God Jul Till Alla!

God Jul Till Alla!



Japp, då jobbar man sista dagen i morgon för att sedan vara ledig ända fram till 2/1-2007! Det skall bli otroligt skönt att få vara ledig lite längre och att få vila upp sig, för det behövs sannerligen. Personligen känns det som om man har gått på reservtanken ett bra tag nu och att även den håller på att sina...

Man är irriterad på jobbet, och somnar i princip med en gång när man kommer hem på kvällarna. Tur att man redan har köpt alla sina julklappar för jag hade aldrig orkats trängas tillsammans med alla sista-minuten-shoppare nere på stan nu!

Önskar Er alla en riktigt GOD och VILOSAM JUL!

Kram Karin

Skitkul

Jag bara måste länka till detta otroligt roliga hopklipp av "hejarklacken" i HippHipp, den kan lätta upp även en riktigt tråkig dag!

http://www.youtube.com/watch?v=Q_TB2G07Si8&eurl=

Översvämningarna i Floda Centrum

Här kommer lite fler bilder från Floda centrum. Vägen är fortfarande avstängd och enligt Lerums Tidning kommer den att vara det ytterligare ett par dagar. Hoppas att de kan lösa det fort, ganska jobbigt att behöva köra en 4 km lång omväg för att kunna ta sig till Lerum och att inte kunna ta sig till Floda centrum och handla...

Men jag skall väl egentligen inte klaga, det finns ju de som har drabbats betydligt mycket värre av översvämningarna än jag och Magnus. Vår har ju iallafall klarat vårat hus!

Floda Pizzeria
Så här ser det ut vid Floda Pizzeria
Floda Centrum
Tur att någon har uppfunnit gummistövlar! Bild från Floda centrum vid järnvägstunneln!

Översvämningsbilder

Forsen i Tollered
Forsen i Tollered

Badplatsen vid Aspen
Så Här ser badplatsen vid Aspen ut just nu

Huset på ön i Floda
Huset på ön i Floda...

Nyborparken vid Aspen
Nybroparken vid Aspen

Dessutom fick jag just reda på att viadukten hemma hos oss i Floda är översvämmad och avstängd, innebär att om man skall kunna ta sig hem till oss måste man köra runt och köra innevägen via Stenkullen...

Det enda "positiva" med det här vatteneländet är väl att man börjar höra att det är många som inser att vi måste värna om vår planet!
Jag uppmanar alla att tänka efter vad man själv kan göra för att hjälpa till!

Torsdag 14/12

I går var det lucia och ännu inte ett spår av vinter här i Göteborgstrakterna! Istället dras vi med översvämningar mitt i December. Sanna mina ord, det är verkligen någon som är totalt galet i vår värld.

Skall bli skönt att äntligen få lite julledighet, nu jobbar man nästa vecka och eftersom man har tagit ledigt 27-29/12 får man 11 sköna, lata, ledig dagar!

Vi skall fira julen hemma hos oss, vi blir nog kring 10 personer och det skall bli så skönt att få vara hemma och slippa åka runt på julafton för första gången på 7 år! Ibland är jag verkligen avundsjuk på de som har sin familj "intakt" fortfarande!

Alla julklappar är nu inhandlade och ligger hemma och väntar på att bli inslagna. Jag har köpt nytt fint papper och roliga snören. Dessutom hag jag börjat spåna på rim till alla klappar, ser framemot att få sitta och pyssla och göra riktigt fina paket!

Julgran tänkte vi oss försöka på och inhandla på Söndag...

Annars är helgen fullbokad;
I morgon blir det julbord på Öijared med Pappa och Marita och "alla barnen", har varit en trevlig tradition de sista tre åren!

På lördag åker Magnus till Karlstad med innebandy laget för att försöka sno åt sig tre nya poäng. (Otroligt kul att de lyckades slå Tygriket förra helgen). Eftersom Julia fyllde 28 År (GRATTIS) i tisdags är vi sedan hembjudna till henne och Mattias på kvällen för lite firande av både det ena och det andra, födelsedag, 1 års jubileum för huset, julen och så klart deras förlovning som ju skedde under deras Mexico resa!

På Söndag är det så äntligen dags för den efterlängtade konserten med Bo Kaspers på Konserthuset i Göteborg. Tyvärr visade det ju sig att jag kommer att missa Söndagskvällens innebandymatch mot Lindome eftersom denna flyttades till detta datum långt efter det att vi hade skaffat biljetterna, men så blir det ju tyvärr i bland...

Kram Kakan

Torsdag 7/12

Ikväll är det dags för träning igen, Julia hänger på trots lite träningsvärk! :-)

Jag håller min 7:e placering i tävlingen hos Medikus, sista tävlingsdag är 31/12 så nu hoppas jag att inte någon kommer och puttar ner mig så att jag blir av med min stegräknare.

Annars har det inte hänt så mycket... Magnus och jag hyrde film igår, den nya Beck filmen, Flickan i Jordkällaren. Den var ok fast inte den bästa Beck filmen jag har sett.

I morgon skall jag hem till Petra och fika och äntligen få överlämna hennes födelsedagspresent också! Tänkte plocka med en påse hembakta lussekatter från frysen, kanske kan få med ett par pepparkakor också...

På lördag blir det julfest med innebandyklubben på OslagBar, kan nog bli kul, det var längesedan jag var ute och roade mig!

Ha det gott alla!

Onsdag 6/12

Japp, igår var det så dags för Julia att göra comeback i målet efter ett par års uppehåll, det såg RIKTIGT bra ut! Det var verkligen jättekul att hon hängde med igen. Lika roligt hade Mattias enligt säkra källor när Julia steg in i hallen efter träningen och skulle försöka gå! :-) Kul också att Mattias har riktat in sig på platsen bredvid Magnus på läktaren!

Annars har jag börjat planerat lite smått för nyårsafton. Det blir middag hos mig och Magnus för några av våra vänner. Har kollat lite recept för att hitta någon god mat att laga. Tasteline.com är en riktigt bra sida men många härliga recept! Kan också rekommendera Arla.se och Ica.se för Er som behöver inspiration, de har många bra tips, både för vardagsmat och lite mer festliga tillfällen. Efter middagen blir det Singstar och förhoppningsvis kan vi lira lite Buzz också, ser framemot detta!

Ikväll är det slapparkväll, ingen träning, bara hem och laga någon god mat och se på någon bra film!

Någon som har ett tips hur man gör för att få GP budet som kör ut tidningar i vårt område, att förstå att det inte är någon rallybana han kör på?! Dessutom kör han med högsta volym på radion så vi vaknar var och varannan natt... ARG! Vi har skrivit till GP om detta men inte fått någon respons överhuvudtaget...

Tisdag 5/12

Var är all snö och kyla, jag står inte ut i detta vädret länge till!

Idag är det dags för Julias första innebandyträning på några år, ser fram emot detta! Skall bli kul att få träna ikväll, fast jag har lite träningsvärk i min vänsta axel/överarm som jag inte har en aning om vad den kommer ifrån? Mycket märkligt!

Igår köpte jag några nya julklappar, så nu är det pappa, Marita, farfar och Magnus kvar... Det är också några som vi har bestämt vad vi skall köpa till men inte fysiskt inhandlat presenten.

Idag på lunchen var jag och Tess på Make Up Store och jag fick äntligen köpt min guldiga ögonskugga som jag har trånat efter så länge!

Annars har det inte hänt så mycket förutom att Anja Pärson idag tilldelades Bragdguldet.. Jag hade faktiskt inte någon direkt favorit iår så det var väl roligt att Anja äntligen fick priset, hon har ju varit så bra så länge... (Även om hennes främsta placeingar oftast har varit i tävlingar där Janica Kostelic inte har varit med och tävlat....)

10 Raka Segrar!

10 Raka Segrar!



I går var det dags för ett toppmöte i Div 2 damer Göteborg. Nykomlingarna Frölunda stod för motståndet denna Söndag. Det var en riktigt tuff match som vi slutligen lyckades vinna med 3-2, första matchen iår som vi har vunnit endast med udda målet... Redan på lördag får vi chansen att visa vårt spel från en bättre sida, då vänder nämligen serien och vi tar med varm hand emot Frölunda i Rydsbergshallen kl 18:30.

Matchen började inte direkt bra för vår del, Frölunda lyckades pilla in en boll redan efter 16 Sekunder, och Leif som innan matchen påpekat att vi ännu inte varit i underläge under de första fem minutrarna i någon match... Säg aldrig mer så Leif! :-) Vi kämpade oss dock tillbaka in i matchen och hade flera bra chanser att kvittera och också att ta ledningen. Det skall dock sägas att Frölunda inte var chanslösa heller!

Första perioden slutade 1-0 till Frölunda och i pausen var vi fast beslutna att se till att komma segrande ur närkamperna, vara mer rörliga i våra uppspel och fortsätta att ta avslut.

Om första perioden började bra för Frölunda så var det precis vad andra perioden gjorde för oss. Vårt nyförvärv, Camilla Ahlberg utnyttjade sin snabbhet och fick tag på ett snabbt uppspel, tog sig ner bakom kassen i Gretsky position och serverade Millan ett bra läge som hon tog vara på och nu stod det 1-1. Nu kändes det som om vi var på G och äntligen hade vi lyckats få hål på motståndarnas målvakt. VG som alltid ger gärnet och också gärna tar lite offensiva utflykter sköt ett skott från backposition som Ahlberg snyggt styrde in, nu hade vi lyckats snyta åt oss ledningen, 1-2! Trots flera bra lägen och ett par ramträffar så var ställningen densamma när vi skulle sätta igång 3.e perioden.

Den sista perioden såg ungefär ut som de två andra, mycket kamp och inte något speciellt bra spel. Det känns dock bra att vi kan behärska detta också, ett bra lag skall klara av alla matchbilder! Efter halva sista perioden tilldömdes vi ett straffslag efter härligt jobb av Julle som tvingade motståndarna in i egen målgård för att förhindra 1-3. Mattis frågade mig om jag ville göra min "patenterade", men jag kände att jag var för trött efter en häftig rusch för att kunna göra en bra straff. Då visar vår kapten, Olle, varför hon är en grym kapten. Trots att hon hade suttit på bänken största delen av matchen tar hon sitt ansvar och stegar ut på planen och till allas stora glädje lyckas hon pilla in vårat tredje mål för kvällen! Frölunda lyckades sedan pilla in ytterligare ett mål men kom sedan inte närmre trots spel i nästan 2 minuter 5-3, efter att både jag och VG satt på botbänken! Vår 10:e raka seger och vår trettionde poäng i årets seriespel, HÄRLIGT! :-)

Nu ser vi fram emot en tuff och rolig träningsvecka och så hoppas vi på ytterligare tre poäng på Lördag!

En annan reflektion, det var kul att se att Frölunda också försöker få till lite "arr" kring sina matcher, musik på uppvärmningen och speaker under matcherna borde verkligen vara ett minimum krav i div 2. Att tex spela sina matcher i en kanonhall som Lundbystrand 1 och inte ens lyckas få igång lite musik till uppvärmningen är verkligen katastrof!

IDOL Omröstning

144896-4



På GP's hemside omröstning verkar det just nu som om Markus tar hem IDOL med klar marginal! Visserligen är det än så länge bara 192 personer som har röstat, men ändå....

Fredag 1/12

Japp, då var Frölunda över strecket efter gårdagens seger över Djurgården med 5-1. Jag måste i ärlighetens match säga att det inte var Frölunda som var otroligt bra, snarare Djurgården som såg otroligt loja ut och de var dessutom riktigt dåliga igår. Det var dock kul att se att Frölunda har fått ordentligt snurr på sitt Powerplay! 3 mål i PP igår gör att de nu har ett facit av 6 mål i numerära överlägen på de två sista matcherna. Dessutom ett i numerärt underläge, verkar som om Frölunda är bättre vid dessa tillfällen i matcherna än vid 5 mot 5 spel?

Magnus satt och svor sig förbannad över hur dåliga de "gamla" och "rutinerade" spelarna i Djurgården var igår, det är ju de som skall visa vägen när lag befinner sig i prekära lägen!

En fundering; Vad är det med tränare som fortsätter att spela dessa spelare när de visar absolut NOLL, jag förstår inte (men så är jag ju heller inte tränare)!? Är det så att de är rädda för att det skall bli gnäll eller är det helt enkelt så att man är villig att ge vissa spelare fler chanser än andra för att man hoppas att de skall "komma igång", trots att de är riktigt usla? Varför är det alltid "de snälla och tysta" spelarna som får stryka på foten och bänkas, är det så att många tränare (oavsett idrott) är alldeles för konflikt rädda?

Ikväll går matchen mellan Leksand och AIK på Tv4+ med start kl 18:55. Det innebär att jag hinner se iallafall en timma av matchen innan IDOL finalen börjar!

Om Ni inte kan hålla Er till ikväll, kan Ni kika in på den här länken: http://www.tv4.se/idol2006/508222.html
Där kan Ni tjuvlyssna på repetitionerna som har varit under veckan.

Må Bäste Man Vinna!