Goa vänner!

I går kväll var det dags för tjejträff hemma hos Petra. Något som jag såg fram emot väldigt mycket eftersom det var alldeles för längesedan jag fick träffa "mina" goa tjejer! Kvällen var kanontrevlig och det var många goa, gamla, minnen som delades och skrattades åt. Visst är det mindre roligt och rätt så knöligt att ta sig hem från stan, men så värt det!

Idag har Magnus och jag jobbat i trädgården och fixat i ordning rabatter och buskar på framsidan. Vi planterade ju en häck tillsammans med grannen i går och nu skulle "finliret" fixas. Leah var så trött i förmiddags och ville sova redan halv elva, och det fick hon ju såklart! Hon passade på att sova i nästan tre timmar så jag han även rengöra utemöblerna och börja att olja in dem, så skönt när det äntligen blir gjort! Det där med trädgårdsmöblerna är en sådan där ond nagel i ögat som man inte kan få bort...

Efter passet i trädgården åkte vi ner till Lerum för att fixa till Magnus nya glasögon. Vi hann också med en fika och varsin glass. Leah och Magnus delade på en TipTop, eller, Magnus fick smaka lite i allafall...

På eftermiddagen tog vi en promenad i naturreservatet här i Floda och traskade bort till Blåsippsdalen för att de om det hade kommit upp några blommor. Några sippor hade dykt upp, men om man ger det några dagar till så kommer det nog att vara en blå matta, riktigt vackert! Gumman tyckte att det var hur roligt som helst att få springa omkring i skogen och leka med alla pinnar och hoppa i allal löv! Jag är verkligen tacksam för att vi bor så bra med naturen inpå knuten!

Kvällen avslutades med grill....
Känns som en härlig helg!

I morgon är det dags för träning igen, MRL och Core står på programmet, tre bockar kvar i protokollet nu.

Kram på Er!


No more pricks!

Det har inte dykt upp några fler prickar på Leah det senaste dygnet, skönt - då räknar vi kallt med att det är på bättringsvägen.

Gumman fick prova på att äta tacos för första gången igår, det föll henne absolut i smaken! Leah tyckte dock att det var lite konstigt att mamma och pappa åt med händerna och demonstrerade därför hur det skall se ut... Man skall ju äta med bestick såklart!I dag är det dags för ett besök hos frisören, det är på tiden kan jag säga. Får se vad det blir, men jag har bokat både klippning och slingning. Är lite sugen på solblekta slingor men jag får höra med Ulle vad hon tycker också.

Leah skall få tillbringa eftermiddagen och natten hos Moffa och Mita. Herr Sundell och jag får hit byggare ikväll som skall hjälpa oss att fixa till tomten och röja bort massa stora stenar. Vi har tänkt att få bort stenmuren som delar av vår baksida och sedan skall vi jämna till den lite så att vi får en planare gräsyta. Det har ju varit alldeles utomordentligt charmigt med stenröse och sluttande gräsmatta fram tills nu. Nu passar det dock bättre med plan yta och mindre sten, då kan Leah härja fritt på baksidan.

Apropå baksidan, i morgon bitti drar vi till Gekås för att fylla på med massa leksaker som gumman kan ha utomhus. Förhoppningsvis hittar vi bland annat en rutschkana och lite "trädgårdsredskap". Passar väl säkert på att fylla garderoben med kläder till Leah också, om vi hittar något som vi tycker om vill säga.

Ha en fin dag och njut av det goa vädret, det tänker vi göra!
Kram

Prick var ordet sa Bull

Så var en hektisk men rolig helg avklarad. Svärmor fyllde 60 i söndags och därför var det stort galej på lördagen. Festen blev väldigt lyckad och både gästerna och huvudpersonen verkade nöjda! Lite smolk i bägaren var dock att Leah åkte på vattenkoppor på lördagen, så hon kunde inte vara med på festligheterna som vi hade tänkt. "Moffa" och "Mita" tog med sig skruttan hem från festen så att Magnus och jag kunde stanna kvar och genomföra de saker som vi hade planerat för. Leah mår dock bra, prickarna har börjat torka och det kliar väl lite mer nu än tidigare, men annars är hon hur pigg och glad som helst - bästa tjejen!

Dagen har tillbringats tillsammans med goa´mammor i form av årets premiär-promenad runt Sävelången. Ett lek-stopp vid Nääs badplats hann vi också med. Leah blev väldigt arg på mamma när hon ville bada och inte fick det. Lite svårt att förstå varför hon fick bada i vattnet alldeles nyss, men inte nu... De har verkligen rustat upp gångvägen runt sjön kanonbra. Nu kan man cykla runt hela sjön utan minsta problem, blir många turer runt slinga i sommar!

Ikväll har det utkämpats ett Box-pass tillsammans med Gela, kul och jobbigt! Eftersom jag knappt klarar av att trycka ner tangenterna på datorn nu så kan man ju bara tänka sig hur det kommer att kännas i morgon... Stora klassikern är snart avklarad, fyra klasser kvar att pricka av i listan, sedan är det klart! Faktiskt lite stolt över mig själv ändå...

Bjuder på en liten familjebild från kalaset i lördags.
Kram på Er!Det e´vårstämning i stan!

Vilket underbart väder vi har begåvats med den här veckan, därav den skrala uppdateringen... Klart att man vill vara ute och njuta av våren! Det enda som grusar glädjen, och mina ögon, är den jäkla pollenallergin. Men, man får ta det onda med det goda och sluta klaga, det hjälper ju inte ändå!

Har varit på Östra i dag för att följa upp Leah's öron. Vi fick ju en remiss till Öron-Näsa-Hals efter hennes öroninflammation. Apparaterna på Lerums Barnklinik fick inte något utslag och de ville därför att en specialist skulle titta på Leah. Vi har inte varit oroliga för Leahs hörsel på något sätt, men det var ändå skönt att få ett specialistutlåtande på att öronen såg alldeles utmärkta ut!

Magnus sitter och kollar på hockey och hoppar upp och ner i soffan. Personligen anser jag att hockey inte kunde vara mer ointressant just nu.... *Nä, jag är inte alls bitter*....

Är med i en Buzzador-kampanj för Sensodyns flour-tandkräm just nu. Är det någon som är intresserad av att prova (har några tuber över) så hör av Er!

Veckan har annars varit full av förberedelser för Eva-Britt's 60 års dag. Har just gjort färdigt ett bildspel som skall visas under middagen, tror att jag fick till det ganska bra!

Vi har också inhandlat nya möbler till balkongen och dessutom har vi "pimpat" trädgården med en liten sandlåda till Leah.I dag har Leah och Tilde haft playdate. Jag och Helena fick följa med för att sköta markservicen. Servicen i dag bestod av att baka sandkakor som fröknarna kunde rasera, dessutom fick vi se till att magarna var mätta, och att tillhandahålla vaniljkex när så krävdes. En helt underbar dag med trevligt sällskap! Det är så roligt att se på tjejerna nu, de leker verkligen med varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Man kan också ana en viss frustration om leksakerna skall delas, men det är väl bara att vänja sig antar jag!
Läs och Gråt!

En underbar vecka på Fuerte har så bytts till en underbar vecka på kontoret. Visst är det en tjusning att komma tillbaka till kontoret och få avundsjuka kommentaret och blickar på den goa brännan?

Fuerte var helt klart ett ställe som jag fann vara mycket trevligt, fantastiskt avkopplande och med underbart väder! Vi bodde på ett hotell som hette Las Marismas. Ett ställe som vi verkligen kan rekommendera för andra barnfamiljer!

Las Marismas hade nog den största barnpool som jag någonsin sett på ett hotell. Eftersom den endast var 40 cm djup så kunde Leah springa runt och leka i poolen medans jag och Magnus kunde sitta i våra solstolar och njuta av att titta på vår underbart glada och goa dotter!

Helt klart märker man att värme och sol även har inverkan på de små's humör! Varje morgon skulle Leah ut genom dörren och -Bada Conny! Översättning: -Jag vill ut och bada i poolen med Conny. Conny är den stora uppblåsbara krokodilen som vi köpte i taxfreen på utresan. Succé var ordet! Eftersom Leahs favoritfigur från Molly Mus filmerna är en krokodil som heter just Conny, har hon numera slutat säga krokodil och kallar istället alla krokodiler för just Conny.

Leah sov middag varje dag i sin vagn, så vi passade på att gå härliga långpromenade eller att bara slappa vid poolen medans hon snusade. Härligt eftersom hon ytterst sällan vill sova i sin vagn här hemma.

Vi besökte också några av de otroligt härliga stränder som fanns vid Corralejo-området! Las Dunas var helt klart mäkligt, det kändes som om man befann sig mitt i Sahara. Eftersom sanden faktiskt har blåst över till Fuerte från just Sahara, så är det ändå inte allt för långt från sanningen!

 

 


Det blev även ett besök på en fantastisk djurpark. Där fick vi se massa coola djur och häftiga shower med bla Rovfåglar, Krokodiler och Sjölejon! Dessutom fanns det en otroligt vacker botanisk trädgård där vi vandrade omkring och tittade på alla vackra växter!

  
 

Gumman fick även en ny favoriträtt i Vitlöksbröd, en pizza i form av ett hjärta smakade också gott såklart! En och annan
glass slank också ner...
  

Kort sagt, vi hade en helt underbar vecka och vi kan definitivt tänka oss att åka tillbaka till Fuerteventura igen!Adios Amigos!


Back In Town!

Så är vi tillbaka i kalla Sverige igen efter en helt underbar semester! I morgon blir det jobb för mig och även resten av veckan.

Sov gott alla så återkommer jag med resestory och goa bilder i morgon!
Kram