Fredag den 13:e - hoppas den för tur med sig!

Fredag 13: e -  Hoppas det betyder tur!


Idag är det Fredag den trettonde. Enligt alla skrockfulla människor skall detta av tradition vara en/ett otursfylld dag/datum. Men vet du egentligen var detta "uttryck" kommer i från?

Det finns egentligen flera olika teorier om varför just Fredag den trettonde har blivit vår otursdag. Siffran 13 betraktas ofta som ett magiskt nummer inom olika genrer av folktro och magi. Det sägs att "rädslan" för talet 13 går ända tillbaka till tiden före kristendomen.


En annan teori som har med kristendomen att göra är det faktum att Jesus hade 12 lärljungar och när Judas förrådde Jesus var just Judas den trettonde mannen kring bordet. Jesus korsfästes ju också på en Fredag (Långfredagen).


I den nordiska mytologin berättas det om hur svekets och ondskans gud, Loke, kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall, under samma "fest" dödade sedan Loke guden Balder, som ansågs vara den "bästa" av alla gudar.


Nog om detta nu.


För min del har Fredag den 13:e än så länge varit en bra dag. Det är fint väder och jag har blivit klar med en "surdeg" på jobbet. Dessutom ser jag framemot Kungshus Cup som startar idag!


Årets upplaga av damklassen för med sig ett riktigt starkt startfält;
1st Elitlag, 4st Div 1 lag samt 3st Div 2 lag. Det känns skönt att ha jobbat i hop en full damklass samt riktigt bra lag. Pixbo får väl ses som storfavorit, men som sagt, i cup matcher (2x15 minuter) kan allt hända.


Själva kommer vi att få tampas med RBK Göteborg, Surte IS samt Lindome IBK.
Det kommer att bli tuffa matcher allihopa och det är alltid roligt att spela matcher mto bra motstånd, något som iårets seriespel har saknats allt för ofta. Lite synd är det kanske att vi inte kan ställa vårt allra bästa lag på banan (sjukdomar och skador), det hade varit kul att på "allvar mäta" sig med de andra Div1 lagen eftersom det är just spel i Div 1 som väntar vårt kära lag nästa säsong.


Nåväl - Må bäste lag vinna och ha en riktigt bra helg allihopa!

 

Förövrigt önskar jag sända en varm tanke och en stor bamsekram till en av mina vänner som verkligen behöver det just nu, kram till dig!

 

Kram K


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback