Högtflygande helg!

En helg med kalas, fika och flygplan, så kan sammanfatta helgen som varit.

Fredagen bjöd på tacos och tårta med min familj, kul att träffa dem samtidigt, inte alltid man kan få till det! En trevlig kväll med gott att äta och samkväm, och såklart lite friidrott på TV! Mysigt!

På lördagen kom Eva-Britt och Olle hem till oss för att fira min födelsedag de med. Man drar väl ut på det så länge man kan? Paket och tårta flera dagar i rad är ju inte fel! Eva-Britt hade bakat sin goa kaka och det var även lite hallontårta kvar från fredagen.

Tur att man hann med ett tufft MRL 75 pass på morgonen innan kalaset. Har blivit många extra kalorier att bränna bort de senaste dagarna! Lurade förresten med en kollega på passet också, enligt rapporter nu på morgonen kan hon varken gå i trappor eller sitta på toaletten...

Lördagskvällen avslutades med en cykeltur tillsammans med Magnus och Leah, såklart blev det stopp på ett par lekplatser längs vägen.

På söndagen begav vi oss till flygfältet i Säve för att kika på flyguppvisningar och Aeroseum. Leah som är otroligt fascinerad av flygplan och helikoptrar hade fullt upp, det var ju massor av roliga saker att titta på och flygplan att gå in i och titta. Vi tog en sväng in på Aeroseum också, där fanns det en helikopter som man fick lov att provsitta vilket Leah såklart älskade! Hon var inte jättepigg på att gå därifrån... Det var en mysig familjeutflykt som avslutades med en springmarsch i ösregn. Jösses så det regnade, såklart hade Magnus och jag glömt paraplyerna i bilen så vi vart ju dyngsura. Leah satt bra under regnskyddet vagnen och tyckte det var jätteroligt med regnet! Behöver jag säga att hon somnade som en stock i bilen!?

Här kommer två bilder från flyguppvisningen som jag tog med mobilen, flera bilder kommer när jag har laddat upp dem på datorn hemma.

 

En härlig helg helt enkelt!

Var lite orolig för lämningen på dagis i morse. Det gick ju så bra och tårfritt under senare delen av föregående vecka. Men oron gick fort över, inga tårar i morse heller! Skönt, känns som att man kan andas ut nu!

Kram på Er!


Jag är en tjej på 32 vårar...

Födelsedagen i går började med sång, paket och frukost på sängen. Magnus hade försökt sig på att baka en tårta men gav upp det projektet när tårtbotten inte ville samarbeta med honom... En härlig start på dagen!

Det var min tur att hämta Leah på dagis i går (som alltid på torsdagar) och när jag kom dit var barnen ute och lekte på gården och Leah hade fullt upp att gräva i sandlådan och klättra upp på "bordet" som står i densamma. Härligt att se henne så aktiv utomhus igen! Leahs ena fröken kom fram till mig och sa;
-Jag får lov att gratulera på födelsedagen! För det är väl i dag? När jag frågade hur hon visste det så berättade hon att Leah minsann hade talat om för alla som ville höra på att; -Mamma fylla år!

Underbara unge säger jag bara!

Förövrigt så kan vi konstatera att det idag var andra dagen i rad som vi lämnade henne på dagis utan en enda tår! Härligt! Så nu hoppas vi bara att det håller i sig över helgen och att vi inte behöver "börja om" på måndag igen.

Kvällen avslutades med en cykeltur och sedan thaimat på det. Flodas thai är riktigt bra, om du inte har provat den, gör det!

Ikväll blir det lite kalas med familjen, kul att träffa alla på samma gång, det är inte så ofta man får samlat alla. I morgon kommer Eva-Britt och Olle över på lite paj och fika, ser framemot den goda kakan som Eva-Britt har sagt att hon skall baka.

Efter jobbet i dag står det play-date med familjen Carlberg på schemat. Tänkte att barnen skulle få busa av sig lite på "träsket". Det är verkligen en jättefin lekplats som ligger vid Aludden i Lerum.

Innebandyn börjar dra i gång igen på allvar, Floda fick ju som sagt en friplats i div 2 när Frölunda sent drog ur sitt lag. Hade ju inte tänkt att lira i div 2, men man får väl se det som en "bonus". Innebandy är ju trots allt fortfarande riktigt roligt! Extra kul också att A-K gör comeback efter att ha blivit mamma till lilla Milo, det var ju ett tag sedan vi fick lira i hop!

Kram På Er!


Bättre och Bättre...

I går när jag hämtade Leah på dagis berättade hennes fantastiska fröknar att Leah, inte bara hade varit ute och lekt utan "kudden" (visserligen under lite protester, men ändå!), hon hade inte heller suttit i vagnen någonting utan sprungit och lekt och sett ut att mått jättebra. Extra roligt var det när det kom ett riktigt ösregn och Leah snabbt drog med sig fröken "B" till lekstugan och sa; -Fort "B", regnar - in i huset!

Kändes väldigt skönt att höra att hon hade varit mycket mer aktiv! Vi som ser henne varje dag i en annan miljö vet ju att hon brukar ha svårt att sitta stilla, helst inte alls!

Vid lämningen i morse gick det också mycket bättre, nästan inte några tårar alls! Hon såg till och med lite glad ut när vi kom runt på utsidan för att vinka hejdå!

Här kommer en liten bild från kräftskivan i fredags. En härlig bild på barnen när de har bänkat sig framför "Lilla Röda Traktorn" med majskrokar! Tyvärr så saknades ju lilla Tilde eftersom hon var sjuk!



Riktigt "Fredagsmys"!
Bilden är väl inte den bästa eftersom iPhone inte tar världens bästa bilder på mörka, rörliga motiv... Men den är go ändå!

Kram På Er


Dagis

Ångest.

Jag får ångest av att lämna mitt lilla hjärta på dagis när hon gråter när man skall säga hejdå. Fröknarna säger att det fort går över och att hon leker jättebra när de är inne. Måltiderna har också gått jättebra och hon har ätit så mycket till lunch så att hon inte har varit hungrig när det är dags för mellanmålet på eftermiddagarna. Sömnen har också funkat fint och hon somnar gott och sover i ca 1 1/2 timma, vilket ju såklart är skönt..

Problemet, förutom att hon gråter när man lämnar henne, är när de skall vara ute och leka... Leah som älskar att åka rutschkana, gunga, att baka sandkakor och springa runt, vill helst bara sitta i sin vagn och titta på när de andra barnen leker... Man blir ju lite orolig när hon i vanliga fall inte vill sitta i vagnen, eller i allafall inte sitta stilla i vagnen. Det kanske också ger sig med tiden, men man vill ju att hon skall må bra och leka och ha kul jämt!

Är det någon som har varit med om något liknande? Tips?


Händelserik helg!

Helgen har varit fullspäckad av roliga aktiviteter, kräftskiva, kräftcykling och innebandy!

På fredagen hade vi kräftskiva hemma hos Johanna & Tomas, en härligt mysig kväll med goa föräldrar och busiga barn. När barnen hade gått och lagt sig mumsade vi i oss en massa goda kräftor och räkor. Som sig bör fanns det även ett par goda pajer med Västerbottensost! Tyvärr saknade vi familjen Johansson då lilla T hade dragit på sig lunginflammation!

Lördagen började tidigt med samling kl 08:30 hemma hos lagkaptenen för Team Moulin Rouge. Redan då kunde man ana vart dagen skulle barka hän. Ett gäng laddade, färgsprakande, och ytterst trevliga människor som skulle kampera ihop under X-antal timmar, kan ju liksom inte bli annat än succé. Efter en trög start på tävlingen så lyckades vi avancera i startfältet och jag tror att vi tillslut hamnade på 4:e plats.

Syster, som var kapten för lag 1910 - tillika Chaplin's, vann priset för Best In Show och fick därmed "äran" att tillsammans med sina lagkamrater, arrangera nästa års Kräftcykling!

Kvällen avslutades med en kanonfest, där vi fick damma av en del gamla dängor tillsammans med trubadurerna. Jag hade turen att ha en lagkamrat som även han uppskattade att det spelades lite gamla punklåtar, vilket medförde att jag var hyfsat hes på söndag morgon.

Jag vaknade på söndagen och kände mig hyfsat pigg, och eftersom Leah hade sovit hos Moffa och Mita och inte skulle komma hem förräns framåt 1130 så följde jag med Magnus till Torpahallen där IBF Göteborg hade träningsläger. Jag var lite nyfiken på hur laget såg ut, det är ju så många nya spelare. Efter det så var det dags att åka hem och mysa med världens bästa Leah! Efter ett par timmar hemma så bar det av igen, den här gången till Svingeln där det vankades träningsmatch. Matchen vanns av IBF med 6-2, en helt ok första träningsmatch. Kan nog bli en kul säsong för laget!

Apropå kul säsong, Floda fick en friplats till div 2 eftersom Frölunda drog sig ur serien i sista sekunden. Efter ett spelarmöte beslutades det att vi skulle tacka ja till platsen. Det innebär alltså att det blir div 2 spel den här säsongen, inte något som ingick i mina planer, men kul! Extra kul att A-K bestämt sig för att damma av klubba och snöra på sig skorna igen, längesedan vi spelade i samma lag nu!

StoryTel

Har via Buzzador fått möjligheten att prova på att testa Storytel. Det är ett företag som gör det möjligt för dig att lyssna på ljudböcker via mobiltelefonen. Perfekt och smidigt att ha i mobilen för oss som tågpendlar till jobbet. Try it!


Sova säng..


Tuffa Tider

.. Ja det har det synnerligen varit. En period där sjukdomarna har avlöst varandra. Det har varit riktigt trist och tröttande, men nu verkar alla vara på bättringsvägen och Magnus och jag har kommit igång med träningen igen. Härligt med träningsvärk!

Leah fick en ny, riktig, säng i går. Härom kvällen när jag var inne och kikade på dockan när hon låg och sov, så konstaterade jag att hon hade ungefär 1 dm tillgodo på längden och att sängen helt klart började bli lite trång för henne. Därför drog Magnus och Leah till IKEA igår och köpte en säng till henne. Leah tyckte det var spännande och ville helst klättra upp i sängen och mysa innan den ens var monterad! Vi var lite fundersamma på hur det skulle gå att byta säng, om hon skulle protestera och klättra upp och ner och vägra att sova, men det gick lika bra som vanligt! En godnattsaga med pappa, uppkrupna tillsammans i sängen, sedan en puss och så sov gumman på 5 minuter. Hoppas att det håller i sig!

 


Såhär ser sängen ut, får återkomma med en "riktig" bild lite längre fram!

Inskolningen på dagis börjar som sagt på tisdag, spännande och lite skrämmande på samma gång. Vad hände med vår lilla tjej!? Hoppas att allt kommer att gå bra och att det inte kommer att bli allt för mycket sjukdomar för Leah.

Hösten ser ut att bjuda på flera trevliga tillställningar, kräftcykling, weekendresa till Helsingborg för att spela på Vasatorps TC bana och i går fick vi inbjudan till 30-års fest med Western-tema, SKOJ!Jag håller på för fullt och syr på mina maskeradkläder till kräftcyklingen, blir en riktigt "zazzy" outfit, med fjädrar, nätstrumpor och röda naglar... En del av dräkten kan jag dessutom använda till 30-års festen, smidigt!

Jobbar i dag och i morgon och sedan är det dags för lite ledighet igen, gott! Kanske att det blir en tripp till Båstad på lördag för att kika på innebandy, IBF Göteborg är ju med i Båstad Outdoor Open för första gången. Apropå innebandy, dags att damma av klubborna och bege sig till Alléhallen för säsongens första pass i hall i kväll. Jag är inte riktigt hundra på hur jag vill göra till hösten så jag får väl känna av läget lite innan jag tar ett beslut. Hur som helst så är det alltid kul att hänga plasten i kryllan så det tror jag bestämt att jag får göra i kväll, gärna ett par gånger!

Kram på Er