensam och liten.

Ja, känna sig liten det gjorde man ju förstås ändå, när pizzorna nästan är större än en själv, då är det illa!


När jag skulle shoppa lite kläder fick min Amerikanska kollega visa mig till specialaffärer för små storlekar. Visst att jag inte är så stor, men att behöva besöka speciella butiker för att få tag på kläder i storlek XS det är ju inte direkt något som man skulle råka ut för i Sverige!?

Dessutom verkar det som om jag i Amerikanarnas ögon ser väldigt ung ut eftersom de frågade mig efter legitimation när jag beställde in en öl att dricka till middagen en kväll. USA's myndighets ålder är 21 år, men ok, jag tar det som en komplimang!

En kväll skulle vi besöka ett kasino i Greektown men det visade sig bli lättare sagt än gjort. När jag tillsammans med mina Amerikanska kollegor (som alla var en bit över 40 år) stod i dörren och just skulle till att äntra kasinogolvet frågade vakterna mig om legitimation. Visst, jag drog fram mitt körkort (passet låg ju av naturliga skäl kvar på hotellrummet) och eftersom jag vet att jag ligger (med god mariginal dessutom) på "rätt" sida av 21-års strecket så skulle det ju inte vara några problem. Det visade sig dock att vakterna vägrade att acceptera mitt svenska körtkort som ID-kort bara för att rubrikerna inte står på Engelska. En av vakterna proklamerade att;

-Hur skall jag kunna veta att det verkligen är ditt födelsedatum som står där?
 
Till saken hör ju att det enda andra datum som finns på mitt körkort är det datum som körkortet urfärdades, alltså 1997-09-18. OK att jag ser ung ut, men herregud, nog måste jag iallafall passera som äldre än 10 år? Mina kollegor blev naturligtvis rasande och drog iväg mig till bakdörren och precis när vakten vid den dörren hade kikat på mitt körkort och skulle till att släppa in mig, kommer vakten från den första dörren kutandes genom kasinot och ser till att jag inte blir insläppt här heller! Jag kan lova att han förmodligen aldrig har sprungit snabbare i hela sitt liv för kasinot är inte en liten byggnad direkt!

Vi fick kapitulera vårt försök att komma in på Greektown Casino och drog istället vidare till MGM, där var det inte något som helst problem att komma in! Kan meddela att mina kollegor aldrig mera kommer att besöka Greektown Casino, så arga blev de på den amerikanska byråkratin! Som jag vid ett tillfälle sa; - Tusan, det är lättare att ta sig in i USA än att ta sig in på ett kasino i USA...


Övriga delen av resan fortlöpte dock utan större missöden och jag känner mig väldigt nöjd med resan. Mina kollegor försåg mig med lite souvenirer med Detroit Redwings som tema, så nu har jag en puck och en T-shirt med Redwings tryck på hemma!

 

Vill också delge Er en bild på en fantastiskt rolig skylt som jag såg på en restaurangtoalett! Jösses, jag trodde att det var en självklarhet att man tvättade händerna efter att man besökt toaletten? Men i USA behöver man tydligen skyltar för att få folk att göra detta...


                        
image74
 


 


Japp - Jag lever!

Är bara så satans "jetlaggad"...

USA är verkligen ett märkligt och roligt land att besöka!

Kommer en lite längre blogg snart, måste bara vila upp hjärnan först

Kram K

8 Maj

I morgon bär det av till Detroit, taxi är bokad till 04:30, det är tidigt, alldeles för tidigt för mig!
Får se om jag får någon tid & möjlighet att blogga under dagarna "over there".

Tyvärr så såg Mikael Samuelsson till i natt att det inte finns någon möjlighet för mig att se på hockey under min vistelse... Han sköt med sina två mål Detroit till semifinal och semifinalerna börjar inte förrän jag sitter på flyget hem till Svedala igen.. Jag kanske får trösta mig med att köpa en Lidström tröja iallafall, som plåster på såren menar jag. Det sägs ju att shopping "healar" det mesta!


Dagens citat;
- Vad är en dokussåpa?
- En människa som ser ut som en docka fast som inte är det..Så sant som det är sagt!

Ha det bra // K

Det närmar sig Detroit resan!


För dig som är intresserad kommer här lite fakta om Detroit;

image73


Detroit är den största staden staten i Michigan. Staden fick sitt namn av franska kolonisatörer och det har betydelsen sund. Staden är mest känd för den amerikanska bilindustrin. Henry Ford startade sin verksamhet här redan år 1903. Även Daimler Chrysler och General Motors håller till i staden. Detroit är dock inte bara en industristad utan har också en härlig musiktradition; artister och grupper som The Stooges, Alice Cooper, Iggy Pop, Marvin Gaye, Aretha Frankling och Eminem härrör från Detroit.


Man får naturligtvis inte glömma bort stadens ishockeylag;
Detroit Redwings. Laget grundades 1926 men hette då Cougars, laget har också haft namnet Falcons innan man 1932 bytte till dagens Detroit Redwings. Redwings är ett av NHL' äldsta lag och ingår tillsammans med Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens, New Yourk Rangers ooch Toronto Maple Leafs, i den grupp som kallas för "Original Six".


 

Vid säsongsstarten 2006/2007 var följande svenska spelade kontrakterade för Detroit:

 

Jonathan Ericsson

Johan Franzén

Thomas Holmström

Niklas Kronwall

Nicklas Lidström (lagets kapten)

Andreas Lilja

Stefan Liv

Mikael Samuelsson

Henrik Zetterberg.


 

Andra spännande och kända spelare som har spelat i Detroit  är;

Steve Yzerman

Igor Larionov

Sergei Fedorov

Vjatjeslav Fetisov

Dominik Hasek

Börje Salming


 

Andra kända personligheter med ursprung från Detroit;

 

Jimmy Hoffa - Fackföreningsledare

Charles Lindbergh - Flygpionjär

Sugar Ray Robinson - Professionell boxare, världmästare 1937-49

 

Nu ser jag framemot en spännande och lärorik resa till "bilstaden" Detroit.

 

P.s Länge leve Wikipedia! D.s


Absolutely No Decorum!

Nej, all värdighet eller korrekthet som man möjligen besitter i vanliga fall, lämnades utanför dörrarna när man äntrade Trägårn's dansgolv i lördags för att få fly verkligheten under två timmars konsert med The Ark!

Vilken underbar konsert det var! De är verkligen ett av de bästa live banden som Sverige någonsin skakat fram. Tror att både Tess och Magnus som såg dem för första gången också håller med mig om det.

Bäst under kvällen var;
Absolutely No Decorum
It Takes A Fool To Remain Sain
Calleth You, Cometh I
och såklart ett av de bästa spåren på nya plattan; New Pollution.

Egentligen känns det lite kymigt att utnämna några låtar som bättre än de andra, för allt var ju så satans bra! Några låtar som jag däremot kände att jag kanske saknade var Disease och Echo Chambers. Men för att få med alla deras grymma låtar skulle de tvingas att spela samtliga låtar de har gett ut på platta, och då skulle de få hålla på i evighet!

Håll tillgodo med några suddiga foton tagna med mobiltelefonen!


      

 


Vilken Härlig Golfhelg!

Trevliga människor, kall öl, god mat, många skratt, SOLigt väder och en massa golf! Kan inte bli så mycket bättre..

 Klassiska uttryck efter helgen;

  • Men gudsigförbarme, Hasse är och tittar på speedway (uttalas på bredaste dalmål)
  • Ut i skogen...
  • F*n, Helv**e och en massa andra svordomar.
  • Det är så här!
  • Som på TV fast bättre!

Vi träffade på många roliga människor under vistelsen på Himmerland.

 

Stockholmarna som "tuggade" hela helgen gav oss många roliga skratt. En av killarna tvärnitade med golfbilen strax före damtee då hans kompis hade slagit ett mindre bra slag på första hålet, sedan sa han högt och tydligt (så att alla skulle höra) - Nä lite längre var den visst och sedan körde han fram ett par meter till... Då brast alla golfare som befann sig i närheten ut i ett stort asgarv!

Samma gäng var i farten när de satt på restaurangen (som ligger precis vid hål 18 för både Gamla och Nya Banan) och väntade in resterande grabbar i gänget. När en av de sista i bollen skulle spela in på green hukade de sig ner i stolarna och sade att - Det här kan ju aldrig gå bra, huka Er! Killen som skulle till att spela in sin boll lade sedan upp bollen ca 2 meter från flagg. Då utbrister en av de som sitter i restaurangen - Va fan det var ju bra! Varpå alla ställer sig upp och applåderar...

Jag kan inte heller klaga på vädret, strålande solsken varje dag! Det är fantastiskt härligt att komma in efter en golfrunda (i väntan på nästa tee off) och kunna sätta sig på uteserveringen och käka lunch skölja ned maten med en kall Carlsberg, då njuter man!

Ni som undrar hur själva golfen gick, ja jag gjorde iallafall sällskapets snyggaste birdie när jag på ett par 3 hål sänkte mitt bunkerslag!

Veckan som kommer är fullbelagd. I morgon är det uppstartsmöte med innebandyn, på Fredag är det ledarfest med innebandyn och på Lördag är det klubbfest! Däremellan har jag bokat in en runda golf på Lördag och en på Söndag. Får se om jag blir tvungen att göra avkall på Lördagens runda, men på Söndag kör vi iallafall igen!


Jag återkommer med lite bilder från Danmarksresan när de är uppladdade till datorn.


Kram På Er alla och hoppas att Ni har haft en lika bra Valborg som jag har haft!