Latmaskar, klubbkänsla och tågkaos

Den här veckan har det sannerligen inte varit lätt att pendla till Göteborg. Tågkaos hela veckan och fyra stycken nya resegarantiblanketter inskickade till Västtrafik. Så skönt med fredag i dag så att man slipper tågen under två dagar i allafall.

I går när jag såg på Hockeykväll på TV så propagerade Niklas Wikegård för fler idrottstimmar i skolan. Det är verkligen en åsikt som jag sympatiserar med. Man ser så många människor som aldrig rör på sig och det smittar ju såklart av sig på nästkommande generation. Jag tror att uppväxtmiljön (frånsett arv då såklart) är en väldigt stor orsak till att vi svenskar rör på oss mindre och mindre och att vi bara blir större och större. När jag var liten var vi ute och lekte jämt och ville knappt vara inne trots riktigt busväder! Mamma och Pappa fick kämpa hårt för att att få in oss till middagen på kvällarna. Nu känns det mest som att barnen vill sitta inne och se på TV och spela dataspel, eller?

Jag är väldigt glad över att jag har fått med mig ett aktivt liv, framförallt från min pappas sida, och jag kommer verkligen att göra allt vad jag kan för att få Leah att vilja leva ett aktivt liv också. Det finns de som aldrig har provat på lagsporter, och det är nästan så att jag kan tycka synd om dem som aldrig har fått uppleva glädje, ilska och lycka tillsammans med härliga lagkamrater!

Det för mig osökt in på nästa ämne, nämligen klubbkänsla! Jag läste en artikel på ett innebandylags hemsida häromdagen där de intervjuade ett nyförvärv. Det gör ont i själen när man läser hur illa (i mitt tycke då) det finns spelare som resonerar. Det är nästan så att man tycker (trots att det är duktiga spelare vi talar om) att det var lika bra att deras tidigare lag "blev av" med spelaren i fråga... För mig har det alltid varit viktigt med klubb- och lagkänsla. Kanske har just detta också fört med sig att besvikelsen, över att ha blivit illa behandlad av en förening som betytt så mycket för mig under så stor del av mitt liv, blivit än större, men det får det vara värt i slutändan. Det känns ändå bra att kunna gå med huvudet högt och veta att man, under tiden man var aktiv i lag eller föreningen, alltid gjort allt vad man har kunnat med det bästa för laget/föreningen i sikte.

Nu är det dags för fredag och helg! En helg som består av innebandy, familjemys, innebandy och mer träning. Kan det bli bättre?

Bjuder på några bilder från veckans besök på Universeum;

 


Surt sa räven...

När man äntligen kan se en hockeymatch med Leksand på TV så går de självklart och förlorar! De är inne i en tung period nu helt klart och konkurrenterna bakom närmar sig med stormsteg! Återstår att se om Stars klarar av att knipa en av de åtråvärda direktplatserna till kvalserien i år...

Ikväll skall Leah och jag ha en myskväll hemma eftersom det, som vanligt på torsdagar, är träning för Magnus med IBF Göteborg. Tror inte att jag kommer att ha något problem att fördriva tiden på kvällen när Leah har somnat. Det är handboll, ishockey, golf och CSI Miami på TV i kväll. Problemet blir väl att hinna se allt man vill? Tur att man har en inspelningsbar box, den kommer att utnyttjas i kväll. Handboll Sverige - Polen står på första plats just nu!

Visst är det skönt att ha "solo-kvällar" hemma i bland? Där du , och bara du, får bestämma över fjärrkontrollen och hur långt över hakan du vill dra filten? Nice!

Brukar klara av att undvika att fastna på bild under innebandymatcher, så inte denna gång! Kan inte säga att bilden i Lerums Tidning var speciellt smickrande...

Premiär

Det har varit en rolig helg!

I lördags var det dags för första biobesöket för Leah. Vi hade bokat biljetter till "Var inte rädd, Långa Farbrorn". Det var Lilla Anna och Långa Farbrorn som skulle se på sina favoritfilmer med Spöket Laban. En perfekt kombination eftersom Leah älskar både Lilla Anna och Spöket Laban. Lägg till lite päron Mer och en kartong med popcorn och succén var ett faktum!

 

Efter biobesöket begav vi oss till La Vacca för att käka lite pasta. Tycker att de har god och prisvärd pasta på det stället.

När middagen var avklarad släppte Magnus och Leah av mig hemma hos Petra eftersom vi hade bestämt date på Halta Lottas. Tyvärr blev vi inte så många som vi hade hoppats på men vi fyra som var där hade en väldigt trevlig kväll. Eftersom jag skulle spela match dagen därpå så var jag hemma redan vid 00:30 men övriga tre som var med fortsatte trevligheterna. Kvällen/Natten bar med sig incheckningar på bla Margaretas Fotvård...

Söndagen innebar innebandyderby; Floda IBK - FBC Lerum. En match som jag ju missade på höstsäsongen pga min fotskada. Eftersom det endast var min andra hela match för säsongen så kände jag mig ganska ringrostig, men trots förlust med 1-8 så tyckte jag att det var kul att lira igen! Måste också säga att jag är glad, på flera sätt, att jag tillhör Floda IBK's damlag nuförtiden! Goa lagkamrater, Goa ledare och en Go förening i ryggen! Tillfälle att vara stolt alltså, trots mindre smickrande resultat under säsongen!

Veckan som kommer innehåller träning och jobb, som vanligt alltså. På söndag blir det dock playdate med Leahs goa kusiner från Alingsås. Ett besök på Alingsås Lekland står på schemat. Det blir Leahs första besök på ett sådant stället. Söndag kväll kommer förhoppningsvis innebära besök på bio med goa mammor, alldeles för längesedan nu!


God Fortsättning

En lugn och skön nyårsafton spenderades i Björboholm. Vi avnjöt gott vin och god middag. Leah somnade vid 21:30 och sov sig igenom fyrverkerierna vid 12-slaget, det trodde jag aldrig att hon skulle göra!

Nu jobbar jag sista dagen i dag och sedan blir det 5 dagars jullov för mig också, underbart!

På jullov kan man göra  mycket;

Baka och äta upp kanelbullar...

Åka pulka...

Göra pärlplattor...

Mata Rorri med omelett och smoothie...

Åka spark med pappa...

Köra spark själv med lite hjälp av pappa..