Ikväll Smäller det!

Äntligen är det dags att plocka fram biljetterna ur byrålådan. Jag köpte biljetterna till The Arks konsert på Trägår'n i början av februari och äntligen är det dags för det efterlängtade eventet!

 Att man sedan får sällskap av 7 av sina bästa vänner gör ju inte saken sämre!

Vi träffas på Halta Lottas käkar och laddar upp inför konserten. Jag har sett The Ark åtskilliga gånger tidigare och för varje konsert blir de bara bättre och bättre. Skall bli mycket spännande att se vad Magnus tycker eftersom detta är hans första (och förmodligen inte sista) The Ark konsert! Det verkar som om de konserter som de har gjort hittills på turnén har varit suveränt bra! Kolla in länken till Aftonbladet, där har de betygsatt premiären i Helsingfors.


De flesta av texterna på deras nya skiva Prayer For The Weekend sitter redan i ryggmärgen och jag bara väntar på att få skråla ut låtarna "in public"...


image63   image64


Hoppas att Ni alla får en trevlig Valborg med härligt soligt väder!


Kram K


Vårfint!

Nu börjar vår- och sommarkänslor anfalla mig, på riktigt så att säga... 


Det börjar bli grönt i trädgården, utemöblerna plockades fram ur förrådet igår och jag shorts på mig till jobbet idag, underbart! Något som man brukar vara trött på i början av Juni ter sig helt plötsligt ganska lockande, nämligen att klippa gräset...

 

Under sommarmånaderna brukar jag och mina arbetskamrater tillbringa vår lunchtimma på en filt i Kronhusparken, det börjar närma sig nu. Allt känns så mycket bättre när man kan få lite sol och frisk luft under iallafall en timma av arbetsdagen.

 

Den 15 Maj börjar sommartiden på jobbet också, innebär att vi jobbar mellan 8-16 istället för ända fram till kl 17. Då kan man ju helt plötsligt börja använda eftermiddagarna till annat (läs spela golf) än att bara jobba.

 

Apropå golf så ser det ut som om vi har prickat en en bra helg, vädermässigt sett alltså...
Hoppas nu bara att spelet i Danmark kan matcha väderprognoserna...

image62

Anonyma Gnällspikar göra sig icke besvär!

Varför har människor en förmåga att alltid gnälla på saker och ting? Det finns så många personer som bara glider runt och aldrig hjälper till med något! Ändå har de sedan mage att klaga och gnälla för att saker inte blir som de har tänkt sig.


När människor dessutom gnäller anonymt via gästböcker och diverse andra forum, ja då blir jag heligt förbaskad!


Två av mina lagkamrater (Jenni och VG) har kämpat med att fixa en klubbfest för oss medlemmar i 0302 och fick tyvärr ett sent återbud från den lokal de hade bokat upp från början. Man får helt enkelt göra det bästa av en sådan situation och de har gjort allt vad de har kunnat och helt enkelt fixat en annan lokal.


Om man inte kan köpa att det blev som det blev kniper man käften och låter helt enkelt bli att gå på festen om det inte passar!


Tack till Jenni och VG för att Ni har åtagit Er att ordna något kul för oss!


Till Er som kanske känner igen sig i den här "gnälleri" biten. Tänk Er för! Snart kanske Ni inte har något kvar att gnälla över. Det finns väl inte många människor som fortsätter att ställa upp frivilligt när man ändå bara får skit för det...


Världen hade varit en trevligare plats med lite mer positiva människor.


Härliga eftermiddagar på golfbanan!

Magnus och jag har just kommit hem efter att ha gått 9 hål på Nya Banan. Båda två spelade riktigt bra!

Magnus hade 35 slag (1 under par!) och 22 pts. Själv lyckades jag drämma dit med 39 slag på 9 hål och 21 pts. Alltså 3 över par, hyfsat nöjd med det! Det bästa jag har gjort över de 9 hålen tidigare är 38 slag, så det känns skönt att ha tagit sig till den nivån igen! Då vet man ju att man verkligen kan! När man spelat så här bra känns det lite surt att man inte hade möjlighet att gå hela 18 hål, vem vet, då kanske jag hade haft möjlighet att nå mitt singelhcp mål redan idag. Jag behöver ju bara en 38 pts runda så är jag nere på 9,9! Nu får jag fortsätta jobba på det och hoppas att det inte dröjer allt för länge.  För visst är det lite prestige i att kunna säga att man är "singelhandicappare"?

Både Magnus och jag gjorde förresten par också på hål nummer 10... 

Det märks verkligen att vinterträningen har gjort nytta.
- I bland är det bra med en ängels tålamod-


Behöver jag säga att jag med detta resultat i bakfickan ser extra mycket fram emot vår Danmarks resa?!


image59

Bilden är tagen i somras på Läckö golfbana - kanonfin anläggning!
Kan rekommendera ett besök om Ni har vägarna förbi...

image61

Bludde in action på Laem Chabang Country Club i Thailand!

Måndag 23 April!

Om jag hade varit Filip och Fredrik hade jag plockat in Rönnby's coach, Örjan Lindberg,  på listan över Sveriges 100 Skönaste Människor!

Fram tills tredje periodens början var det denna karl som underhöll mest under damernas SM final. (Vi pratar innebandy nu för Er som inte är så bevandrade i denna värld,  typ Jex :-) ). Upp på kontoret så stämplar vi in, var en av hans roande kommentarer under matchen. Med denna beskrivning ville han få tjejerna att lägga upp bollar på mål, "upp i slottet" och sedan in och jobba på alla bollar och returer stenhårt! Hans verbalitet verkar funka bra eftersom Rönnby i sista perioden vände ett 0-3 underläge och vann sedan finalen på straffar.


När reporten efter matchen frågade honom vad har hade att säga om matchen och deras vändning så svarade han; - Ja när vi gjorde 2-3 målet blev de lite kissnödiga så då var det bara att köra på. Då kom ytterligare ett asgarv från både mig och Magnus.


Årets slutspel i innebandy har nog varit ett av de bästa genom tiderna. Vi kan hoppas att personligheter som Örjan och Täby's tränare, Magnus Jädrelund, bidrar till att göra sporten än mer populär för den breda massan. Om SVT sedan kunde hitta en "expert" som är värd namnet, istället för BIG - Birgitte Lersbryggen, hade sändningarna säkert kunnat bli ännu bättre. Jag ger inte mycket för hennes analyser...Hon var helt klart bättre på plan än vad hon är i TV-Studion!

Förövrigt undrar jag hur TV4 sporten (SVT hade ju iallafall ett liiitet inslag) lyckades med att inte ens nämna finalerna i sin sportsändning på Söndagen? Det var ju trots allt över 10000 åskådare på damernas final och över 14000 som var på plats i Globen under herrfinalen! (Det kan ju ha hänt att de hade ett inslag om detta redan i Lördagens sändning, men den dissade jag till förmån för annat)

Förutom innebandy har helgen inneburit golf, städning, deklaration och ett besök på Stadium XXL ute i Sisjön. Jag inhandlade lite golfbollar inför Danmarksresan, en golfkjol och ett par nya jympadojjor.

Eftersom det nu börjar närma sig vår golfresa till Himmerland har min "berömda" vädernoja slagit till igen med full kraft. Vädret ser än så länge bra ut med sol och mellan 12-18 grader. Det får man ju vara nöjd med, nu är det bara att hoppas att Danmark gör bättre väderprognoser än Sverige. Sedan Polman slutade har vi ju haft ständiga "sommarvikarier"!


 image57

Fredag - Solsken - Golf - Kan det bli bättre?

Fick ett tips från en av mina "trogna" läsare att jag skulle försöka passa på att spela lite golf och kanske införskaffa lite nya klubbor när jag åker till Staterna, ingen dum idé får jag säga! Hoppas att det blir lite tid över till hockey, golf och lite "turistande". Detroit är ju i mångt och mycket en "industri stad" men det finns säkert en hel del att se ändå! Tips mottages tacksamt.


Jag har redan fått beställning på en ny driver från en av mina kollegor! Får se om jag kommer hem med ngt nytt till bagen. Magnus har länge försökt få mig att byta ut min gamla TumbaLine putter (köpt på rea för 199:- ). Tror att han är avundsjuk på att jag puttar så himla bra så att han försöker få mig att byta bort mitt "vapen"...


Ikväll skall jag lira golf med en kompis, blir första rundan med lite kvinnligt sällskap, trevligt! I morgon Lördag har vi en tid kl 11:00 och på Söndag har vi bokat in en runda kl 11:50, hoppas på ytterligare framsteg med svingen och bättre utslag än senaste rundan.


Häcken blev planterad igår, supernöjd! Tog lite foton på Magnus och grannen där de stod och grävde, sedan gick jag in och tog tag i lite tvätt... Blev inte så mycket "supervisande", det blåste för kallt för det... Nu skall det bli kul att se hur det ser ut när syrenen börjar blomma också.


Ikväll kommer Criminal Minds på kanal 5, Ni har väl inte missat ett av de absolut bästa Tv-programmen just nu!


image55

Väderomslag är inte bra för gamla kärringar som jag

Dagens väderomslag från riktigt regn och rusk till sol och fint väder gick på ca 15 minuter, snabbare än på fjället! Detta för med sig en satans huvudvärk som två Ipren senare fortfarande inte vill ge med sig... suck...

Eftersom plantskolan inte lyckades tala om att våra häckplantor inte kom som planerat i Tisdags har vårt trädgårdsarbete blivit förskjutet tills idag. Så nu hoppas jag att häckarna är på plats och att Magnus och grannen står med spadarna i jorden lagom tills jag kommer hem. Tänkte agera supervisor, mao mest stå och glo och känna sig viktig...

Idag har min arbetsresa till USA och Detroit blivit spikad, jag åker någon gång under v 19. Skall bli kul att få åka till USA, jag har aldrig varit där! Behöver jag nämna att jag numera håller alla tummar jag har för att Detroit skall hålla sig kvar i NHL slutspelet? Då har jag chansen att gå och titta på hockey i Joe Louis Arena under min vistelse. Har hört att det skall vara en riktig happening!


Go Zäta Go!
image54Något annat kul är att Ni kan kika på The Arks nya video till Worrying Kind här.
Nu är det bara 9 dagar kvar till konserten!

Trädgårdsdags!

Idag skall det bli årets första "grävardag" i trädgården!

Magnus och jag har tillsammans med våra grannar köpt en vit syrenhäck som levereras idag. Skall bli kul att få upp en liten avgränsare och få en lite mer "inramad" tomt. Vi har en del andra projekt på G också, bla skall vi i vår/sommar försöka få ordning på trädgården bakom stenmuren. Vi har tänkt oss att göra en liten variant av "Japansk Trädgård" med snyggt grus och några lite större stenar. Sedan tänkte vi plantera en del gröna och tåliga växter i gruset, kan nog bli bra tror jag. Iallafall ser det ruskigt snyggt ut i mitt huvud!

Annat som står på min inköpslista inför årets trädgårdssäsong är en snygg drivlåda, "rensarkorg", nya blommor till rabatten och till krukorna och en massa annat som man som husägare inte kan vara utan.

image52
Vit Syrén

Igår kväll var vi en tur på golfbanan, verkligen perfekt väder att spela golf i! Magnus skrapade ihop 18 pts och 38 slag på 9 hål, Mattis var värre med 20pts och jag själv fick nöja mig med 16 pts. Jag kände mig hyfsat nöjd ändå, min nya sving sitter bra på järnen och wedgarna, får dock jobba lite till med att få bort "översvingen" när jag plockar fram drivern.

Nu blir det alltså trädgårdsarbete under veckan innan det är dags för nästa runda på Fredag. Har även bokade tider på Lördag och Söndag, kalas!

Varför har man alltid så mycket att göra på våren och sommaren, jag menar innebandyn är ju slut och ändå har man inte tid att jobba!?

Kram Kakan


Dagen efter...

Kungshus Cup gick alltså av stapeln under helgen. Arrangemangen gick bra och jag tror att de allra flesta, utom gubben som surande för att det inte fanns ngn korv färdig, var nöjda med helgen...

Mitt lag lyckades tyvärr inte ta sig vidare från gruppspelet men jag tror att de flesta kände sig hyfsat nöjda med resultatet  (kanske bortsett från siffrorna mot Surte) iallafall!

Många goa skratt har det iallafall blivit, bland annat bildade jag och syster en otroligt samstämmig kör under herrarnas final match... Olle frågade mig helt uppenbart förvånat och glatt om jag hade förlovat mig, japp det har jag, svarade jag, och jag har varit gift i snart 3 år också! Varpå en hyfsat röd färg täckte kinderna på Annika! VG svor som en borstbindare och jag visade också vem som var lagets mästare på att lösa korsord! (eller hur VG?)

Kul var det också att  återse en del gamla PIB kompisar som det var längesedan man träffade.

0302's herrar tog sig fram till finalen men lyckades tyvärr inte slå undan fötterna för Partille, men som Axel sa; Silver är ju inte illa pinkat av ett mittenlag i div 2!

Innebandysäsongen 2006/2007 må vara slut nu, men en av de "viktigaste" händelserna återstår; nämligen klubbfesten. Jag har varit på en del klubbfester genom åren även med andra klubbar, men Lerum's/0302's fester är och har alltid varit de bästa! Skall bli spännande att se om man möjligtvis har gjort sig förtjänt av någon annan utmärkelse än "årets mest skadade gamling"...

Nu tänker jag iallafall lägga klubban på hyllan (tills nästa säong börjar iallafall) till förmån för mina kära golfklubbor! Nästa helg åker vi till Danmark och lirar golf över Valborg, ser framemot detta!

Svinga lugnt i vårsolen!


Fredag den 13:e - hoppas den för tur med sig!

Fredag 13: e -  Hoppas det betyder tur!


Idag är det Fredag den trettonde. Enligt alla skrockfulla människor skall detta av tradition vara en/ett otursfylld dag/datum. Men vet du egentligen var detta "uttryck" kommer i från?

Det finns egentligen flera olika teorier om varför just Fredag den trettonde har blivit vår otursdag. Siffran 13 betraktas ofta som ett magiskt nummer inom olika genrer av folktro och magi. Det sägs att "rädslan" för talet 13 går ända tillbaka till tiden före kristendomen.


En annan teori som har med kristendomen att göra är det faktum att Jesus hade 12 lärljungar och när Judas förrådde Jesus var just Judas den trettonde mannen kring bordet. Jesus korsfästes ju också på en Fredag (Långfredagen).


I den nordiska mytologin berättas det om hur svekets och ondskans gud, Loke, kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall, under samma "fest" dödade sedan Loke guden Balder, som ansågs vara den "bästa" av alla gudar.


Nog om detta nu.


För min del har Fredag den 13:e än så länge varit en bra dag. Det är fint väder och jag har blivit klar med en "surdeg" på jobbet. Dessutom ser jag framemot Kungshus Cup som startar idag!


Årets upplaga av damklassen för med sig ett riktigt starkt startfält;
1st Elitlag, 4st Div 1 lag samt 3st Div 2 lag. Det känns skönt att ha jobbat i hop en full damklass samt riktigt bra lag. Pixbo får väl ses som storfavorit, men som sagt, i cup matcher (2x15 minuter) kan allt hända.


Själva kommer vi att få tampas med RBK Göteborg, Surte IS samt Lindome IBK.
Det kommer att bli tuffa matcher allihopa och det är alltid roligt att spela matcher mto bra motstånd, något som iårets seriespel har saknats allt för ofta. Lite synd är det kanske att vi inte kan ställa vårt allra bästa lag på banan (sjukdomar och skador), det hade varit kul att på "allvar mäta" sig med de andra Div1 lagen eftersom det är just spel i Div 1 som väntar vårt kära lag nästa säsong.


Nåväl - Må bäste lag vinna och ha en riktigt bra helg allihopa!

 

Förövrigt önskar jag sända en varm tanke och en stor bamsekram till en av mina vänner som verkligen behöver det just nu, kram till dig!

 

Kram K


 


Köp Den För Tusan!

Sådär ja, då var The Arks ny album; Prayer For The Weekend äntligen ute i butiken. Såklart stack jag till skivaffären och köpte ett exemplar direkt på lunchen.

Efter att ha hunnit lyssna igenom den en gång kan jag bara säga;
-Den är grym, köp den för tusan!

Behöver jag säga att jag ser framemot konserten på Trägår'n den 28 April!

image51

Svenskar på Charter...

För många resenärer verkar resans höjdpunkter vara följande;

1. Även om planet avgår kl 07:55 på morgonen så är MINST en starköl och en Jaegermeister ett måste på flygplatsens Cafeteria eller Bar.

2. På planet ner, köp upp alla småflaskor med spirt, sup dig ännu mer full och förpesta sedan resterande del av flygresan för de passagerare som sitter runt omkring dig! Lek sedan "invalido" när du passerar passkontrollen efter landning på Gran Canaria...


3. Applådera när kaptenen landar planet! Skapades detta "fenomen" i och med Sällskapsresan? Jag trodde i min enfald att det faktiskt bara gjordes i filmen och inte i verkligeheten... Men tji fick jag!

4. Gå omkring på stranden med magväska fastspänd på en naken, blek-fet överkropp, och icke att förglömma, på med tjocka vita tubsockar med ränder i sandalerna... Kan man gå med bar överkropp borde man väl kunna gå "barfota" i sina sandaler!?Övriga saker som vi svenskar verkar gilla att göra är följande:


* Gå på marknader och pruta på krimskrams (som man egentligen inte behöver).

* Leta upp billigaste mataffären som finns för att spara in så mycket pengar som möjligt så att fickpengarna räcker till maximalt antal öl udner semesterveckan.

* Gå upp i ottan och "reservera" en solstol vid polen genom att placera sin handduk på den, för att sedan gå upp och lägga sig i hotellsängen igen ett par timmar innan det faktiskt är dags att lägga sig vid poolen på riktigt!


Dessutom fick jag lära mig att det faktiskt finns välkomstmöten (som vi INTE gick på) Apollo kallade sitt för ?Solstartsträff?.... Ja Jösses


Nu låter det säkert som om jag är helt anti charterresor, det är jag absolut INTE, det är bara vissa beteenden som jag känner att jag kunde vara utan. Kan meddela att Magnus och jag inte gjorde något av ovanstående under vår vecka på Gran Canaria.... Jo förresten, vi gick visst på en marknad i Argunieguin, fast den lämnade vi efter 20 minuter då vi varken orkade med krimskrams, trånga gångar eller påträngande försäljare... Nästa resa blir det inte ens 20 minuter på en marknad...


Förövrigt kan jag bara nämna att jag verkligen ÄLSKAR Sällskapsresan PÅ FILM (om Ni ännu inte har förstått det)! Kolla in de roligaste klippen från "Solresan" nedan. Fan, man skrattar så att man kiknar... Hoppas att de hade lika kul när de spelade in filmen, som jag har när jag tittar på den!


För dig som mot förmodan har missat filmen i fråga, kolla här!
http://www.miloop.se/?movie=2944

 
Lev Väl!
//" PepparKakan"


                         

image50

Pepparkaka....

Ja, efter en otroligt härlig vecka med sol, bad och massa värme är man nu tillbaka på jobbet, med råge....
Det får väl gå, trots allt en kort vecka, bara fyra arbetsdagar...

Har en lite längre blogg på G om svenskar på charterresa, publiceras förhoppningsvis under morgondagen. Har lite att klura på så att säga... :-)

Dags för innebandyträning ikväll igen, skall bli kul att träffa lagkamraterna igen, det var ju nästan tre veckor sedan nu. Till helgen stundar Kungshus Cup också, blir en tuff cup med många bra lag - riktigt roligt!

På återhörande!